Dragoste și relații10 semne că te va părăsi și relația de cuplu se va...

10 semne că te va părăsi și relația de cuplu se va termina

Cauti semne ca te va parasi? Atunci, deja simti ca ceva nu este in regula si primul indiciu pe care nu trebuie vreodata sa il ignori, ca barbat sau ca femeie, este cel din tine: intuitia ta, care iti spune clar ca ceva s-a schimbat – si nu in bine! De multe ori, ignoram semnele practice pentru ca chiar asa si vrem, insa intuitia nu minte…

Asadar, oricand simti instinctiv, in interior, ca ceva este in neregula, deschide bine ochii si uita-te dupa alte semne… Iata 10 semne ca te va parasi (sau ca aceasta idee ii da tarcoale):

Mai mult timp departe de tine. De regula, un cuplu care are o istorie isi formeaza o anumita rutina ce implica o frecventa a intalnirilor, un anumit timp petrecut impreuna. Cand aceasta se schimba deodata, fara baze obiective, este momentul sa iti pui intrebari. Iubitul/iubita petrece mai mult timp departe de tine? Iti spune ca sta mai mult la serviciu, desi nu exista schimbari in viata sa profesionala? Observi ca are un nou hobby care il/o duce din ce in ce mai mult timp departe de tine? Observi ca de fapt el/ea si prefera sa stea altundeva – este vesel(a) cand pleaca, bosumflat(a) cand e langa tine? Un prim semn ca te va parasi – insa nu doar de unul singur…

Distanta emotionala. Printre cele 10 semne ca te va parasi, acesta este unul greu de ignorat: o anumita detasare, departare emotionala si indiferenta. Cand simti intuitiv ca celalalt prefera sa te evite – atat practic, mergand in alte locuri, cat si emotional, evitand discutii intime si apropiate. Pare ciudat de detasat, indiferent si schimba subiectul, evitand conversatii intime… Daca vorbeste din ce in ce mai putin si pare plecat(a) cu mintea deseori in alte parti mai insorite, este cazul sa urmaresti cu atentie comportamentul sau.

Schimbari practice. Ti se pare ca deodata, fara motive, iubitul/iubita a facut sau doreste sa faca anumite schimbari practice la felul in care arata, modul in care se imbraca… Se aranjeaza mai atent(a) cand iese in oras? Isi schimba oarecum stilul (haine, coafura, incepe sa mearga la fitness)… Bine-inteles, acesta nu este in sine un semn ca te va parasi, poate arata doar ca iubitul/iubita a hotarat sa se schimbe in bine, insa alaturat altor indicii, iti spune ceva – ceva ce nu e in favoarea ta…

Gesturile de afectiune. Sigur, dupa mult timp in orice cuplu, chiar fericit, gesturile de afectiune se raresc – mai putine pupicuri, mai putine imbratisari, mai putine tineri de mana… Insa atunci cand vezi ca el/ea le evita aproape mereu si pare incomod(a) cand incerci sa te apropii fizic de el/ea, aceasta arata ceva. Limbajul non-verbal nu minte – asa ca, orice iti spune prin cuvinte, mai bine urmareste-i reactia fizica. Evita imbratisarile lungi retragandu-se cat mai rapid? Cand il/o iei de mana, zambeste si si-o retrage incomod? Cand stati impreuna, pare a cauta un loc si o pozitie care sa nu permita apropierea si contactul direct?

Planurile voastre de viitor. In orice cuplu de durata apar si unele planuri de viitor. Fie ca este vorba de viitorul apropiat si anume „ce facem in vacanta”, fie de viitorul indepartat si anume „cand facem nunta”, „unde vom locui”, „cati copii vrem” etc.. Cand cauti anumite semne ca te va parasi si acesta este unul important. Daca aduci vorba, ca din intamplare, de unul dintre aceste planuri si el/ea nu pare deloc incantat(a), de fapt nu iti raspunde sau iti spune sec ceva de genul „vom vedea ce va fi, nu are rost sa vorbim degeaba”, atunci ceva important s-a schimbat pentru el/ea. Si anume, este prea putin sigur(a) ca veti mai ajunge sa puneti in practica acele planuri, deoarece a inceput sa se gandeasca la incheierea relatiei.

semne ca te va parasi

Sex. Alaturi de absenta gesturilor de afectiune, nu se poate ca viata sexuala sa nu fie si ea afectata cand unul din parteneri se gandeste la o posibila despartire. Nu pare ca isi mai doreste sex, pare indiferent(a) si cand faceti sex, destul de detasat(a)? Sexul, atunci cand este, e mai degraba un automatism si nu il/o simti acolo, implicat(a), langa tine? Daca intrebi, se prea poate sa primesti un raspuns tipic „ti se pare”, „nu e asa”, „sunt doar stresat(a)”. Insa deschide ochii si nu ignora asemenea semne. Sigur, sexul de multe ori intra pe o panta descendenta, insa cand simti instinctiv ca celalalt nici macar nu mai este interesat, ca nici macar nu mai VREA sa incerce – nu poate fi ceva bun.

