Casă și grădinăBăi moderne, idei pe care le puteți pune în aplicare cu ușurință

Băi moderne, idei pe care le puteți pune în aplicare cu ușurință

Daca in trecut nu se acorda o asa mare importanta bailor, iata ca in prezent baile moderne au devenit o adevarata necesitate. Care este prima incapere in care intrati in zorii zilei? Fara indoiala baia, de aceea aceasta trebuie sa ofere un impact senzorial aparte care sa va faca sa incepeti ziua cu zambetul pe buze si cu mintea relaxata.

Daca pana acum cativa ani oamenii oferea o mai mare atentie incaperilor in care isi petreceau cea mai mare parte din zi, si in aceasta categorie intra camera de zi, dormitorul si bucataria, baia a devenit treptat o incapere la fel de importanta precum restul ba, mai mult decat atat, in foarte multe dintre cazuri este amenajata in asa fel incat sa constituie o adevarata oaza de relaxare. In trecut, baia era decorata cat mai simplu cu putinta pentru a fi igienizata cu o mai mare usurinta, insa chiar si prin adoptarea unui stil modern, igienizarea si curatarea bailor nu ar trebui sa ridice niciun fel de problema.

Chiar nici in prezent nu toate persoanele realizeaza cat de importanta este amenajarea corecta a acestei incaperi pentru intreaga locuinta, si daca sunteti de parere ca in baie nu va petreceti foarte mult timp, va inselati. Ganditi-va doar de cate ori pe zi intrati in baie si care este utilitatea acestei incaperi si va veti da seama ca este o camera foarte importanta pentru cei care populeaza locuinta, iar designul baii trebuie sa corespunda fara indoiala design-ului intregii locuinte. Baia este fara doar si poate cea mai intima incapere iar in momentul in care intrati in aceasta camera si doriti sa faceti un dus relaxant, cu siguranta v-ati dori ca acest lucru sa se intample intr-o atmosfera foarte placuta.

Pe langa faptul ca o baie trebuie sa respecte criteriul functional, aceasta incapere trebuie sa se supuna si criteriului estetic. Daca la un moment dat va hotarati sa adaugati un plus de modernitate locuintei dumneavoastra, avand in vedere ca design-ul interior se afla intr-o continua evolutie, baia moderna ar trebui sa se afle fara indoiala pe lista dumneavoastra de prioritati. Baia moderna trebuie sa fie functionala insa si confortabila, la fel ca oricare alta camera din locuinta dumneavoastra.

Asadar, baia moderna nu reprezinta un lux, ci mai repede o necesitate, deoarece, dupa cum am spus si in primele randuri ale acestui articol, baia poate constui o adevarata oaza de relaxare unde va puteti incarca bateriile dupa o lunga si obositoare zi, baia fiind, dupa cum insusi designerii importanti afirma, un spatiu plin de energie pozitiva.

Bai moderne – idei pe care le puteti pune in aplicare

Daca pana acum nu ati oferit baii sau bailor din locuinta dumneavoastra atentia cuvenita, ei bine a cam sosit momentul sa o faceti si sa schimbati cate ceva in asa fel incat baia, ca oricare alta camera din casa dumneavoastra, sa va reflecte personalitatea. Renuntati la baia traditionala si imbratisati cu incredere un design modern si atragator, care sa creeze o atmosfera cu adevarat relaxanta.

Inainte de toate, incercati sa introduceti baia, metaforic vorbind, in locuinta, adica incercati sa gasiti elementele care ar putea face legatura dintre design-ul adoptat pentru restul camerelor si cel pe care doriti sa il aplicati baii. Asa cum baia face parte din viata noastra de zi cu zi, aspectul sau trebuie sa se afle in armonie cu aspectul intregii locuinte.

bai moderne

Asadar, incercati pe cat posibil sa adoptati acelasi stil pentru intreaga locuinta pentru a nu exista diferente deranjante din punct de vedere estetic.

Un alt factor pe care trebuie sa il luati in considerare atunci cand decideti sa adaugati un plus de modernitate baii dumneavoastra este spatiul de care dispuneti. Nu toate piesele se potrivesc unui spatiu mic, asa ca puteti consulta o persoana specializata sau puteti cauta chiar si dumneavoastra idei pe site-urile de specialitate.

Alegeti gresia si faianta in culorile care va reprezinta si care va fac sa va simtiti cu adevarat bine insa incercati ca acestea sa nu contrasteze cu restul incaperilor. De asemenea, alegerea obiectelor sanitare trebuie facuta in conformitate cu stilul ales, iar decoratiunile la fel. Alegeti si un mobilier adecvat care sa poata constitui locul ideal pentru depozitarea prosoapelor sau a produselor de ingrijire personala.

Indiferent de cat de mica este baia dumneavoastra, cada nu trebuie sa lipseasca. Chiar daca foarte multe persoane sunt tentate sa inlocuiasca traditionala cada cu o cabina de dus, crezand ca economisesc spatiul, ei bine lucrurile stau tocmai invers. Pe langa faptul ca este mult mai eleganta si mai confortabila, cada ocupa spatiu doar pe orizontala, pe cand cabina de dus ocupa si spatiul de pe verticala, oferind un aer mult mai incarcat intregii incaperi.

Baia moderna se caracterizeaza prin eleganta, bun-gust si rafinament insa, mai mult decat orice, baile moderne va ofera posibilitatea de a va relaxa, de a va rasfata si de a va face sa va simtiti bine, baia nemaifiind in acest fel utilizata doar pentru igiena corpului.

Daca intr-o baie traditionala nu existau prea multe, sau aproape deloc, obiecte de decor, aflati ca din baia moderna acestea nu trebuie sa lipseasca, avand in vedere ca orice baie amenajata in acest stil poate deveni un adevarat centru SPA. De la tablouri si decoratiuni florale, pana la lumanari decorative, parfumate sau seturi de aromoterapie, decoratiunile pentru baia moderna joaca un rol foarte important pentru aspectul acestei incaperi.

Pe langa aceste elemente, iluminarea baii joaca si ea un rol deosebit de important. Baia moderna pune accentul in special pe iluminarea cu ajutorul sistemelor pe baza de led, deoarece acest tip de lumina evidentiaza formele si liniile tuturor elementelor din baie.

Asadar, baile moderne au rolul de a imbina armonios placerea proprie cu cea estetica, “conceptul” invechit de baie trecand spre un alt nivel.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

2 COMENTARII

  1. Sunt in totalitate de acord cu articolul, care puncteaza foarte bine, de altfel niste aspecte absolut necesare atunci cand ne gandim sa ne decoram baia. O mare provocare pentru cei care locuim la bloc, este spatiul mic de care beneficiem si pe care trebuie sa-l decoram cu foarte mult bun gust, trebuind, in acelasi timp, sa acordam atentie aspectelor practice. Din fericire, asa cum am vazut anul trecut la un targ de expozitii de bai la Londra, tendintele merg inspre minimal, aerisire si eleganta. Am gasit acolo si o firma care se afla si in Romania, Roca, care oferea solutii foarte utile pentru spatii mici. In orice caz, trebuie sondata foarte bine piata inainte sa ne ingramadim baia intre elemente haotice si inutile. Mult succes la decorat!

  2. Am vazut si eu ceva imagini de la targuri precum cel de la Londra, unde gasesti totul pentru baie, dar de cele mai multe ori aranjamentele sunt facute pentru spatii mari si generoase, tipic caselor. Provocarea e sa adaptam solutiile respective la baile mici, de bloc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.