Timp liberNodul pescăresc San Diego, se realizează rapid și cu minim de efort

Nodul pescăresc San Diego, se realizează rapid și cu minim de efort

Din categoria nodurilor pescaresti, nodul San Diego este de origine din orasul american cu acelasi nume, situat in statul California. Principalul avantaj al sau este acela ca poate fi realizat foarte repede si fara prea mult efort. Mai mult decat atat, el este apreciat si pentru faptul ca poate fi utilizat cu momeala grea. De curand, el a inceput sa fie folosit si pentru unele linii impletite, ca cele confectionate din fluorocarbon.

Pentru confectionarea unui nod San Diego, incepeti prin trecerea capatului liniei prin inelul de la carlig sau de la momeala. In cazul utilizarii carligului, atunci acesta trebuie tinut cu grija, de obicei intre degetul mic al mainii de baza si palma celeilalte maini. Pentru momeala, lasati-o pur si simplu sa atarne pana cand ati trecut inelul prin ea.

Dupa aceea, va trebui sa rotiti capatul liniei peste unul dintre degete si va trebui sa efectuati in jur de sase-sapte infasurari pe de o parte si de alta a liniei duble, inspre ochiul carligului sau al momelii. Apoi, capatul liniei se va trece prin linii, pe sub ultima infasurare, astfel incat firul va trebui sa ajunga la bucla pe care ati facut-o cu degetul.

Capatul se va introduce prin bucla, de jus in sus. Urmeaza umezirea liniilor. In fine, trageti de capatul liber, insa aveti mare grija. Ideal ar fi sa lasati nodul sa alunece usor spre ochiul carligului sau al momelii, inainte de a strange.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.