Timp liber8 lucruri pe care le fac bărbații pentru divertisment

8 lucruri pe care le fac bărbații pentru divertisment

Viața de familie nu exclude momentele de relaxare individuală. Unii bărbați nu renunță la hobby-urile pe care le aveau de dinainte de căsătorie, în timp ce alții încearcă activități de divertisment noi.

S-a observat că bărbații sunt atrași de activități mai practice pe măsură ce înaintează în vârstă. Dacă imediat după căsătorie consola de jocuri este încă la loc de cinste în living, după 40-50 de ani capul familiei este mai interesat să confecționeze sau să repare lucruri.

Iată 8 activități la care apelează bărbații pentru a se relaxa:

Participă la curse de mașini

Este un hobby caracteristic tinerilor, care sunt mereu dornici de adrenalină. De obicei, cei pasionați au propria mașină adaptată special pentru curse, dar există și competiții în care organizatorii pun la dispoziție, contra cost, bolizii. Cine vrea ceva mai „temperat”, merge cu familia și cu prietenii pe pista de karting. Unii se mulțumesc cu prezența în public. A asista de la fața locului la o cursă de Formula 1 oferă o experiență de neuitat.

Fac sport

Rămânem în sfera sportului, pentru că majoritatea bărbaților iubește mișcarea. Cei mai mulți români joacă fotbal. În topul popularității – ca și sporturi practicate – urmează baschetul, tenisul, înotul și voleiul. De asemenea, foarte mulți merg cu bicicleta, mai ales că este o activitate care poate fi practicată împreună cu soția și cu copiii. Și pescuitul este tot un sport, preferat de cei care își doresc câteva clipe de liniște, în care să facă introspecții sau pur și simplu să nu se gândească la nimic.

Construiesc

Cei care au casă cu o curte și grădină își găsesc tot timpul ceva de construit. Casele în copaci sunt foarte apreciate de către copii, nu-i așa? Unii se încumetă chiar să ridice foișoare. Undeva, într-un colț al proprietății, există o magazie plină cu scule de tot felul. Cei care locuiesc la apartament pot avea și ei pasiunea de a construi, dar trebuie să se rezume la machete și la mobilier de mici dimensiuni.

Se uită la meciuri

Cei mai mulți dintre bărbați sunt microbiști sau urmăresc tenis, baschet, handbal, ciclism ș.a.m.d. Din fericire, grație rețelelor de televiziuni de sport, sunt meciuri la televizor mai tot timpul. Dacă nu e ceva la tv, sigur este pe internet, la liber sau cu abonament. De exemplu, agenția Netbet are un site pe care se poate urmări în direct desfășurarea a zeci de mii de evenimente sportive pe an.

Repară

Industria automobilelor a evoluat, așa că nu prea mai vedem bărbați reparând la mașini, fie aplecați peste motor, fie băgați trei sferturi din corp sub autovehicul. Chiar și așa, se găsesc destule lucruri de reparat. De exemplu, dacă se rupe lanțul de la bicicleta copilului, tatăl va meșteri cu plăcere câteva ore la el, înainte de a ajunge la concluzia că trebuie schimbat.

Se uită la filme

Industria cinematografică a fost dintotdeauna o sursă de relaxare. Sunt atâtea genuri, încât fiecare poate găsi ceva pe placul său. Depinde de felul său de a fi. Unii preferă filmele de acțiune, alții filmele de groază, alții comediile, iar alții filmele romantice. Da, sunt și bărbați care se uită la filme romantice și nu este nicio rușine. Grație platformelor de streaming, acum avem acces la filme tot timpul.

Se joacă cu copiii

Pentru unii, cea mai eficientă metodă de relaxare este să se joace cu copiii. Chiar se spune că bărbații sunt niște copii mai mari, indiferent de vârstă. Cei care sunt mai tot timpul plecați de acasă apreciază foarte mult timpul petrecut cu cei mici și nu l-ar da la schimb cu nicio altă activitate de divertisment.

Gătesc

Cei mai celebri bucătari din România și din lume sunt bărbați, dar nu trebuie să fii la nivel de profesionist pentru a-ți răsfăța familia cu o mâncare delicioasă. Gătitul este o activitate care relaxează și care aduce satisfacții. Oricine poate să prepare o rețetă pe care o găsește prezentată pas cu pas pe internet sau într-o carte de bucate. Când printre ingrediente se află și pasiunea, succesul este garantat.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.