Tort Somloi Galuska – un desert unguresc cu sirop și dressing de ciocolată

0
1243
Tort Somloi Galuska – un desert unguresc cu sirop si dressing de ciocolata
Tort Somloi Galuska – un desert unguresc cu sirop si dressing de ciocolata

In mod normal aceasta reteta e facuta cu doua blaturi. Pentru ca nu am avut prea mult timp la dispozitie eu am facut un singur blat, pe care l-am taiat in doua.

Tortul acesta e foarte bun si e un pic de lucru cu el dar merita efortul.

Ingrediente tort Somloi Galuska – un desert unguresc cu sirop si dressing de ciocolata

Blatul:

  • 6 oua
  • 2 linguri de apa
  • 14 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • 14 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 4 linguri de cacao

Crema:

  • 3 oua
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 7 linguri zahar
  • Coaja de portocale
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 2 linguri de faina

Siropul:

  • 200 ml apa
  • 100 ml rom
  • 100 gr zahar

Sosul de ciocolata:

  • 300 ml lapte
  • 4 linguri de zahar pudra
  • 200 gr ciocolata amara
  • 200 ml rom
  • Stafide pentru decor

Mod de preparare

Preparare blat:

Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se unge tava de tort cu ulei si se tapeteaza cu faina.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-un castron se pun galbenusurile si praful de copt si se amesteca bine .
Albusurile se bat spuma tare cu un varf de sare si 2 linguri de apa. Cand spuma s-a intarit se adauga zaharul si zaharul vanilat, pana spuma devine lucioasa.
In final se toarna galbenusurile si faina peste albusuri. Se amesteca totul cu o spatula, usor cu miscari de jos in sus.
Se toarna jumatate din compozitie in tava . In cealalta jumatate de compozitie se pune cacaua si se toarna peste compozitia alba.
Se da tava la cuptor si se coace pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.
Blatul se scoate si se taie in doua.

Citește și:  Piept de pui cu cartofi, usturoi și vin - o rețetă extrem de delicioasă

Preparare crema:

Se separa albusurile de galbenusuri.
Intr-o oala se pun galbenusurile, laptele, zaharul, faina, budinca si coaja de portocale si se fierbe la foc mic pana se ingroase crema .
Albusurile se bat spuma tare cu un pic de sare. Cand spuma s-a intarit se adauga zaharul pana spuma devine lucioasa.
Se toarna albusurile peste crema fiarta. Se amesteca totul usor cu o spatula.

Preparare sirop:

Se amesteca bine romul cu apa si zaharul.

Preparare sos de ciocolata:

Se topeste ciocolata impreuna cu laptele, zaharul si romul intr-un ibric.
Intr-o tava se aseaza blatul alb. Se insiropeaza bine si se presara cu stafide. Se unge cu crema. Apoi se aseaza al doilea blat, se stropeste cu sirop, se presara cu stafide si se adauga restul de crema.
La final se presara cu cacao amara.
Se introduce in frigider si se lasa cateva ore.
In momentul in care se serveste, cu o lingura se rup “galuste” care se aseaza pe un bol si se stropeste cu sosul de ciocolata.

0.ingrediente blat
0.ingrediente blat
1.Se separa albusurile de galbenusuri
1.Se separa albusurile de galbenusuri
2.se adauga praful de copt
2.se adauga praful de copt
3.se amesteca bine
3.se amesteca bine
4.se adauga un pic de sare
4.se adauga un pic de sare
5.se adauga apa
5.se adauga apa
6.se bate spuma si se adauga zaharul
6.se bate spuma si se adauga zaharul
7.se adauga zaharul vanilat
7.se adauga zaharul vanilat
8.se adauga galbenusurile
8.se adauga galbenusurile
9.se adauga faina
9.se adauga faina
10.se amesteca bine
10.se amesteca bine
11.Se toarna jumatate din compozitie in tava
11.Se toarna jumatate din compozitie in tava
12.In cealalta jumatate de compozitie se pune cacaua
12.In cealalta jumatate de compozitie se pune cacaua
13.se toarna peste compozitia alba
13.se toarna peste compozitia alba
14.se baga la cuptor
14.se baga la cuptor
15.se lasa la racit
15.se lasa la racit
16. se taie in doua
16. se taie in doua
17.ingrediente crema
17.ingrediente crema
18.Se separa albusurile de galbenusuri.
18.Se separa albusurile de galbenusuri.
19.se adauga zaharul vanilat
19.se adauga zaharul vanilat
20.se adauga zaharul
20.se adauga zaharul
21.se adauga faina
21.se adauga faina
22.se adauga budinca
22.se adauga budinca
23.se adauga laptele
23.se adauga laptele
24.se adauga coaja de portocale
24.se adauga coaja de portocale
25.se amesteca bine
25.se amesteca bine
26. se fierbe compozitia
26. se fierbe compozitia
27.se lasa la racit
27.se lasa la racit
28. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zahar
28. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zahar
29.Se toarna albusurile peste crema fiarta
29.Se toarna albusurile peste crema fiarta
30.se amesteca bine
30.se amesteca bine
31.ingrediente sirop
31.ingrediente sirop
32.se amesteca bine romul cu apa
32.se amesteca bine romul cu apa
33.se adauga zaharul
33.se adauga zaharul
34.se amesteca bine
34.se amesteca bine
35.ingrediente sos de ciocolata
35.ingrediente sos de ciocolata
36.ciocolata rupta bucati
36.ciocolata rupta bucati
37.se adauga zaharul pudra
37.se adauga zaharul pudra
38.se adauga laptele
38.se adauga laptele
39.se adauga romul
39.se adauga romul
40.se topeste ciocolata
40.se topeste ciocolata
41.se aseaza blatul alb
41.se aseaza blatul alb
42.se insiropeaza
42.se insiropeaza
43.se unge cu crema
43.se unge cu crema
44.se presara cu stafide
44.se presara cu stafide
45.se aseaza al doilea blat
45.se aseaza al doilea blat
46.se stropeste cu sirop
46.se stropeste cu sirop
47.se presara cu stafide
47.se presara cu stafide
48.se unge cu crema
48.se unge cu crema
49.Tort Somloi Galuska
49.Tort Somloi Galuska
50.cu o lingura se rup galuste si se stropeste cu sosul de ciocolata
50.cu o lingura se rup galuste si se stropeste cu sosul de ciocolata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.