Casă și grădină6 plante care purifică aerul din locuință, vezi ce trebuie să îți...

6 plante care purifică aerul din locuință, vezi ce trebuie să îți iei

Plantele de apartament nu doar ca se numara printre cele mai indragite si populare decoratiuni, insa reprezinta si o adevarata sursa de sanatate pentru oricare locuinta, aducand numeroase beneficii. Este cunoscut faptul ca plantele, in general, ajuta la purificarea aerului prin transformarea dioxidului de carbon in oxigen. In acest fel, si unele plante crescute in apartament vor purifica aerul din casa, de aceea in randurile care urmeaza va vom prezenta cele mai populare plante care purifica aerul din locuinta.

Desi in locuinta avem impresia ca suntem protejati de poluare, aceasta impresie este total eronata. Orice spatiu inchis devine o adevarat sursa de substante toxice si chiar daca aerisim frecvent, aerul de afara nu este nici el foarte curat. Ba din contra, va aduce cu el praful care reprezinta mediul propice pentru dezvoltarea microbilor si a numeroaselor bacterii. In acest fel, calitatea aerului pe care il respiram chiar si in propria locuinta a devenit cu adevarat indoielnica. In urma a numeroase cercetari, oamenii de stiinta si ecologistii au demonstrat ca o casa in care se regasesc mai multe plante de apartament este o casa mult mai sanatoasa, avand in vedere faptul ca aerul este purificat in proportie de 89%.

Desi majoritatea plantelor de apartament au acest impact benefic asupra aerului din locuinta, exista o serie de plante al caror impact este mai mare decat in mod obisnuit, plante pe care le vom prezenta in randurile care urmeaza.

Ficus

ficus

Ficusul este una dintre plantele de apartament care are rolul de a purifica aerul dintr-o incapere si, de asemenea, este una dintre cele mai populare plante decorative avand un aspect interesant. Ficusul actioneaza rapid la nivelul toxinelor existente in aerul din locuinta, absorbind foarte repede tricloretilena si benzenul. Ficusul are un aspect deosebit si nu este de mirare ca este una dintre cele mai indragite plante decorative. Pentru a se dezvolta armonios si pentru a va bucura de numeroasele sale proprietati, ficusul are nevoie de o mai mare cantitate de apa in timpul sezonului cald, iar frunzele se vor sterge periodic cu o carpa moale imbibata in apa calduta.

Dracena

Dracena

Dracena este o alta planta benefica care ajuta la purificarea aerului din locuinta. Conform cercetarilor, aceasta planta ar fi cea mai eficienta din acest punct de vedere, avand in vedere ca ajuta la absorbirea rapida a substantelor toxice, inclusiv a formaldehidei. Mai mult decat atat, dracena are un aspect foarte interesant, ceea ce o face o planta de apartament foarte indragita. Iubeste lumina insa nu este indicat sa o lasati in bataia directa a soarelui si poate fi udata o data la 3 zile. Este indicat sa respectati acest program de udare deoarece atat apa in exces, cat si lipsa acesteia pot duce la ingalbenirea frunzelor si ulterior la moartea plantei.

Crinul pacii

crinul pacii

Crinul pacii este, de asemenea, o planta decorativa foarte populara si, in cazul in care nu stiati, este una dintre acele plante care purifica aerul din locuinta. Crinul pacii are un aspect deosebit, inflorind toamna si primavara. Are nevoie de caldura si lumina, in special pe timp de iarna, deoarece in anotimpul cald poate fi pozitionat intr-o zona mai umbroasa. Crinul pacii nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta avand in vedere faptul ca ajuta la eliminarea unora dintre cele mai toxice substante care se regasesc in aerul din locuinta, si anume benzenul si formaldehida.

Crinul de camera

crinul de camera

Crinul de camera este si el destul de raspandit in locuinte, fiind apreciat atat pentru aspectul interesant, cat si pentru proprietatea de a purifica aerul din locuinta. Este o planta frumoasa, o adevarata sursa de sanatate pentru locuinta si nu este deloc pretentioasa. Iubeste soarele, caldura si nu necesita udarea frecventa. Crinul de camera absoarbe cu rapiditate toxinele prezente in aerul din fiecare locuinta.

Crizantema

crizantema

Crizantema este si ea o planta apreciata atat pentru aspect, cat si pentru faptul ca lupta eficient impotriva substantelor toxice eliminate de substantele pentru curatat, in special impotriva tricloretilenei, o substanta foarte periculoasa care poate afecta caile respiratorii si nu numai.

Cactus

cactus

Cactusul este, de asemenea, o planta foarte eficienta deoarece absoarbe fumul de tigara din locuinta. Este o planta foarte rezistenta, cu un aspect interesant si deloc pretentios.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.