Daca nu ati incercat niciodata, nici nu va dati seama ce bine merge crema de branza cu fructe proaspete, cel mai bun mod de a incerca combinatia este un asemenea tort (sau prajitura cu un blat).
Crema este dulce iar fructele au un gust dulce-acrisor si blatul este pufos si moale… pur si simplu minunat!
Ingrediente tort cu fructe si crema de branza
Pentru 2 blaturi
- 12 oua
- 12 linguri faina
- 12 linguri zahar
- 2 pliculete de praf de copt
Pentru crema
- 1 budinca de vanilie
- 250 ml lapte
- 8 linguri zahar
- 300 gr branza dulce de vaca
Mai avem nevoie de fructe (la alegere), gelatina transparenta pentru torturi si frisca pentru decor.
Mod de preparare
Luam 6 oua, despartim galbenusurile de albusuri, din albusuri, cu 6 linguri de zahar, batem o spuma tare, galbenusurile le amestecam cu praful de copt; cand suntem gata cu spumele, le amestecam si adaugam 6 linguri de faina. Turnam in tava cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit. Tot asa preparam si al doilea blat si lasam ambele la racit.
Intre timp ce coacem blaturile, putem pregati crema: praful de budinca il amestecam cu zaharul, il incorporam in lapte si il punem la fiert; lasam sa se raceasca bine.
Luam branza dulce de vaca si o razuim cu partea mai mica a razatoarei, sa se incorporeaza bine in crema. Luam margarina si cu ajutorul mixerului amestecam pana ce devine spumoasa. Cand budinca este bine racita, treptat, o putem amesteca cu margarina iar la sfarsit adaugam si branza razuita.
Ungem blaturile cu crema, impartita in cantitate de 30%-70%, partea mai mare sa fie intre cele doua blaturi , iar cea mica pe ultimul blat.
Fructele spalate, curatate si feliate, le aranjam dupa bunul plac, cel mai bine e sa incepem din mijloc decorarea.
Gelatina o pregatim dupa instructiunile de pe ambalaj,si cat inca e calduta incepem sa o turnam peste fructe, incepand din mijloc.
La sfarsit decoram marginile cu frisca, lasam cateva ore la rece si putem servi.