Diverse8 activități pretabile pentru persoanele care fac naveta

8 activități pretabile pentru persoanele care fac naveta

Un drum lung de acasă către locul de muncă nu înseamnă neapărat pierdere de timp. Persoanele care fac naveta pot umple orele alocate deplasării cu activități utile, fie că sunt, fie că nu sunt la volan.

Iată 8 idei care pot fi puse în practică dacă vă aflați într-un asemenea context:

Citiți sau ascultați o carte audio

În loc să ascultați radioul în mașină sau să parcurgeți feed-ul de Instagram în metrou, cumpărați o carte sau descărcați o carte audio pentru a vă bucura de timpul călătoriei. Optați pentru cărți pe care ați dorit întotdeauna să le citiți, dar de care nu ați avut niciodată timp. De asemenea, puteți alterna între ascultarea sau citirea cărților de ficțiune și a cărților non-ficțiune, care v-ar putea ajuta să vă îmbunătățiți munca, sănătatea sau viața personală.

Învățați o limbă străină

În cazul în care conduceți, puteți asculta podcasturi despre învățarea limbilor străine. Dacă aveți mâinile libere, dincolo de conținutul audio pe teme lingvistice, luați în considerare aplicațiile de învățare a unei limbi noi. De asemenea, puteți cumpăra cărți pentru orice nivel sau puteți petrece timpul dedicat navetei parcurgând dicționare online. Tot efortul depus în timpul anului își va găsi utilitate într-o vacanță petrecută „afară”.

Integrați exerciții fizice

Dacă naveta nu este de zeci de kilometri, mergeți cu bicicleta până la serviciu. Dacă drumul este prea lung și trebuie să luați trenul sau un autobuz, deplasați-vă deplasa cu bicicleta până la gară sau la autogară. Încercați să nu stați pe scaun tot timpul călătoriei, mai ales dacă în restul zilei nu faceți deloc mișcare. Chiar și statul în picioare consumă câteva calorii.

Sunați pe cineva drag

Luați în considerare să sunați un prieten sau un membru al familiei pentru o conversație mai lungă în timp ce mergeți spre mijlocul de transport sau în timp ce conduceți (folosind difuzorul telefonului) . Dacă sunteți în postura de pasager, puteți folosi acest timp pentru a răspunde la mesajele primite și pentru a contacta cunoștințe despre care nu aveți vești de ceva vreme. Este ocazia ideală să depănați amintiri și poate chiar să stabiliți o întâlnire față în față.

naveta in metrou

Faceți planuri

În drum spre casă, ați putea scrie o listă de lucruri de făcut pentru seara respectivă. Gândiți-vă la toate îndatoririle casnice pe care trebuie să le îndepliniți, la planurile pe care doriți să le organizați pentru weekend următor sau la sarcinile personale pe care doriți să le bifați. Nu este rău să faceți și un plan  pe termen lung. Adunați în minte veniturile din lunile care vin, scădeți cheltuielile și vedeți ce ar fi bine să faceți cu banii care rămân.

Citiți știri sau jucați-vă

Datorită telefoanelor inteligente conectate la internet, un drum lung nu mai reprezintă o problemă chiar atât de mare. Aveți acces nelimitat la știrile zilei și la alte informații de larg interes. În același timp, vă puteți juca online din browser sau din aplicații pe diverse platforme, cum ar fi Las Vegas Casino. Dacă vă place să jucați șah, table, remi sau alte jocuri clasice, vă puteți alătura unor comunități online în care sunt înscriși pasionați din toată lumea.

Munciți la imaginea personală

Dacă trebuie să fiți atât pe drum, poate că nu este cel mai grozav job pe care l-ați putea avea. Folosiți acest timp pentru a încerca să faceți o schimbare. Actualizați-vă profilul de LinkedIn și cele de pe rețelele de socializare, portofoliul cu realizări, astfel încât să atrageți atenția potențialilor angajatori. Nu ignorați niciun mesaj primit de la companii, pentru că nu se știe niciodată ce oportunități se pot ivi. Poate găsiți un loc de muncă mai bine plătit la 10 minute de casă.

Creați un blog

Sunt mulți oameni care fac naveta și care ar putea găsi interesante niște texte scrise de cineva ca ei. Creați un blog în care să scrieți despre lucruri observate zi de zi pe drum. Puteți să postați articolele chiar în timp real, dacă aveți posibilitatea să țineți laptopul deschis. Un topic foarte popular este chiar despre activitățile pretabile pentru navetiști…

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.