Casă și grădinăCasa de vacanță de pe malul mării, cum o amenajăm în stil...

Casa de vacanță de pe malul mării, cum o amenajăm în stil tropical?

Cei care detin o casa de vacanta pe malul marii se pot considera cu adevarat norocosi pentru ca in timpul sezonului estival nimic nu poate fi mai placut decat petrecerea sfarsitului de saptamana intr-o asemenea atmosfera. Insa, in ceea ce priveste design-ul interior, casa de pe malul marii trebuie sa fie amenajata corespunzator.

Stilul potrivit pentru amenajarea casei de vacanta de la malul marii este, fara indoiala, cel tropical. Acest stil este inspirat de frumusetea naturii, este relaxant, calm si revigorant, ideal pentru cei care doresc sa se relaxeze intr-o atmosfera de vis care va face ca vacanta dumneavoastra sa fie una de neuitat.

Stilul tropical aplicat locuintei dumneavoastre de pe litoral va insufla acesteia aerul specific insulelor exotice, briza racoritoare a marii, mirosul fructelor exotice, caldura nisipului, stralucirea soarelui si albastrul marii, acest design fiind inspirat in cea mai mare parte de atmosfera caraibiana.

Stilul tropical este un stil complex si se bazeaza in cea mai mare parte pe folosirea elementelor naturale, de la mobilier din lemn, pana la decoratiuni din bambus si folosirea plantelor tropicale in fruntea accesoriilor.

Cum amenajam casa de pe malul marii in stil tropical?

Desi este un stil complex, amenajarea casei in stil tropical nu reprezinta o activitate dificila, mai ales daca veti lua in considerare ideile si sfaturile pe care le propunem in randurile care urmeaza.

Peretii si culorile acestora influenteaza in cea mai mare masura aspectul unei locuinte, indiferent de stilul abordat. Dupa cum am mentionat si anterior, stilul tropical se caracterizeaza prin naturalete asa ca cele mai potrivite culori sunt cele inspirate de natura si, dupa cum spune si numele, de peisajul exotic, tropical. Galbenul si auriul, culorile nisipului sunt perfecte, verdele, culoarea plantelor exotice si a padurilor tropicale se potriveste de minune, iar albastrul marii nu poate lipsi. Se pot realiza combinatii inedite sau culorile pot fi folosite in functie de incapere.

casa de vacanta

Paleta cromatica specifica stilului tropical se poate imbogati si cu nuantele naturale de maro, bej si crem, dar si cu nuante mai puternice cum ar fi portocaliu, turcoaz, rosu sau roz.
Pentru a aduce cu adevarat atmosfera exotica in locuinta de pe malul marii puteti apela la un artist al picturilor murale care va insufleti unul dintre pereti printr-un peisaj tropical.

In ceea ce priveste podeaua se poate folosi parchetul in culori cat mai naturale sau gresia in aceleasi nuante. Covorul nu este o alegere tocmai potrivita avand in vedere ca nisipul il poate deteriora si va va obliga sa il curatati frecvent.

Obiectele de mobilier caracteristice stilului tropical sunt realizate din lemn. Nu se recomanda folosirea prea multor obiecte de mobilier si nici a unor elemente masive. Se poate opta si pentru canapea, fotolii sau chiar masute impletite din rachita.

Decoratiunile sunt elementele care fac intotdeauna diferentele dintre stiluri mai clare. Ferestrele pot fi frumos incadrate de perdele simple in culori naturale, sau de obloane din lemn. Plantele joaca un rol foarte important pentru amenajarea casei in stil tropical. Alegeti plantele exotice si amplasati-le in toate incaperile.

Puteti opta pentru lumanari decorative, decoratiuni din lemn, tablouri si fotografii inramate pentru decorarea peretilor. Pentru baie se pot folosi decoratiuni realizate din scoici, iar pentru bucatarie puteti adopta o tema ce are la baza floarea-soarelui.

Asadar, casa de la malul marii trebuie sa fie amenajata in ton cu atmosfera de vacanta si astfel va va oferi relaxarea de care aveti atat de multa nevoie.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.