Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare sanatoase.
1. Reteta de supa crema de legume reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru supa crema de legume sunt urmatoarele:
- o ceapa;
- un pras;
- un morcov;
- un pastarnac;
- doi cartofi;
- 750 ml supa de legume;
- o legatura patrunjel tocat;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de supa crema de legume va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti legumele sectionate in cubulete in supa de legume;
- Strecurati legumele, eliminati ceapa, apoi dati-le prin blender pana cand obtineti o compozitie omogena;
- Adaugati supa pentru a ajunge la consistenta dorita;
- Serviti supa crema cu patrunjel tocat marunt.
2. Reteta de ciorba de vita cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru ciorba de vita cu ciuperci sunt urmatoarele:
- 300 grame carne de vita;
- 250 grame ciuperci;
- o ceapa;
- o telina;
- un morcov;
- 400 ml bors;
- o legatura leustean;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de ciorba de vita cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti carne, spumati de fiecare data cand este nevoie;
- Adaugati legumele si continuati fierberea pana cand legumele sunt gata;
- Continuati cu borsul, apoi dati in doua – trei clocote;
- Cand ciorba este gata presarati leusteanul tocat marunt;
- Serviti ciorba calda simpla cu un adaos de smantana sau iaurt.
3. Reteta de curcan cu ceapa verde reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora.
Ingredientele necesare pentru doua portii de curcan cu ceapa verde sunt urmatoarele:
- 300 grame piept de curcan;
- o legatura de ceapa verde;
- 250 grame cartofi;
- unt;
- patrunjel tocat marunt;
- boia;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de curcan cu ceapa verde va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Feliati pieptul de curcan, condimentati-l;
- Adaugati intr-o tava unsa cu unt cartofii taiati cubulete si ceapa tocata marunt;
- Deasupra legumelor adaugati carnea de curcan;
- Stropiti intregul preparat cu ulei si adaugati putina apa;
- Coaceti preparatul in cuptorul incins timp de trei sferturi de ora;
- Serviti-l cald cu patrunjel tocat marunt presarat deasupra fiecarei portii.
4. Reteta de orez cu pui si legume reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: o ora.
Ingredientele necesare pentru orezul cu pui si legume sunt urmatoarele:
- 200 grame orez;
- 500 ml supa de pui;
- doi ardei capia;
- o ceapa;
- 100 grame ciuperci;
- un piept de pui;
- patrunjel;
- unt;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de orez cu pui si legume va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti ceapa in unt, adaugati pieptul de pui, lasati preparatul pe foc cinci minute, apoi adaugati restul de ingrediente;
- Caliti ingredientele timp de un sfert de ora, adaugati supa de pui si lasati orezul sa fiarba;
- La final presarati preparatul cu patrunjel tocat marunt;
- Serviti-l de indata ce este gata.
5. Reteta de cocos rasol reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru cocosul rasol sunt urmatoarele:
- jumatate de kilogram de piept de cocos;
- o ceapa;
- un morcov;
- albitura;
- un cartof;
- smantana;
- hrean;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de cocos rasol va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti carnea alaturi de legume;
- Serviti-o de indata ce este gata cu un sos de smantana si hrean ras.
6. Reteta de rasol de stiuca reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru rasolul de stiuca sunt urmatoarele:
- un kilogram de file de stiuca;
- o legatura de ceapa verde;
- un morcov;
- o legatura patrunjel;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de rasol de stiuca va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Adaugati fileurile de stiuca peste legumele sectionate in feliute intr-un vas termorezistent;
- Stropiti preparatul cu ulei, condimentati, adaugati putina apa;
- Introduceti in cuptorul incins si lasati-l timp de jumatate de ora;
- Serviti pestele alaturi de legume cu patrunjel tocat marunt.
7. Reteta de rasol de vita reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru rasolul de vita sunt urmatoarele:
- un kilogram de carne de vita;
- un morcov;
- o ceapa;
- o telina;
- o radacina de patrunjel;
- doi cartofi;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de rasol de vita va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Puneti la fiert intr-o cantitate suficienta de supa de legume, carnea si legumele sectionate;
- Condimentati si lasati preparatul sa fiarba pana cand carnea este gata;
- Serviti carnea feliata alaturi de legumele langa care a fiert.
