Sarcină & BebeSoluții de monitorizare a bebelușului și avantajele oferite de acestea

Soluții de monitorizare a bebelușului și avantajele oferite de acestea

In ziua de astazi, dispui de multe solutii de monitorizare a bebelusului, sisteme ce iti fac rolul de mama proaspata mult mai usor! Pentru ca nu poti sta non-stop cu bebe, insa nici sa il lasi mult singur! Unei proaspete mame ii este prea frica sa isi lase puiul singur si se simte vinovata oricand doreste putin timp pentru ea…

Insa este doar normal sa ai nevoie de cateva momente in care sa stai singura: cand mananci – e important pentru recuperarea fizica sa ai un program de mese regulat si sa stai linistita la masa, cand faci o baie relaxanta, cand faci ceva de mancare, cand vorbesti la telefon sau cand vrei sa tragi un pui de somn – toti recomanda sa te odihnesti si tu atunci cand bebe doarme. Aici intervin solutiile de monitorizare a bebelusului, sisteme moderne ce iti permnit sa te retragi in alta camera, insa sa iti urmaresti si sa iti auzi puiul oricand.

Exista mai multe si diverse solutii de monitorizare a bebelusului – ia in considerare, cand alegi una din acestea, nu numai pretul acesteia, ci mai ales utilitatea sa si potrivirea sa pentru nevoile tale. Gandeste-te ca un astfel de sistem iti va fi mult timp util: nu doar cand bebe este mic. Chiar atunci cand el creste si trebuie sa ii cauti o bona, printr-un astfel de sistem vei putea testa interactiunea dintre bona si copilas, fara ca prezenta ta sa ii influenteze! Vei sta in alta camera sau chiar in afara casei si ii vei urmari daca si cum se inteleg…

Interfoanele clasice

Aceasta e cea mai simpla solutie de monitorizare a bebelusului – consta intr-un aparat de emisie pus in camera si unul de receptie pe care il ai la tine. Exista mai multe tipuri de interfoane, inclusiv pe care le poti utiliza in afara casei, cu o raza mai mare de actiune (daca stai la casa si ai curte). Cu acest interfon, vei auzi orice zgomot din camera bebelusului si deci vei sti cand acesta doarme si cand se trezeste.

Interfoane cu video incorporat

O solutie mai moderna de monitorizare a bebelusului o reprezinta interfoanele cu video, care iti permit si sa il vezi pe bebe. Pentru ca nu te simti linistita doar cu un interfon simplu, acestea iti permit si sa il vezi daca doarme, in ce pozitie doarme…

Interfoane cu video si senzori

Un plus al acestor sisteme: pe langa ca il vezi si auzi pe bebe, aceste aparate au inclusi si senzori de miscare, care te anunta cand bebe se misca. Unele ii urmaresc si respiratia, avand incorporat un sistem de apnee care porneste o alarma imediat ce bebe nu respira regulat. Noi sisteme de supraveghere au chiar incorporate alte functii care iti pot parea utile sau nu: lampa de veghe, posibilitatea sa ii vorbesti prin transmitator si ca bebe sa te auda la randul sau, afisarea pe ecran a temperaturii si a umiditatii din camera lui bebe, o supraveghere prin infrarosu in timpul noptii.

Sisteme ce permit monitorizare in mai multe camere

Sistemele clasice constau dintr-un aparat de emisie – transmitator si unul sau maxim doua aparate de receptie care stau la tine. Daca ai mai multi copilasi mici, nu e recomandat sa utilizezi doua astfel de sisteme de supraveghere, caci vor interfera. Exista si modele moderne, insa mai scumpe, ce te lasa sa le folosesti in mai multe camere deodata, sa supraveghezi mai multi copii folosind acelasi aparat.

O mama mai relaxata

monitorizare bebe

Stim, nu te poti desprinde de bebe, el are nevoie mereu de tine. Si totusi si tu ai nevoie de putin timp in care sa te odihnesti, sa ai grija de tine si de corpul tau si sa te relaxezi! Aceste sisteme de supraveghere iti permit sa parasesti ceva timp camera lui bebe fara sa te simti nelinistita sau vinovata.

Il poti auzi, il poti vedea, ii poti urmari chiar respiratia si miscarile! Ce altceva mai poti dori? In functie de nevoile tale si de ceea ce te-ar linisti si ti-ar permite sa te relaxezi, poti alege un sistem de supraveghere foarte modern – desi pretul e ridicat, merita investitia. Astfel, poti sa ai timp sa faci mancare, sa iei fara graba masa, sa faci gimnastica in alta camera, sa faci baie, sa dormi… Nu te teme, sunetul este destul de ridicat incat sa il auzi pe bebe chiar daca nu e langa tine.

Un somn mai odihnitor

Mamele au constant frica ce ceva i s-ar putea intampla lui bebe in timp ce doarme. Ei bine, aceste solutii de monitorizare a bebelusului iti permit sa dormi mai linistita, fara a trebui sa il verifici mereu, in special in timpul noptii. Il vei auzi imediat cand se misca (daca ai senzori de miscare) sau cand plange – iti pui aparatul de receptie langa cap. In plus, daca optezi pentru sistem de apnee, alarma te va trezi imediat din cel mai profund somn in caz ca bebe are probleme de respiratie in timpul somnului. Cele cu infrarosu iti permit nu numai sa il auzi pe bebe in timpul noptii, ci si sa il vezi in patutul sau.

Sunt simplu de folosit si portabile

Nu trebuie sa ai cunostinte pentru a folosi aceste sisteme de supraveghere – sunt foarte simple. In plus, unele au aparate de receptie foarte mici, asa incat le poti purta la tine oriunde prin casa sau curte.

Nu pierzi nimc!

Nu poti fi prezenta constant in preajma micutului – ar trebui sa stii asta. Un astfel de sistem te ajuta sa auzi si sa vezi ce face el singurel. Desi nu sunt mari sanse atunci cand e singur, cine stie – poti sa nu fi acolo cand gangureste ceva, cand zambeste prima data uitandu-se la carusel, cand se ridica in fundulet! Daca ai, insa, in fata mereu aparatul, ai sanse sa nu ratezi asemenea momente speciale…

Insa… insa aceste solutii de monitorizare a bebelusului nu trebuie sa te faca sa te culci pe o ureche! Da, sunt sigure in general (ai grija la ce tip de aparat ai si cat de des trebuie schimbate bateriile) si iti permit sa iti auzi si sa iti vezi puiul constant. Insa aceasta nu inseamna sa nu il verifici din cand in cand in persoana. Si nu inseamna sa il lasi, atunci cand este treaz, singur, uitandu-se la pereti sau la carusel! O prima nevoie a lui bebe este, intr-adevar, siguranta, insa la fel de importanta este apropierea, atingerea, afectiunea ta ca mama! Foloseste aceste sisteme de supraveghere doar pentru functia lor de monitorizare, insa fii acolo langa bebe cand acesta e treaz!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.