Nunți și miresePrincipalele argumente pentru care oamenii se căsătoresc

Principalele argumente pentru care oamenii se căsătoresc

In toiul planificarii nuntii, fie ca este vorba de alegerea rochiei de mireasa, dezbaterea meritelor diverselor texte folosite la invitatii sau grijile in legatura cu normele de eticheta pentru invitati, nu este neobisnuit pentru cupluri sa se intrebe de ce se casatoresc oamenii. Casatoria este mult mai mult decat o petrecere luxoasa sau un inel deosebit, iar intelegerea motivelor care stau la baza acestui angajament poate ajuta cuplurile sa fie sigure ca fac alegerea corecta atunci cand isi planifica ziua cea mare.

Fiecare cuplu are motive diferite pentru a se casatori, motive care se aplica relatiei lor unice, iar in acelasi timp multe cupluri impartasesc motive similare pentru a ajunge in fata altarului. Fie ca motivele cuplului sunt pur emotionale, juridice, financiare sau o combinatie din acestea, recunoscand de ce casatoria este importanta ii poate ajuta sa inteleaga angajamentul pe care si-l iau fata de relatia lor.

Motive emotionale

Motivele emotionale sunt motivele cele mai evidente pentru care se casatoresc oamenii. Tovarasia, romantismul si dragostea impartasite de parteneri ii pot determina sa-si ia angajamentul de a-si petrece restul vietii impreuna. Cu toate acestea, nu toate motivele emotionale sunt romantice. Unii oameni ar putea alege sa se casatoreasca din cauza fricii – teama ca vor fi intotdeauna singuri sau ca nu vor gasi pe altcineva cu care sa-si imparta viata.

Unii oameni ar putea de asemenea sa se casatoreasca datorita furiei, fie pentru a le face in ciuda parintilor, fie pentru a se razbuna pe o alta persoana cu care au avut o relatie. In timp ce emotiile pozitive din spatele dorintei de a se casatori pot face ca evenimentul sa para magic, emotiile negative care duc la casatorie pot fi devastatoare. Cuplurile ar trebui sa-si examineze cu atentie motivatia emotionala care ii impinge spre casatorie inainte de a face acest pas.

Argumente financiare si juridice

Casatoria poate fi foarte practica din punct de vedere financiar. Un cuplu casatorit poate profita de reducerile de taxe, iar angajamentul legal al casatoriei asigura securitatea financiara pentru cresterea copiilor. De asemenea, cuplurile se pot bucura de beneficiile financiare cu privire la proprietatea comuna, mosteniri, conturi de pensii si alte aspecte financiare. Sa nu uitam de asemenea un fenomen ce se regaseste tot mai des in societatea moderna de azi, si anume persoanele care se casatoresc cu oameni instariti pentru a avea un statut social mai ridicat, bani si putere. Motivatia unor asemenea persoane este materialismul.

Motivele juridice pot de asemenea sa explice de ce se casatoresc oamenii. Daca un cuplu este casatorit legal, acestia pot invoca anumite drepturi. Drepturile parentale si de proprietate sunt mai usor de gestionat din punct de vedere legal atunci cand cuplul este casatorit. Tot in aceasta categorie se regasesc si casatoriile realizate pentru a obtine viza sau cetatenie in alte tari. Desigur ca, acest lucru se considera frauda si nu este o decizie usor de luat, insa exista destul de multe cazuri de casatorii realizate din acest motiv.

Religia si societatea – doi factori importanti

Multe cupluri aleg sa se casatoreasca si din motive religioase. In unele religii, un cuplu nu este considerat a fi casatorit daca au parte doar de o ceremonie civila – este necesara o ceremonie religioasa pentru a confirma uniunea cuplului in fata lui Dumnezeu. Un cuplu care impartaseste aceleasi credinte sau credinte similare va dori sa-si onoreze relatia cu acest angajament religios, iar in cazul in care partenerii au credinte diferite, acestia pot planifica o ceremonie interconfesionala care sa integreze ambele religii.

nunta

Societatea moderna este un factor care preseaza cuplurile sa se casatoreasca. Desi convietuirea si relatiile deschise sunt mai acceptabile si mai des intalnite decat inainte, angajamentul solid al unei ceremonii de casatorie este in continuare cautat ca o indicatie ferma a legaturii dintre parteneri.

Multe cupluri se simt presate sa faca acest pas de catre parinti, rude sau alti prieteni casatoriti, mai ales daca au deja copii sau planuiesc sa-si intemeieze o familie. Persoanele singure ar putea de asemenea sa se simta presate sa se aseze la casa lor si sa se casatoreasca, iar pentru unii oameni, petrecerea care celebreaza uniunea casatoriei este un stimulent suficient pentru a se casatori.

Cu atat de multe motive de a se casatori, este important pentru cuplu sa-si examineze cu adevarat relatia si sa decida de ce vrea sa faca acest pas. Unele motive sunt bune, unele motive sunt rele, iar unele motive sunt irelevante pentru ceea ce simte cuplul in legatura cu o relatie pe termen lung.

Fiecare cuplu ce-si planifica nunta ar trebui sa analizeze cu atentie de ce vrea sa se casatoreasca si ar trebui sa ia in considerare acele motive avand asteptari realiste. De exemplu, partenerii care sunt foarte indragostiti trebuie sa realizeze ca pasiunea si intensitatea dragostei nu vor fi la fel dupa o casatorie de lunga durata, iar partenerii care se casatoresc din motive financiare trebuie sa realizeze faptul ca asemenea motive nu sunt indeajuns de rezistente pentru o casatorie de succes.

Motive pentru care oamenii NU ar trebui sa se casatoreasca

In afara de motivele pentru care doresc sa se casatoreasca, cuplurile trebuie sa se gandeasca si la motivele pentru care nu ar trebui sa faca acest pas. Casatoriile realizate din motive nerealiste si slabe pot duce la amaraciune si inevitabil la divort. Desi un final urat pare indepartat in ziua nuntii, cuplurile care inteleg de ce vor sa se casatoreasca vor fi mai bine pregatite pentru o casnicie fericita. Printre motivele proaste de a se casatori se numara:

• Profitarea de faima sau succesul financiar al viitorului/viitoarei sot/sotii.
• Evadarea dintr-o familie cu probleme sau relatie nefericita.
• Presupunerea ca o casatorie este urmatorul pas logic intr-o relatie.
• Dorinta de a fi in centrul atentiei si de a organiza o petrecere elaborata.

Fiecare cuplu poate raspunde la intrebarea “de ce se casatoresc oamenii?” intr-un mod diferit. Totusi, cel mai bun mod de a raspunde este cu ajutorul sinceritatii – partenerii care inteleg motivele pentru care doresc sa se casatoreasca vor fi mai bine pregatiti pentru a-si petrece viata impreuna fara a avea asteptari nerealiste legate de ce le va aduce acest lucru.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.