Motive pentru care unele cupluri optează pentru torturile de nuntă uriașe

0
2833
Tort de nunta Foto: imgkid.com
Tort de nunta Foto: imgkid.com

Torturile de nunta uriase sunt extraordinare si nu trec neobservate, insa acestea pot fi o provocare pentru cuplurile care dispun de un buget restrans. Fie ca doresti ca un tort mic sa para mai mare sau ca un tort mare sa fie mai putin costisitor, exista anumite modalitati pentru a te asigura ca, chiar si cel mai mare tort are marimea perfecta. Un tort de nunta de marime medie este conceput pentru a hrani intre 120 si 300 de invitati, fiecare felie avand in jur de 2,5 centimetri latime si 5 centimetri lungime. Acest lucru inseamna de obicei ca un tort de nunta are intre doua si patru niveluri, in functie de forma si designul ales.

Multe cupluri prefera sa aleaga torturi de nunta uriase pentru urmatoarele motive:
• O lista mare de invitati pentru care este nevoie de un numar mai mare de portii de tort.
• Dorinta de a servi felii de tort mai mari decat in mod normal.
• Crearea unui tort mai vizibil si mai fotogenic pentru a face o declaratie indrazneata.
• Dorinta de a pastra unul sau mai multe niveluri din tort pentru a sarbatori aniversarile.
Indiferent de motivul pentru care cuplurile aleg un tort urias, este usor pentru acestea sa creeze un desert cu o marime indrazneata, pentru nunta lor.

Crearea unui tort de nunta urias

Tort-urias-cu-cascada-de-flori-224x300.jpgExista cateva modalitati prin care dimensiunea unui tort poate fi marita, fara a creste in mod necesar si numarul de portii servite, si anume:
Niveluri false: adaugarea unor niveluri false in partea de jos a tortului este o modalitate usoara si economica de a face tortul sa para mai mare. Doua sau trei niveluri in plus pot fi facute din carton sau spuma (pe care se pune glazura pentru a arata ca restul tortului), acestea servind ca baza pentru tortul real. La ceremonia de taiere a tortului, mirele si mireasa vor taia unul din nivelurile din mijloc, iar nivelurile false nu vor fi observate.
Distantierea nivelurilor: tortul va parea mai mic daca nivelurile sunt puse direct unul peste altul. Pentru a crea aspectul unui tort mai mare, opteaza pentru un suport mai neobisnuit care separa fiecare nivel, sau foloseste piloni pentru a crea spatiu intre niveluri. Spatiile deschise intre niveluri pot fi lasate ca atare sau pot fi umplute cu flori si alte accente decorative.
Aranjarea nivelurilor: daca nivelurile sunt suprapuse in mod egal si concentric, tortul va parea mai mic. Pentru a crea iluzia marimii, aranjeaza nivelurile in asa fel incat sa se creeze mai mult spatiu vizual in partea din fata a tortului.
Decoratiunile: modul in care este decorat tortul de nunta poate afecta dimensiunea sa. Culorile contrastante vor ajuta la separarea nivelurilor, iar decoratiunile elaborate vor crea iluzia de marime. Liniile verticale, cum ar fi o panglica sau o cascada de flori, vor adauga de asemenea inaltime, la fel ca si figurinele din varful tortului.
Masa tortului: modul in care este afisat tortul poate afecta dimensiunea sa. Marimea mesei pe care va fi plasat tortul trebuie sa corespunda marimii tortului in sine – prea mult spatiu suplimentar va face tortul sa para mai mic. Daca masa tortului este plasata mai departe de masa principala si i se da un loc de onoare, acest lucru va ajuta la scoaterea tortului in evidenta. Acelasi lucru se poate obtine si cu ajutorul efectelor de iluminare (siruri de luminite care decoreaza masa tortului). Decoratiunile de pe tort – de exemplu, petale de trandafiri – pot fi extinse pana pe masa pentru a spori si mai mult iluzia de marime.

