Timp liberPoate fi considerată actoria pasiune? Iată care sunt avantajele actoriei ca pasiune...

Poate fi considerată actoria pasiune? Iată care sunt avantajele actoriei ca pasiune și nu carieră

Actoria nu este doar o cariera, ci este si o minunata pasiune pe care foarte multe persoane o imbratiseaza, indiferent de varsta. In randurile care urmeaza vom prezenta cateva aspecte pe care le detine actoria ca pasiune punctand, de asemenea, si avantajele acestui deosebit hobby.

Pasiunea pentru actorie se poate dezvolta inca de la o varsta frageda, insa asta nu inseamna ca o persoana a carei pasiune este actoria trebuie sa devina actor de profesie. Nicidecum. Cercetari recente au demonstrat ca actoria reprezinta nu doar un hobby deosebit, ci si o modalitate excelenta de relaxare. Este foarte adevarat ca cei care doresc sa urmeze o astfel de cariera trebuie sa faca foarte multe sacrificii, insa avantajele sunt pe masura. Si un lucru este sigur, nu oricine reuseste. Insa, oricine poate privi actoria ca pe o pasiune cu ajutorul careia sa se poate delecta in timpul liber.

Daca actoria, din punctul de vedere al carierei, reprezinta un stil de viata in adevaratul sens al cuvantului, in cazul in care privim actoria ca pe o pasiune, aceasta nu se poate caracteriza decat prin relaxare si foarte multa voie buna.

Care sunt avantajele actoriei ca pasiune?

Dupa cum am spus in inceputul acestui articol, actoria, ca oricare alta pasiune, are numeroase avantaje pentru persoanele care o practica in mod constant. Actoria este influentata in primul rand de emotii si sentimente, de aceea nu oricine poate fi un bun actor.

Actoria presupune controlarea emotiilor, de aceea practicarea actoriei ca pasiune este un bun exercitiu pentru toti cei care doresc sa faca fata cu succes amalgamului de emotii, sentimente si trairi cu care iau contact zilnic. Actoria nu reprezinta nici pe departe eliberarea emotiilor, asa cum unii o percep. Din contra, actoria presupune un control exceptional asupra sentimentelor. Oamenii vor invata sa isi controleze sentimentele nu numai pe “scena”, ci si in viata de zi cu zi.

Asadar, cei care practica actoria din pura pasiune vor putea face fata mai usor evenimentelor importante, pline de o mare incarcatura emotionala, cum ar fi discursurile libere, examenele, intalnirile de afaceri sau pur si simplu evenimente la care asistam in fiecare zi si in fata carora nu stim cum sa reactionam.

Insa, emotiile nu se simt doar “in interior” deoarece acestea lasa o amprenta vizibila asupra gesturilor si expresiei chipului. Cei care practica actoria din pasiune, nu numai ca vor invata cum sa isi controleze emotiile si sa faca fata situatiilor dificile, insa isi vor putea controla gesturile si mimica fetei.

actoria pasiune

Cate persoane simt ca nu pot articula cuvintele atunci cand se afla in fata unei sali pline, in fata sefului, sau in fata profesorului in timpul unui examen oral? Cu siguranta cele mai multe dintre persoane intra in panica atunci cand emotiile le controleaza pana si vocabularul. Insa aceasta pasiune deosebita va face ca persoana care practica actoria ca un hobby sa fie mult mai relaxata si sa poata purta o discutie normala chiar si in conditiile in care stresul este maxim. Mai mult decat, actoria poate fi un hobby excelent pentru cei mici care isi vor dezvolta abilitatile de comunicare si de socializare.

Tehnicile actoricesti sunt benefice deoarece ii ajuta pe cei care practica actoria sa isi indrepte atentia catre un anumit domeniu de interes: scoala, cariera, viata personala.
Pe langa faptul ca invatarea tehnicilor actoricesti si interpretarea unui rol in sine sunt activitati extrem de utile care modeleaza efectiv personalitatea celui care practica actoria, acestea pot fi si o sursa inepuizabila de umor. Asadar, actoria are scopul de a dezvolta abilitatile de comunicare, de exprimare, de socializare, mai pe scurt ii poate ajuta pe cei care practica actoria ca pasiune sa fie mult mai increzatori in sine.

Dupa cum am afirmat si anterior, oricine, indiferent de varsta, poate descoperi la un moment dat ca este pasionat de actorie. Tocmai din acest motiv exista numeroase cursuri de actorie, unele dintre ele fiind organizate chiar de catre scoli si licee, astfel incat cei care sunt pasionati vor putea urma cursurile intr-un mediu deosebit, alaturi de colegi sau prieteni.

Chiar daca exista foarte multe persoane pasionate de actorie, nu multe au curajul sa incerce sa participe la cursurile organziate fie in scoala, fie in facultate sau de catre diferite asociatii. De ce? Pentru ca aceste persoane nu au suficienta incredere in sine si considera ca nu au talent. Insa, actoria ca pasiune nu este infleuntata doar de talent. Este in mare parte infleuntata de dorinta de eliberare psihica prin intermediul unei activitati interesante, de aceea se poate spune ca actoria ca pasiune poate fi vazuta ca o adevarata terapie.

Este adevarat ca, pentru a interpreta anumite roluri, este nevoie de un strop de talent, insa imaginatia si dorinta de a intra in pielea unui personaj sunt mult mai importante atunci cand vorbim despre actorie ca pasiune.

Actoria are o istorie indelungata si foarte interesanta si insusi cuvantul “actorie”, provenit din verbul latinesc “agere” inseamna “a petrece timpul”. In antichitate, teatrul reprezenta una dintre activitatile cele mai importante care aveau loc in timpul serbarilor organizate in cinstea zeului Dionis. Chiar daca, la inceput, corul era cel care interpreta anumite figuri sau zeitati, din acest cor au luat nastere actorii.

Nu a trecut mult timp pana cand primele piese special concepute pentru a fi interpretate de catre actori au fost scrise, cele mai apreciate fiind tragediile scrise de Eschil, Sofocle, Euripide si comediile lui Aristofan. Insa, in Antichitate, nu oricine putea practica actoria; doar barbatii aveau acest privilegiu si ei interpretau atat roluri de barbati, cat si roluri de femei. Pe langa rolul de divertisment, piesele de teatru din Antichitate aveau si scopul de a educa.

Asadar, actoria reprezinta o pasiune interesanta pe care oricine o poate incerca. Este influentata de imaginatie si de dorinta de a intra in pielea unor personaje ireale, sau chiar reale. Actoria vazuta ca pasiune reprezinta un mod excelent de a castiga increderea in sine, intr-o maniera unica si distractiva.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.