Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare pentru sosuri.
1. Reteta de sos cu iaurt si usturoi reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru sosul cu iaurt si usturoi sunt urmatoarele:
- o capatana de usturoi;
- 150 ml iaurt;
- putin ulei;
- sare.
Modul de pregatire pentru reteta de sos cu iaurt si usturoi va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pasati usturoiul cu sare pana cand obtineti o pasta omogena;
- Adaugati iaurtul si putin ulei, apoi amestecati pana la omogenizare;
- Pastrati sosul in frigider.
2. Reteta de sos din rosii va este extrem de utila. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire.
Ingredientele necesare pentru sosul din rosii sunt urmatoarele:
- 100 ml supa de legume;
- 500 ml bulion;
- o legatura de ceapa verde;
- doi catei de usturoi;
- o legatura de patrunjel tocat;
- ulei de masline;
- sare.
Modul de pregatire pentru reteta de sos din rosii va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti ceapa alaturi de usturoi pana devine aurie, adaugati bulionul si supa, apoi condimentati;
- Pastrati sosul pe foc pana cand ajunge la consistenta dorita;
- La final presarati patrunjelul tocat.
3. Reteta de sos din castraveti reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru sosul din castraveti va este prezentat in cele ce urmeaza:
- 250 grame castraveti curatati;
- zeama de la o lamaie;
- putin mustar;
- o legatura de marar tocat;
- putin zahar;
- ulei de masline;
- sare.
Modul de pregatire pentru reteta de sos din castraveti va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Dati castravetii prin blender, apoi adaugati restul ingredientelor si amestecati pana la omogenizare;
- Pastrati sosul la rece pana cand il veti folosi.
4. Reteta de sos vinegreta reprezinta un preparat extrem de potrivit pentru salate. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire.
Ingredientele necesare pentru sosul vinegreta sunt urmatoarele:
- 100 ml ulei de masline;
- 25 ml otet;
- putin mustare;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de sos vinegreta va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati ingredientele pana cand obtineti un sos omogen;
- Adaugati sosul peste o salata proaspata.
5. Reteta de sos cu marar reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru sosul cu marar sunt urmatoarele:
- 100 ml smantana;
- o legatura marar verde;
- putin usturoi;
- ulei de masline;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de sos cu marar va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Tocati mararul si pisati bine usturoiul;
- Amestecati ingredientele pana la omogenizare;
- Pastrati sosul in frigider.
6. Reteta de sos cu maioneza reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru sosul cu maioneza sunt urmatoarele:
- doua oua;
- 300 ml ulei de masline;
- zeama de lamaie;
- putina apa;
- mustar;
- sare.
Modul de pregatire pentru reteta de sos cu maioneza va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati ingredientele pana la omogenizare, pastrati sensul de amestecare pentru a evita taierea sosului;
- Pastrati sosul in frigider.
7. Reteta de sos de branza reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: jumatate de ora.
Ingredientele necesare pentru sosul de branza sunt urmatoarele:
- 100 grame branza de vaci;
- o legatura de ceapa verde;
- zeama de lamaie;
- doua linguri iaurt;
- patrunjel;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de sos de branza va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena;
- Pastrati sosul in frigider.
8. Reteta de sos cu marar si miere reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru sosul cu marar si miere sunt urmatoarele:
- 200 ml smantana proaspata;
- doua linguri de lapte 3.5% grasime;
- 50 ml miere;
- doua linguri mustar iute;
- o legatura de marar;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de sos cu marar si miere va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Spalati legatura de marar, lasati-o la scurs, apoi tocati-o marunt pana la codite pe care le aruncati;
- Amestecati smantana cu laptele pana la omogenizare, apoi adaugati intreaga cantitate de miere si mustarul. Continuati sa amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena;
- La final adaugati mararul tocat marunt anterior si amestecati bine;
- Gustati sosul, apoi condimentati-l cu sare si piper dupa gust;
- Pastrati sosul la rece pana cand il veti folosi in preparat.
Sosul cu marar si miere se pregateste usor si nu necesita extrem de multe ingrediente, el se potriveste de minune cu somonul afumat, dar si orice alt tip de peste afumat pe care doriti sa il serviti. Va recomandam sa il incercati si va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare, urmand sa il pregatiti de fiecare data cand aveti ocazia.
