Sarcină & BebeVei avea fată sau băiat? Chiar contează ce sex va avea bebeluşul?

Vei avea fată sau băiat? Chiar contează ce sex va avea bebeluşul?

Vei fi fericita mamă sau fericitul tată al unei fetiţe sau al unui băieţel? Ţii pumnii să fie fată sau băiat? Contează cu adevărat? Mulţi taţi visează să aibă mici replici ale lor, la fel cum multe viitoare mămici visează la versiuni adorabile ale lor. Dar se poate şi invers: tata să viseze la o fată, mama să vrea un băiat… Fiecare îşi doreşte ceva diferit, în funcţie de experienţele lor şi de aşteptările lor.

Dar contează dacă va fi fată sau băiat? Există avantaje de a avea una sau alta?

Băieţeii îşi iubesc cel mai mult mamele, fetiţele îşi preferă taţii. Iată o primă idee universală ce îi face pe viitorii părinţi să vrea o fată sau un băiat. Doar că… nu este mereu valabilă! În plus, dacă eşti un părinte iubitor, copilul tău te va iubi, vă va iubi pe amândoi. Să nu subestimăm nici relaţia specială ce se poate forma între mame şi fiice şi între taţi şi fii.

Hăinuţele şi accesoriile sunt mai simple la băieţi, dar mai adorabile la fete. În mare parte, o idee falsă: şi accesoriile sau hăinuţele băieţilor pot fi complicate, şi hăinuţele lor pot fi la fel de drăguţe. Mamele ştiu prea bine: chiar dacă nu îţi îmbraci băiatul în rochiţă, există atâtea costume adorabile!

Băieţii sunt mai robuşti şi mai rezistenţi. Fals! Există foarte mulţi bebe de sex masculin sensibili, la fel cum există multe fete rezistente. În aceeaşi idee, nu e deloc adevărat că mai simplu e cu un băiat deoarece nu se sperie la fel de repede sau nu plânge la fel de des. Ha!

Cu fetele comunici mai uşor. Deşi poate fi adevărat că mai ales când cresc mari, poţi vorbi mai uşor cu o fată, băieţii fiind uneori mai închişi în sine, aceasta nu înseamnă că vei comunica mai bine. Fetele au o tendinţă mai crescută de a dramatiza şi a face mici crize (nu că un băiat la pubertate nu ar face şi el crize!!).

Cu băieţii îţi faci mai puţine griji legate de siguranţa lor. Să fie adevărat? O mamă sau un tată se preocupă de siguranţa copilului indiferent de sexul său şi îşi face griji indiferent, în special când copilul este micuţ. În plus, deseori, fetele sunt chiar mai descurcăreţe.

Fetele se descurcă mai bine la şcoală şi fac mai puţine obrăznicii. Chiar dacă uneori fetele sunt într-adevăr mai silitoare şi mai responsabile (se maturizează mai rapid), nu este cazul să generalizăm. Copilul va fi copil, astfel că va face boacăne oricum. Cât despre succesul şcolar, depinde enorm de fiecare copil în parte (ca medie, fetele au rezultate mai bune, însă în vârf se află mai frecvent băieţii, însă şi aceasta depinde de domenii).

Relaţiile fetelor vor aduce complicaţii. Ce tată nu-şi face gânduri negre despre momentul în care fetiţa sa va avea primul iubit? Cu un băiat îţi faci mai puţine griji. Totuşi, la fel cum o fată poate lua o boală transmisibilă sau poate rămâne însărcinată şi un băiat poate lua o boală sau poate lăsa o fată însărcinată! La fel cum o fată poate fi rănită şi un băiat poate suferi din dragoste, deşi poate că nu o arată atât de evident. Relaţiile fetelor (cu băieţii şi cu alte fete) par mai dificile doar pentru că părinţii cunosc mai multe despre acestea, nu pentru că băiatul nu are probleme în relaţiile sale!

Un băiat are cale deschisă în viaţă şi are şanse mai mari de a avea succes. Deşi este, din păcate, adevărat că chiar şi astăzi femeile pot fi discriminate, lucrurile s-au schimbat mult. O femeie capabilă are şanse aproape la fel de mari de a avea succes. Aceste stereotipuri de gen nu fac decât rău. O femeie care chiar îşi doreşte ceva nu se va lăsa oprită şi dominată de un bărbat care nu o susţine, care o îndepărtează de la calea sa, ci va căuta un bărbat care să o privească aşa cum şi este: ca pe egala lui.

Concluzia? Nu contează dacă este fată sau băiat! Este copilul tău pe care-l vei iubi cu o intensitate ce te poate speria şi care-ţi va face viaţa plină de bucurii.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.