Fie ca este vorba de culoarea vesela si indrazneata sau de aroma suculenta a citricelor proaspete, torturile de nunta portocalii sunt foarte populare atat pentru cupluri, cat si pentru invitati. Alegerea unor torturi de nunta portocalii reprezinta o schimbare revigoranta de la tipicele torturi cu vanilie sau ciocolata. Totusi, cel mai mare atu al acestor torturi este versatilitatea lor cand vine vorba de asocierea cu alte arome si culori.
Daca doresti sa ai parte de un desert aventuros, incearca un tort de nunta portocaliu. Este o modalitate grozava de a prezenta ceva nou, neasteptat si incredibil de dulce. In ceea ce priveste aroma si designul, poti fi cat de traditionala sau nebunatica doresti. Inainte de a te consulta cu un cofetar si un decorator, uita-te la cateva galerii foto cu torturi portocalii, pentru a obtine cateva idei.
Nu exista nicio modalitate mai buna de a incalca traditia unui tort de nunta alb si formal, decat prezentarea unui desert care sa atraga atentia. Totusi un tort de un portocaliu tipator ar putea sa nu fie asa apreciat de invitati, prin urmare, daca iti place aceasta culoare, tine minte ca exista o multime de alte modalitati pentru afisarea culorii intr-un mod mai subtil.
Idei pentru torturi de nunta portocalii
Iata cum poti avea parte de un tort portocaliu deosebit:
• Portocaliu pal: o nuanta deschisa si pastelata nu este la fel de coplesitoare ca o nuanta tipatoare. De la distanta, un tort de culoare portocaliu deschis ar putea parea a fi de culoare fildes. Portocaliul pal arata cel mai bine cu decoratiuni rafinate, cum ar fi perlele sau florile albe realizate din fondant.
• Portocaliu si alb: daca doresti sa pastrezi putina traditie in ceea ce priveste tortul de nunta, nu elimina albul in totalitate. Poti opta pentru un tort alb cu trei niveluri pe care sa-l decorezi cu panglici portocalii din satin. De asemenea, poti decora tortul cu niste cuvinte scrise cu crema portocalie sau cu un model deosebit realizat cu glazura portocalie.
• Portocaliu si albastru: portocaliu si albastru sunt culori complementare pe paleta de culori, ceea ce inseamna ca fac o pereche improbabila, dar izbitor de frumoasa. Multe cupluri rareori utilizeaza aceasta combinatie de culori pentru tortul de nunta, dar daca te simti un pic rebela, ii poti cere decoratorului sa-ti prezinte cateva optiuni care includ ambele culori.
• Accente portocalii: in loc de un tort in intregime portocaliu, incearca sa utilizezi doar accente portocalii. De exemplu, poti opta pentru flori proaspete de crin portocaliu asezate in varful unui tort alb, garnituri realizate din coaja de portocala pe un tort traditional de vanilie sau flori portocalii din fondant pe un tort in orice alta culoare.
Arome racoritoare de citrice
Portocaliul are tendinta sa fie subevaluat in lumea deserturilor de nunta. Aceasta culoare ofera o prospetime remarcabila si o aroma deosebita, insa majoritatea cuplurilor aleg torturi de ciocolata sau vanilie. Daca doresti sa incluzi aroma citricelor in desertul tau, iata care sunt cele mai la indemana optiuni:
• Crema de citrice: crema de lamaie este cea mai populara cand vine vorba de umpluturile pentru torturile cu citrice, insa nu exista niciun motiv pentru care cofetarul sa nu poata folosi crema de grapefruit, portocale sau mandarine (orice citrice sunt potrivite). Opteaza pentru un tort de vanilie sau lamaie cu crema de portocale pentru un contrast delicios.
• Blaturi cu aroma de portocale: deserturile cu portocale au un gust atat de revigorant, mai ales in lunile calde de vara. Cofetarul poate da savoare blaturilor de tort cu suc sau esenta de portocale, sau chiar cu coaja rasa de portocale.
• Glazura de citrice: desi unele persoane ar putea argumenta faptul ca vanilia este supraevaluata cand vine vorba de torturile de nunta, popularitatea sa domneste suprem, in parte datorita faptului ca aceasta merge foarte bine cu orice alte arome. Majoritatea invitatilor vor fi fericiti sa primeasca o felie de tort de vanilie cu glazura de portocale.
• Marmelada: marmelada este un ingredient mai dulce decat sucul sau coaja rasa de portocale. Aceasta se amesteca bine in orice fel de glazura si poate fi utilizata si ca umplutura intre straturile de tort.
• Fructe proaspete: daca tortul de nunta este in intregime alb pe dinafara, le poti da invitatilor un indiciu legat de aroma prin decorarea sa cu felii de portocala sau cu bucati de coaja de portocala. O alta optiune este servirea fiecarei felii de tort cu bucati de portocale alaturi.
Tine minte ca nu exista o modalitate corecta sau gresita de a avea parte de un tort portocaliu, prin urmare nu te simti limitata de ceea ce citesti in reviste sau de ceea ce gasesti pe internet. Gaseste un cofetar si un decorator care sa fie entuziasmati de ceea ce doresti sa faci si care-ti vor transforma viziunea in realitate.