Diverse5 recomandări de care să ții cont atunci când îți alegi ochelarii...

5 recomandări de care să ții cont atunci când îți alegi ochelarii de vedere

Ochelarii de vedere sunt folosiți pentru a corecta sau a îmbunătăți anumite probleme asociate cu refracția luminii cum ar fi miopia sau hiperopia [1] și reprezintă cea mai populară opțiune disponibilă.

Pentru mulți, ochelarii de vedere nu sunt doar o opțiune corectoare, ci și un element important care determină stilul și individualitatea fiecăruia. Dacă te-ai decis să îți iei o pereche nouă de ochelari, iată câteva recomandări de care să ții cont, pentru a face alegerea cea mai bună!

Lentilă recomandată de către un specialist

Numeroase magazine oferă ochelari de vedere gata ambalați, prevăzuți cu lentile de diferite dioptrii. Chiar dacă această opțiune pare una rapidă și ieftină, ochelarii aleși doar în baza unui singur criteriu, nu vor ajuta de cele mai multe ori problema principală pe care o ai la ochii.

Este recomandat în schimb, să apelezi la servicii de specialitate, care vor efectua teste pentru a determina lentila corespunzătoare problemei tale specifice. Adițional, este posibil ca specialistul să îți recomande lentile prevăzute și cu o anumită protecție, cum ar fi cea împotriva luminii albastre sau razelor ultraviolete.

Ramă care să îți complimenteze trăsăturile

Indiferent de rolul ochelarilor, fie că este vorba de ochelari pentru miopie sau pentru orice altceva, rama reprezintă pentru mulți partea cea mai importantă.

Întrucât există diferite tipuri de fețe, de-a lungul timpului au apărut numeroase forme de rame, pentru ca oricine să își găsească perechea perfectă de ochelari.

Pe lângă forma ramei, care poate fi rotundă, pătrată, dreptunghiulară etc, este important să o alegi pe cea care îți va complimenta fața, atât ca formă, cât și ca mărime. Pentru a lua decizia cea mai bună, încearcă mai multe rame sau apelează la serviciile personalului angajat.

Culoarea

Așa cum am menționat mai sus, ochelarii de vedere sunt folosiți de multe persoane ca un mijloc de exprimare a personalității sau de completare a stilului vestimentar.

Daca în cazul lentilelor nu prea ai ce alegere să faci (deoarece sunt recomandate în funcție de test și de problema pe care o ai), în cazul ramelor ai toată puterea de decizie!

Citește și:  Teoria distanțelor dintre oameni și impactul la locul de muncă

Alege culoarea care se va asorta cu majoritatea obiectelor tale vestimentare sau alege-o pe cea care va descrie cel mai bine stilul și personalitatea ta.

Confortul

Cea mai bună pereche de ochelari este cea care îți corectează vederea și care este confortabilă, mai ales dacă trebuie să o porți în fiecare zi.

După ce ai stabilit stilul ramei și culoarea ei, ia în considerare greutatea acesteia, în special în zona nasului. Asigură-te că brațele ramei nu te strâng și că nu provoacă disconfort la nivelul urechilor.

Chiar dacă unele elemente pot fi ajustate de către personalul clinicii, greutatea ramei nu poate fi de obicei modificată. Ca urmare, încearcă să te axezi pe rame ușoare și rezistente, pe care nu le vei simți atunci când le porți.

Plastic sau metal

Ramele ochelarilor pot fi confecționate din materiale plastice, metalice sau combinate. Chiar dacă această rubrică ar putea intra în categoria de confort menționată mai sus, multe persoane nu iau în considerare acest aspect atunci când aleg rame din plastic sau metal.

De cele mai multe ori, alegerea este făcută în funcție de stil, preferință și impresia de rezistență.

Mulți aleg ramele din metal deoarece par mai dure și mai rezistente, dar nu iau în considerare faptul că acestea au și o greutate mai mare și sunt și mai greu de întreținut.

Ramele de plastic se pot sparge mai ușor, în funcție de material, dar sunt mai ușor de purtat și de multe ori mai confortabile.

Deoarece fiecare material are avantaje și dezavantaje specifice, alegerea celui corespunzător pentru tine reprezintă ultima decizie pe care ar trebui să o iei din această listă de recomandări.

Indiferent de motivul pentru care îți iei o pereche nouă de ochelari, ia în considerare recomandările din acest articol pentru a face o alegere cât mai bună!

Referințe:

  1. “Eyeglasses and Contact Lenses.” Eyeglasses and Contact Lenses – Health Encyclopedia – University of Rochester Medical Center, www.urmc.rochester.edu/encyclopedia/content.aspx?ContentTypeID=90&ContentID=P02089. Data accesării: 25.11.2022

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.