Pescuitul este considerat una dintre cele mai relaxante activitati si este o pasiune intalnita cel mai des in randul persoanelor de sex masculin, chiar daca, pe ici pe colo, doamnele mai noncorfomiste renunta la pasiunile “nobile” care le caracterizeaza si aleg sa isi petreaca o zi in jurul unui lac sau pe marginea raului asteptand cu nonsalanta sa prinda un pestisor.
Pescuitul – sport sau hobby?
Inainte de toate, pescuitul este considerat un sport, insa foarte multe persoane trateaza pescuitul ca pe o activitate pe care o pot desfasura la fiecare sfarsit de saptamana si chiar si in timpul concediilor de vara.
Dupa cum bine stiti, pescuitul, alaturi de vanatoare, a reprezentat inca din timpurile stravechi cea mai simpla si in acelasi timp sigura cale pentru obtinerea hranei. Insa, cu trecerea anilor si cu evolutia societatii, pescuitul a trecut de la activitatea de producere a hranei in sfera activitatilor desfasurate in scop recreational. In prezent, numarul persoanelor care pescuiesc si pastreaza pestii pentru a-i consuma ulterior nu este foarte mare, cei mai multi dintre acestia adoptand tehnica “catch and release”, astfel incat dupa prinderea pestilor, pescarii ii vor elibera.
Chiar daca pare o activitate destul de simpla, de-a lungul timpului au fost dezvoltate si introduse numeroase tehnici de pescuit pentru fiecare dintre acestea folosindu-se un anumit tip de echipament.
Pescuitul este considerat unul dintre cele mai apreciate hobby-uri din intreaga lume, avand in vedere ca este o activitate foarte relaxanta si cu multe alte beneficii. Asadar, daca pana in momentul de fata nu aveti o pasiune care sa va ofere relaxarea de care fiecare dintre noi are atat de multa nevoie la sfarsitul fiecarei saptamani, pescuitul poate fi alegerea ideala.
Avantajele pescuitului ca hobby
Dupa cum am spus si anterior, pescuitul este un hobby cu foarte multe beneficii pentru cei care il practica. Inainte de toate, pescuitul este o activitate care se desfasoara in aer liber, iar acesta reprezinta unul dintre marile beneficii ale acestui hobby deosebit.
Pescuitul poate reprezenta o modalitate inedita de a calatori si de a vizita locuri noi, deoarece, dupa cum am spus si anterior, exista numerose tehnici de pescuit care pot fi aplicate diverselor tipuri de ape. Chiar daca mergeti pe o balta privata sau pe malul unui rau de munte, pescuitul poate ajuta pe oricine sa se simta mai aproape de natura. Pescuitul va ofera posbilitatea sa admirati peisaje minunate si sa va bucurati de linistea si pacea din natura. Specialistii sunt de parere ca pescuitul poate fi o activitate ideala si pentru copii, dar si pentru persoanele mai in varsta.
Pescuitul este o activitate care poate fi desfasurata de catre intreaga familie sau alaturi de prieteni, in acest fel veti putea petrece cateva momente pline de liniste alaturi de persoanele dragi.
Exista si persoane care considera ca pescuitul este un hobby foarte plictisitor. Insa aceasta parere este total eronata avand in vedere ca pescuitul este o activitate cat se poate de complexa. Orice pescar, fie el incepator sau experimentat, trebuie sa aiba capacitatea, in primul rand fizica, sa lanseze undita/lanseta, sa cunoasca locul in care firul trebuie sa ajunga si sa aiba capacitatea si cunostintele necesare pentru a putea trage inapoi firul dupa prinderea pestilor. Diferitele tehnici de pescuit pot fi invatate in timp doar dupa foarte mult exercitiu.
Pe langa aceste beneficii, practicarea pescuitului ca hobby reprezinta o modalitate ideala de a socializa si de a va face cat mai multi prieteni.
Pescuitul este, dupa cum am spus si anterior, o activitate cat se poate de complexa care se bazeaza inainte de toate pe respectul pescarilor fata de natura si de pestii care populeaza apele. Mai pe intelesul toturor, orice pescar, pe langa faptul ca trebuie sa isi insuseasca tehnicile potrivite, trebuie sa se documenteze temeinic asupra speciilor de pesti din diverse ape pentru a cunoaste modul in care acestea pot fi pescuite, dar cel mai important perioada in care pescuitul este permis, deoarece pescuitul este o activitate care se poate desfasura intr-o anumita perioada de timp conditionata de numarul de pesti dintr-o anumita specie.
Un alt avantaj al acestei activitati este ca pescuitul nu este deloc un hobby costisitor. Este adevarat ca la inceput investitia este mai mare, deoarece trebuie procurat un echipament minim, insa pe parcurs cheltuielile se reduc. Fiecare pescar trebuie sa cunoasca foarte bine regulile acestei activitati si sa plateasca o taxa pentru primirea permisului de pescuit.
Pentru pasionatii de pescuit, aceasta activitate este cat se poate de serioasa care de fiecare data aduce o noua provocare. Fiecare pescar adopta propriile tehnici si le pot discuta cu alte persoane care impartasesc aceasta pasiune dupa ce se inscriu in cluburile locale sau nationale dedicate acestei activitati. Exista numeroase documentare, reviste de specialitate si site-uri care va pot ajuta sa va alegeti echipamentul potrivit si sa adoptati tehnicile potrivite.
Asadar, pescuitul este o activitate cu adevarat deosebita care poate ajuta pe oricine sa se apropie de natura si sa petreaca momente de liniste alaturi de persoanele dragi, pescuitul fiind fara doar si poate o activitate foarte relaxanta care va poate ajuta sa va incarcati bateriile pentru a face fata cu succes unei saptamani pline la locul de munca.