8. Reteta de rasol din piept de pui reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora.
Ingredientele necesare pentru rasolul din piept de pui sunt urmatoarele:
- 200 grame piept de pui;
- 100 grame porumb din conserva;
- un morcov;
- un ardei capia;
- 100 grame ciuperci;
- patrunjel tocat marunt;
- ulei de masline;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de rasol din piept de pui va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Sectionati pieptul de pui in cubulete;
- Tocati marunt toate legumele, lasati porumbul la scurs;
- Adaugati toate ingredientele intr-un vas termorezistent, stropiti compozitia cu ulei de masline, apoi condimentati-o cu sare si piper dupa gust;
- Coaceti preparatul la foc mediu pana cand este gata;
- Serviti-l ca atare de indata ce s-a copt suficient.
9. Reteta de rasol de pastrav reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: trei sferturi de ora.
Ingredientele necesare pentru rasolul de pastrav sunt urmatoarele:
- jumatate de kilogram de pastrav;
- jumatate de kilogram de dovlecei;
- 50 grame ceapa;
- 100 ml otet;
- sare.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de rasol de pastrav va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Curatati pestele si spalati-l;
- Puneti la fiert dovleceii taiati in rondele si ceapa intr-o cantitate suficienta de apa, cu intreaga cantitate de otet si un praf de sare. Cand legumele s-au fiert adaugati pestele, continuati fierberea;
- Cand pestele este gata lasati-l sa se raceasca in apa in care a fiert;
- Serviti pestele alaturi de morcovi.
10. Va prezentam mai jos ingredientele necesare si modul de preparare pentru reteta de friptura de vaca cu prune. Veti obtine la final un preparat extrem de fraged de care va veti indragosti din prima clipa.
Ingredientele necesare pentru friptura de vaca cu prune sunt urmatoarele:
- 600 grame de carne de vita, de preferat rasol de vita;
- 300 de grame de prune uscate;
- faina;
- zahar;
- ulei;
- sare;
- piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de friptura de vaca cu prune va este prezentat mai jos:
- Spalati bine carnea, fasonati-o indepartandu-i grasimea si eventualele tendoane, lasati carnea la scurs;
- Puneti pe foc o oala cu o cantitate suficienta de apa si un praf de sare. Lasati apa sa dea in clocot, apoi adaugati carnea si opariti-o timp de cinci – zece minute. Scoateti carnea, lasati-o la scurs, apoi puneti-o sa fiarba intr-o cantitate noua de apa timp de jumatate de ora. La final scoateti carnea si lasati-o sa se scurga bine;
- Puneti prunele uscate la fiert intr-o cantitate suficienta de apa, nu folositi prune afumate. Lasati prunele sa fiarba timp de un sfert de ora, apoi scoateti-le cu ajutorul unei supiere si lasati-le sa se scurga. Nu aruncati apa in care au fiert prunele, pentru ca o veti folosi mai tarziu in preparat;
- Puneti pe foc un alt vas, adaugati doua linguri de zahar. Topiti zaharul, amestecand in continuu pentru a evita afumarea sa. Aveti mare grija la acest pas pentru ca zaharul este extrem de sensibil si se poate arde foarte repede. In cazul in care zaharul a capatat o culoare maronie inchisa, inseamna ca el s-a ars si va trebui sa o luati de la capat. Zaharul caramelizat corect trebuie sa aiba o culoare aurie si sa fie perfect lichid. Cand s-a dizolvat in totalitate stingeti zaharul cu apa in care ati fiert prunele, amestecati bine pana cand zaharul topit se dizolva complet in compozitie;
- Amestecati putina apa cu o lingura de faina, mixati bine pana la omogenizare, apoi adaugati compozitia rezultata in amestecul de zahar caramelizat impreuna cu carnea, putin ulei si prunele scurse bine. Amestecati bine pana la omogenizare. Lasati preparatul sa fiarba timp de un sfert de ora, apoi opriti focul, acoperiti vasul cu un capac in intregime si lasati friptura sa se odihneasca timp de o ora inainte de a o servi. In acest fel dulceata zaharului si a prunelor va patrunde foarte bine in carne si aceasta va deveni mai frageda si mai gustoasa;
- Serviti friptura alaturi de prunele uscate si un piure de cartofi.
Friptura de vaca cu prune are un gust deosebit de cel clasic, va recomandam sa incercati aceasta reteta savuroasa pentru ca in mod sigur veti ramane surprinsi de gustul sau incredibil. Puteti servi acest preparat ca fel principal atat la masa de pranz, cat si la cea de seara.
Va dorim: Pofta buna!