Timp liber3 sfaturi pentru a duce o viață simplă în ziua de astăzi

3 sfaturi pentru a duce o viață simplă în ziua de astăzi

Vrei să duci o viață simplă în ziua de azi? Acest lucru este posibil dacă ai curajul de a face schimbări radicale și dacă într-adevăr crezi în beneficiile pe care le obții. În prezent, mulți dintre noi sunt în căutarea unui mod de viață mai simplu, care să ne aducă siguranță și liniște sufletească. Dacă și tu îți dorești asta, să sperăm că următoarele sfaturi vor fi utile pentru tine, să înțelegi cum ți-ai putea schimba viața.

Navigare rapidă în articol:

  1. Cum poți duce o viață simplă în ziua de astăzi
  2. Viață simplă – Care sunt beneficiile pentru sănătate

1. Cum poți duce o viață simplă în ziua de astăzi

Pentru a duce o viață mai simplă este important să te gândești la ce este mai important pentru tine, ce îți dorești cu adevărat de la viață, ce contează cu adevărat și ce compromisuri ești dispus să faci pentru a schimba ceva. Un lucru este cert, oamenii nu vor să fie constrânși sau obligați în viață să facă ceva ce le-ar putea afecta sănătatea; de aceea pentru ei este important să nu facă lucruri care îi fac să se simtă prost.

Iată care sunt principalele 3 sfaturi pentru a duce o viață simplă în ziua de astăzi:

Deconectează-te de pe rețelele sociale

Nu este un secret că Facebook este un mare consumator de timp. Potrivit statisticilor, 50% dintre adepții rețelelor sociale nu doresc să-și șteargă contul, pentru că au ajuns să fie dependenți de el. Aproximativ 30% dintre utilizatori au fost blocați pe Facebook, fără recuperarea ulterioară a contului, iar 19% dintre participanți au obiceiul de a-și închide pagina de Facebook și de a o restaura mai devreme sau mai târziu.

Prin deconectarea de la rețelele sociale poți avea o serie de avantaje:

  • Ai mai mult timp liber să te ocupi de ceea ce îți place
  • Ai timp să te plimbi în natură, să te odihnești, să te relaxezi
  • Scapi de stresul creat prin obiceiul de a urmări dacă ai primit sau nu like la o postare
  • Elimini acea iluzie periculoasă de a crede că alți oameni au o viață plină doar de bucurie, realizări și succes (datorită postărilor pozitive pe care le încarcă pe Facebook sau Instagram în mod frecvent).

Mulți oameni au ajuns să creadă că telefoanele, laptopurile și alte gadgeturi îi stresează și se simt mai bine fără ele. A trăi o viață simplă, fără gadgeturi poate fi dificilă în ziua de azi, însă asta ar fi benefică pentru sănătate.

Fii mai puțin atașat de bunurile materiale

Mulți oameni sunt atașați de obiectele din mediul lor, indiferent dacă sunt sau nu bogați. Cercetătorii în psihologie spun că nu este bine să ne atașăm atât de mult de lucruri sau de obiecte, pentru că în caz de pierderea lor bruscă sau de furt, avem de suferit.

Cei care decid să ducă un stil de viață mult mai simplu, vor realiza că nu au nevoie de atât de multe lucuri și chiar se pot simți mai bine dacă renunță la multe dintre acestea, care le creează atașamente. Desigur, este firesc ca ei să se gândească la aspectul utilitar al obiectelor și să păstreze doar ceea ce le trebuie. Obiceiul de a stoca obiectele inutile în pivnițe și mansarde nu este chiar indicat, chiar dacă în ele sunt criptate amintiri de neuitat. Eliberarea de aceste obiecte poate fi o decizie bună, mai ales dacă se întâmplă asta după ce se analizează în profunzime toate aspectele.

Oamenii pot renunța la anumite bunuri pentru a face loc la ceva nou în viața lor, pentru a avea mai mult spațiu, liniște, echilibru. Organizarea mai bună a mediului din jur este o alegere bună, pentru a duce o viață mai simplă și mai liniștită.

Există cu siguranță mai multe lucruri pe care oamenii le pot face zi de zi, pentru a duce o viață simplă și pentru a avea chiar și multe beneficii trăind astfel. A crede că trebuie neapărat să faci carieră, să atingi perfecțiunea nu face pe nimeni fericit, ci din contra poate deveni stresant pentru că asta complică cu adevărat viața. În ziua de astăzi trebuie să te bucuri de prezent, de ceea ce ai deja și să nu te stresezi că alții au mai mult decât tine.

Viața la țară, la casă

Cel mai bun mod de a duce o viață simplă, este să te muți la casă, într-o zonă rurală, unde aerul nu este poluat, eventual undeva aproape de pădure, sau într-o zonă de munte. Desigur asta înseamnă o schimbare radicală, pentru cei care trăiesc la bloc, însă poate fi și o schimbare care le va aduce beneficii de neimaginat. Ideea este de a te muta într-o casă nu foarte mare, în care să poți economisi bani și în care să te simți confortabil și în siguranță.

Sentimentul de a fi în siguranță este nevoia principală în ziua de azi, este un instinct care ne ghidează acțiunile. Fără a exagera în acest sens, putem spune că a te simți în siguranță în ziua de astăzi nu este întotdeauna ușor, pentru că riscurile vin din exterior, dar și din interior. A avea o casă bună este o condiție importantă, o garanție pentru liniștea sufletească.

2. Viață simplă – Care sunt beneficiile pentru sănătate

O viață simplă te scapă de stres și asta este un lucru esențial pentru sănătate. Dacă ar fi să analizăm toate consecințele stresului cronic, este clar că merită să ne schimbăm stilul de viață. Uneori stresul este dificil de gestionat, mai ales atunci când avem un mod de viață agitat.

Pentru a-ți simplifica viața, observă ce este mai important pentru tine și ia decizii pe baza priorităților tale, fără a te complica. Dacă alegi să trăiești simplu, vei avea mai mult timp pentru cei dragi și pentru a realiza lucruri pe care probabil nu le făceai înainte.

Odată ce ai renunțat la anumite părți inutile din viața de zi cu zi, vei fi uimit de cât de mult timp liber ai la dispoziție și de cât de relaxat ești în fiecare zi. Viața simplă îți poate aduce libertate, liniște, bucurie și sănătate.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.