Citește și:  Voalul și rochia de mireasă - elemente cu tradiție în nunțile românești încă din secolul al XIX-lea

Uneori, mai mare nu inseamna mai bine

Utilizarea acestor trucuri poate face ca deserturile de marime medie sa para uriase, indiferent de cate portii ofera acestea sau de cat de multe niveluri sunt cu adevarat comestibile.Transportul-unui-tort-foarte-inalt.jpg
Unele cupluri trebuie sa comande un tort urias fiindca au o lista mare de invitati, insa prefera un tort mai mic si mai delicat. La fel cum dimensiunea tortului poate fi marita cu ajutorul trucurilor vizuale, la fel de usor este si reducerea dimensiunii sale, precum si a costurilor.

Iata cateva idei in acest sens:
• Mini torturi: un tort de nunta de marime normala poate fi “marit” cu ajutorul unor mini torturi identice, la un pret mult mai mic decat daca ar fi vorba de adaugarea unor niveluri suplimentare. Aceste mini torturi pot fi utilizate ca deserturi satelit si afisate pe masa tortului sau pot fi pastrate in alta parte pana cand soseste timpul sa fie servite invitatilor.
• Prajiturelele: adaugarea unor tavi cu prajiturele este o metoda de a te asigura ca ai suficiente portii pentru invitati, fara a mai adauga ceva la dimensiunea tortului de nunta.
• Portii mai mici: cuplurile pot instrui personalul sa taie felii mai mici care sa fie servite invitatilor, astfel marind numarul de portii fara a creste dimensiunea tortului.
• Servirea nivelului superior: in loc sa pastreze nivelul superior pentru sarbatorirea primei aniversari, cuplurile il pot servi invitatilor si pe acesta. De obicei, ultimul nivel al tortului poate fi taiat in opt sau zece portii fara probleme.
• Bufet cu deserturi: in loc sa adauge mai multe niveluri la tort, cuplurile pot opta pentru crearea unui bufet cu deserturi suplimentare, unde tortul sa fie piesa centrala. Prajiturelele, tartele, briosele, fursecurile si multe altele sunt optiuni adecvate pentru a adauga un plus de varietate bufetului.

Probleme legate de torturile uriase

Cu cat este mai mare tortul, cu atat mai dificila va fi crearea sa, iar torturile uriase prezinta o serie de probleme de care cuplurile trebuie sa fie constiente, si anume:
• Cost: pretul unui tort de nunta este determinat de o serie de factori, inclusiv de numarul de portii. In mod normal, torturile mai mari au si preturi mai mari.
• Dificultati legate de configurare: un tort mai mare este mai greu si va fi mai dificil de realizat. Acest lucru poate adauga la costurile fortei de munca sau poate prezenta provocari suplimentare in ceea ce priveste designul sau.
• Resturi: daca tortul nu este congelat in mod corespunzator, portiile ramase de la nunta se pot altera repede (in cazul unui tort urias exista sansa sa ramai cu destule portii in plus). Cuplurile pot oferi portiile ramase ca marturii de nunta, le pot oferi rudelor, domnisoarelor si cavalerilor de onoare, sau le pot dona organizatiilor de caritate locale.

Torturile de nunta uriase pot fi frumoase si delicioase, insa de asemenea pot crea probleme. Exista numeroase modalitati de a mari sau micsora dimensiunea unui tort fara a avea un buget imens si fiecare cuplu poate gasi o modalitate dulce de a se bucura de un tort mai mare care simbolizeaza angajamentul urias pe care si-l iau in ziua nuntii.

Galerie foto Torturi de nunta uriase:

Utilizarea-mesei-pentru-scoaterea-in-evidenta-a-tortului Tort-urias-deosebit Tort-inalt-pana-la-tavan Tort-de-nunta-urias Tort-de-nunta-realizat-din-mini-torturi Tort-de-nunta-realizat-din-briose Tort-de-nunta-decorat-cu-trandafiri Tort-de-nunta-cu-stativ-special Tort-de-nunta-cu-cinci-niveluri Tort-cu-un-design-aparte

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.