Animale de companie7 motive care explică de ce pisica intră în baie

7 motive care explică de ce pisica intră în baie

Pisicile au fost mereu considerate animale independente și curioase. Totuși ele sunt capabile să se atașeze de stăpânul lor, dacă acesta le oferă confort, adăpost, hrană și apă. Pentru a-și arăta dragostea pentru stăpân, ele sunt capabile să-l urmeze peste tot. Ele își percep stăpânul ca o sursă de protecție împotriva pericolelor și probabil de asta vor să stea în apropierea lui și să se plimbe după el, peste tot, prin casă. Află în acest articol 7 motive pentru care pisicile intră în baie.

Navigare rapidă în articol:

  1. Principalele 7 motive care explică de ce pisica intră în baie
  2. De ce le place pisicilor să se joace cu hârtia igienică

1. Principalele 7 motive care explică de ce pisica intră în baie

Pisica este un animal care se trezește dis-de-dimineață, are un ceas intern bun. Ea știe când stăpânul ei se trezește, când pleacă de acasă și deci îl urmărește cu atenție și are o rutină tipică, de dimineață.

Baia este un loc de joacă și distracție pentru pisică

Pentru o pisică curioasă, baia este un loc interesant, unde se poate juca cu mici obiecte colorate, cu perdeaua de la duș, cu hârtia igienică sau cu prosoapele. Atmosfera din baie pare atractivă pentru o pisică, pentru că gresia este colorată și prosoapele sunt moi.

Pisica își marchează teritoriul

Pisica are obiceiul de a-și marca teritoriul oriunde în casă, chiar și în cele mai private locuri. Ea nu poate concepe să simtă în casă mirosul altei pisici sau al unui câine. Ea este un animal egocentric, care nu va accepta prea ușor ca stăpânul ei să își îndrepte atenția și spre alte animale de companie. Ea urăște să fie ignorată, să nu i se dea atenție, să nu fie băgată în seamă.

Sentimentul de siguranță

Fiind aproape de stăpân, pisica se simte mai în siguranță. Ea vrea să aibă mereu acel sentiment de a fi protejată de stăpân și este mulțumită că acesta îi oferă confortul de care are atâta nevoie și o viață mai fericită. Stăpânul îi oferă și multă afecțiune, iar asta o face să își dorească să fie mereu în preajma lui.

Îi este foame

Dimineața, pisica își urmărește stăpânul peste tot, chiar și în baie, pentru că îi este foame și așteaptă ca acesta să-i dea hrana preferată și bolul de apă. Dacă este învățată cu mici gustări pe parcursul zilei, atunci cu sigurană va mieuna după mâncare și dimineața.

Se plictisește și este curioasă

Orice pisică are nevoie de stăpânul ei, fără el se pare că ea se plictisește chiar și în preajma jucăriilor preferate. Ea își arată dragostea și atașamentul frecându-se de piciorul lui și de aceea îl urmărește peste tot prin casă, chiar și în baie, ca să-i fie în preajmă. Ea este și foarte curioasă, vrea să inspecteze orice zonă din casă și să petreacă mult timp cu stăpânul ei.

Probabil și din cauza anxietății de separare, pisica vrea să stea în preajma stăpânului oriunde acesta s-ar duce. Ea ar trebui să învețe să se simtă confortabil, chiar și atunci când stăpânul nu este prin preajmă.

Pisica are nevoie de răcoare

Pisica intră în baie pentru a se răcori vara, în zilele caniculare. Ea simte nevoia de a sta într-o încăpere mai rece din casă, atunci când suferă de clădură, în lunile toride de vară.

Litiera

Pisica este un animal care învață destul de repede unde este toaleta sau litiera, în comparație cu câinii. Aceștia abia după vârsta de 6 luni încep să învețe că trebuie să-și facă nevoile afară.

Pisica are grijă de igiena ei și de aceea vrea să fie mereu curată, ea știe că în baie se află litiera ei, pusă special acolo de stăpân. Ea are obiceiul să intre în baie, să verifice litiera, pentru a o folosi atunci când are nevoie.

Când o pisică vrea să folosească litiera sau o cutie cu nisip, ea își folosește nasul, pentru a verifica dacă nisipul este curat. Ea face asta din instinct și nu își va face excrementele niciodată într-un loc murdar. Unii stăpâni sunt forte atenți la ce nisip aleg pentru litiera pisicii.

2. De ce le place pisicilor să se joace cu hârtia igienică

Deja se știe că orice pisică are o plăcere deosebită să se joace cu o rolă de hârtie igienică, să facă salturi acrobatice și să-și manifeste creativitatea, nevoia de a zgâria, de a rupe hârtia în numeroase bucăți pe podea. Se pare că pisica se bucură de senzația și sunetul hârtiei igienice, fără să se plictiseacă niciodată.

Pisica va distruge orice rolă de hârtie igienică, care se află la îndemâna ei. Acest obicei este foarte popular în casele în care oamenii au pisici ca animale de companie. Cei care nu sunt atenți unde pun rolele de hârtie igienică, să nu se mire că acestea devin jucării pentru pisici, sunt distruse de ele și astfel ei trebuie să cumpere alte role iar și iar.

Se pare că acest obicei al pisicii, de a desface și de a rupe rolelor de hârtie igienică, are legătură cu felul ei de a fi, cu tendința de a distruge, de a ataca, de a-și înfinge ghearele și de a-și manifesta instinctul de vânătoare. Orice pisică care vede rola de hârtie nu va putea sta indiferentă. Se pare că rola îi stimulează instinctul de vânătoare, deci pisica va sări imediat asupra ei ca un animal de pradă, își va înfinge ghearele și astfel distracția începe și continuă la nesfârșit. Rola devine cel mai interesant lucru pentru pisica ce caută distracție pentru a scăpa de plictiseală și anxietate.

Pentru a împiedica pisica să strice rola de hârtie, trebuie ca ea să nu aibă acces la aceasta. Cea mai bună idee este să ții rola ascunsă într-un dulap, unde pisica să nu aibă acces deloc.

Vezi aici un video cu modul în care se distrează o pisică într-o cameră cu hârtie igienică:

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.