Casă și grădinăSecretele dormitorului ideal, sfaturi și idei pentru un design perfect

Secretele dormitorului ideal, sfaturi și idei pentru un design perfect

Toate incaperile unei locuinte sunt importante, insa cand vine vorba de odihna si relaxare, dormitorul este camera de referinta. Dormitorul este spatiul intim, spatiul in care ne putem retrage dupa o lunga si obositoare zi pentru a ne putea incarca bateriile pentru ziua urmatoare. Un dormitor perfect trebuie sa fie confortabil, sa fie decorat cu bun gust si nu in ultimul rand sa respecte aspectul functional alaturi de cel estetic. In randurile care urmeaza va vom prezenta cateva dintre secretele dormitorului ideal.

Dupa cum bine stiti si dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, dormitorul este locul destinat odihnei asa ca respectarea acestui aspect functional reprezinta primul si unul dintre cele mai importante secrete ale dormitorului ideal.

Odihna este deosebit de importanta pentru ca organismul si creierul uman sa lucreze la randament maxim, iar persoanele care nu se odihnesc corespunzator si suficient au probleme de concentrare, nu se simt confortabil si nu reusesc sa isi duca sarcinile la bun sfarist. Foarte multe persoane acuza ca nu se pot odihni corespunzator fie din cauza saltelei, fie din cauza ca este prea multa umezeala in camera, prea mult praf sau prea cald.

Conceptul de dormitor ideal poate sa difere de la o persoana la alta, avand in vedere ca gusturile in materie de design interior, dar si nevoile personale sunt diferite de la individ la individ. Asadar, dormitorul poate fi perfect pentru o anumita persoana, in timp ce o alta va considera ca intr-un asemenea spatiu nu se poate odihni.

Amenajati intodeauna dormitorul in functie de saptiul de care dispuneti. Daca spatiul este mic, nu exagerati cu obiectele din mobilier deoarece veti avea impresaia ca va sufocati iar incaperea nu va fi suficient de aerisita.

Alegeti culorile care va plac si care va relaxeaza, atat in ceea ce priveste zugravirea peretilor, cat si in ceea ce priveste obiectele de mobilier si decoratiunile.

Lumina joaca un rol foarte important pentru fiecare incapere insa pentru dormitor ea este cruciala. Avand in vedere ca dormitorul este camera de odihna, cantitatea de lumina care intra in incapare daca dormiti in timpul zilei trebuie sa fie redusa. Asa ca pentru dormitor alegeti intotdeauna o perdea subtire, insa un set de draperii masive care sa intunece atmosfera daca veti dori sa dormiti in timpul zilei. In ceea ce priveste lumina artificiala, dormitorul ideal se caracterizeaza printr-o lumina difuza.

dormitor

Pe langa lumina, temperatura din dormitor este un alt aspect care poate crea atmosfera ideala. Temperatura ideala a dormitorului trebuie sa se incadreze intre 20-22 de grade Celsius.

Si umiditatea trebuie sa fie controlata pentru a evita aparitia condensului sau a mucegaiului care este foarte daunator sanatatii.

Salteaua trebuie sa fie una comoda, in care sa simtiti ca va relaxati in adevaratul sens al cuvantului.

Pernele pentru dormitorul ideal vor fi alese in functie de preferinte, insa asternuturile de pat trebuie sa fie confectionate din fibre naturale, in special bumbac.

Dormitorul nu este doar locul de odihna ci poate fi si camera de relaxare. Aici puteti citi sau puteti asculta muzica, de aceea nu ezitati sa va realizati un mic colt dedicat activitatilor care va fac o deosebita placere si pe care doriti sa le realizati in intimitatea camerei dumneavoastra. Coltul de relaxare poate fi creat cu ajutorul unui fotoliu comod si al unei masute pe care sa asezati cartile preferate.

Incercati ca atunci cand intrati in dormitor sa va deconectati de ceea ce inseamna tehnologie. Este de preferat sa se evite instalarea unui televizor sau a calculatorului, exceptie facand cazul in care in dormitor se regaseste un colt de studiu.

Alegeti decoratiunile preferate pentru dormitor; pueti alege fotografiile inramate, tablourile pe care le indragiti, lumanarile decorative si parfumate, seturile de aromoterapie.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.