9. Reteta de sos cu mere reprezinta un preparat fin pe care merita sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru sosul cu mere sunt urmatoarele:
- patru galbenusuri;
- 250 ml ulei de floarea soarelui;
- doua lamai;
- patru mere verzi;
- 20 grame hrean;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de sos cu mere va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Spalati lamaile, lasati-le sa se scurga, sectionati-le in jumatate, apoi stoarceti-le bine. Treceti zeama de lamaie rezultata printr-o sita pentru a indeparta eventualele seminte ce s-au putut strecura in preparat fara ca dumneavoastra sa observati;
- Spalati merele, lasati-le sa se scurga, curatati-le de coaja, apoi dati-le prin razatoarea cu ochiuri mari. Stropiti merele cu putina zeama de lamaie, pentru a evita oxidarea lor;
- Curatati hreanul, spalati-l, lasati-l la scurs, dati-l prin razatoarea cu ochiuri mici;
- Pastrati toate ingredientele la aceiasi temperatura timp de jumatate de ora;
- Bateti galbenusurile bine pana cand se omogenizeaza, capata o culoare albicioasa si isi maresc volumul;
- Adaugati treptat uleiul peste galbenusuri in fir, amestecand in continuu in acelasi sens pentru a evita taierea sosului. Daca sosul se taie adaugati putina apa calduta pentru a-l remedia. Sosul se aseamana maionezei, asadar va recomandam sa il preparati urmand pasii pentru pregatirea acesteia;
- Cand sosul s-a omogenizat, adaugati zeama de lamaie, amestecati pana la omogenizare;
- La final adaugati hreanul dat prin razatoare si merele;
- Condimentati cu sare si piper dupa gust;
- Pastrati sosul la rece pana cand il veti folosi in preparat.
Sosul cu mere este delicios, el se serveste rece alaturi de friptura de porc sau vita. Va recomandam sa il incercati si va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare, urmand sa il preparati de fiecare data cand aveti ocazia.
10. Reteta de sos tartar reprezinta un preparat extrem de cunoscut pe care il puteti prepara cu usurinta. Va prezentam in cele ce urmeaza, atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru sosul tartar sunt urmatoarele:
- jumatate de litru de ulei;
- doua galbenusuri;
- o lingurita de mustar;
- 50 ml otet;
- o lingurita de miere;
- o legatura de tarhon;
- o ceapa;
- doi castraveciori murati;
- o legatura de patrunjel proaspat;
- sare.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de sos tartar va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Patrati toate ingredientele la aceiasi temperatura timp de jumatate de ora;
- Spalati tarhonul, lasati-l sa se scurga, apoi tocati-l marunt pana la codite pe care le aruncati;
- Curatati ceapa, spalati-o, lasati-o sa se scurga, apoi tocati-o marunt;
- Spalati castraveciorii, lasati-i la scurs, sectionati-i in cubulete de dimensiuni egale;
- Spalati legatura de patrunjel, lasati-o sa se scurga bine, apoi tocati-o marunt pana la codite;
- Bateti galbenusurile bine pana cand se omogenizeaza, isi maresc volumul si capata o culoare albicioasa. Adaugati apoi uleiul treptat in fir, amestecand in continuu in acelasi sens, asa cum ati face in cazul unei maioneze. Mixati in continuu pana cand intreaga cantitate de ulei este complet integrata in compozitie;
- Continuati cu mustarul, mierea amestecata cu otetul, mixati in acelasi sens in care ati amestecat anterior pentru ca sosul sa nu se taie. In cazul in care sosul se taie va recomandam sa adaugati putina apa calduta si sa amestecati in continuu;
- La final adaugati tarhonul tocat marunt, ceapa, castraveciorii si patrunjelul. Amestecati bine pana cand sosul se omogenizeaza;
- Pastrati sosul la rece pana cand il veti folosi in preparat.
Sosul tartar se pregateste usor, el se potriveste de minune cu carnea de pasare, porc, vita, dar si cu carnea de peste. Aveti in vedere faptul ca el se poate taia foarte usor, asadar pastrati ingredientele la aceiasi temperatura timp de jumatate de ora, deasemenea va recomandam sa pastrati sensul de amestecare.
Va dorim: Pofta buna!