Critici. Unde au ramas complimentele si aprecierea? Ti se pare ca in ultimul timp celalalt nu gaseste decat critici – poate fi propriul sau mod de a se convinge ca intr-adevar nu doreste sa mai stea cu tine. Este frustrat(a) si iritat(a) de faptul ca ar vrea sa se desparta, insa se simte foarte vinovat(a). Iar tu devii usor tinta frustrarii sale. Un comportament morocanos, chiar rautacios vine atat din aceasta vinovata frustrare, cat si dintr-o incercare subtila uneori – aceea de a te pune pe tine in situatia de a incheia relatia.

Femeile si barbatii care se tem de vinovatie si de confruntare pot alege sa se comporte urat si inacceptabil cu partenerul, cu gandul ca acesta va face la un moment dat primul pas spre despartire. In plus, criticile mai vin de undeva – cand iubirea inceteaza, vezi intr-un alt fel partenerul, il vezi intr-o lumina noua si nu prea placuta… Ceea ce inainte iti placea si ceea ce inainte acceptai datorita iubirii acum ti se par lucruri urate si inacceptabile. Oricum ar fi, daca in ultima vreme auzi doar critici – cum arati, cum te porti, cum gandesti, ce vrei, este un probabil semn ca te va parasi…

Certuri si acuzatii. Nu este intotdeauna un semn ca te va parasi. Certuri exista in orice cuplu si de multe ori, cand unul din parteneri vrea sa se desparta, mai degraba evita certurile si se retrage in sine – pentru ca nu ii mai pasa! Insa pot sa apara alte certuri – legate de anumite critici pe care ti le arunca partenerul. Si legate de o acuzatie ce apare uneori in aceste cazuri: aceea ca tu ai dori, de fapt, sa inseli sau sa inchei relatia. Paradoxal, insa uneori persoanele care se simt vinovate deoarece se gandesc sa insele sau sa incheie o relatie isi reprima vina si proiecteaza propriile ganduri asupra partenerului de cuplu. Mai simplu: cand el/ea vrea sa se desparta, poate reactiona ciudat si te poate acuza pe tine de propriile ganduri!

Cei din jur… Pentru a nu ramane orb/oarba la semne, incearca sa privesti si la cei din jurul vostru, apropiatii cuplului. Au observat ceva diferit cei care va cunosc pe amandoi – uneori, cei din exterior sunt obiectivi si pot vedea unele semne mai clar. Dar prietenii personali ai lui/ei? Se comporta altfel? Uneori, partenerul care doreste sa se desparta se destainuie in primul rand prietenilor apropiati, sa ceara sfaturi. Cum se poarta acestia cu tine – par incurcati, par incomodati, par vinovati sau par mai distanti, mai putin amabili cu tine? Intreaba pur si simplu direct un prieten de-al iubitei/iubitului daca stie ceva ce tu nu stii.

O abordare indirecta… Si, in sfarsit, ultimul dintre cele 10 semne ca te va parasi: atunci cand discuta indirect despre o posibila despartire… Cand te intreaba lucruri de tipul: „esti mai fericit(a) in relatie sau cand esti singur(a) si independent(a)?”, „nu ti-e dor de independenta?”, „am putea oare sa ramanem prieteni?”, „te privesc mai mult ca pe un prieten drag”, „ce ai face daca ne-am desparti?”… Prin asemenea intrebari, el/ea testeaza de fapt terenul, probabil sperand in mod irational ca tu vei raspunde fericit(a): „da, ce idee – hai sa fim doar prieteni”. Acesta este un semn destul de clar – si abordarea indirecta apare din cauza ca lui/ei ii este frica de reactia ta, ii este frica sa te raneasca, ii este frica de confruntare si vrea sa testeze, sa afle la ce se poate astepta.

Cand observi mai multe dintre aceste 10 semne ca te va parasi, nu iti inchide ochii; nu incerca sa le ignori; nu incerca sa gasesti alte explicatii; nu privi in alta parte; nu te pacali. Intreaba-l direct pe celalalt de ce s-au schimbat lucrurile si daca sentimentele sale s-au schimbat si ele si hotaraste ce vei face in functie de raspunsul sau. Si nu te iluziona: chiar daca el/ea spune ca totul este ok, insa tu tot vezi multe dintre aceste semne, adevarul ar putea fi ca ea/el inca se gandeste daca vrea sau nu sa se desparta… Deci nu iti spune nimic pana ce nu stie singur(a) ce va face – cu alte cuvinte, te tine in asteptare…

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.