Vrei să gătești o cină din carne de pui, încearcă aceste 10 rețete gustoase

0
326
Top zece cu cele mai bune retete culinare din carne de pui, Foto: mantapabis.wordpress.com
Top zece cu cele mai bune retete culinare din carne de pui, Foto: mantapabis.wordpress.com

Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare din carne de pui.

1. Reteta de tocanita de pui cu ardei capia reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru tocanita de pui cu ardei capia sunt urmatoarele:

  • 200 grame carne de pui;
  • o legatura de ceapa verde;
  • patru ardei capia;
  • un catel de usturoi;
  • 100 ml bulion;
  • 100 ml vin alb;
  • o legatura de patrunjel;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de tocanita de pui cu ardei capia va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa si usturoiul alaturi de carne timp de zece minute, continuati cu ardeiul, bulionul si vinul alb;
  2. Fierbeti mancare pana cand ajunge la consistenta dorita;
  3. Presarati patrunjel tocat marunt deasupra fiecarei portii.

2. Reteta de ostrope de pui reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru ostropelul de pui sunt urmatoarele:

  • 200 grame piept de pui;
  • patru catei de usturoi;
  • o legatura de ceapa verde;
  • un morcov;
  • 150 ml bulion;
  • 150 ml vin alb;
  • o legatura patrunjel;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de ostropel de pui va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa si usturoiul alaturi de pulpe, continuati cu morcovul taiat in rondele;
  2. Cand ingredientele s-au calit suficient, adaugati vinul si bulionul;
  3. Lasati mancarea sa scada suficient, apoi la final adaugati patrunjelul tocat marunt.

3. Reteta de pui cu rosii si iaurt reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru puiul cu rosii si iaurt sunt urmatoarele:

  • 300 grame carne de pui;
  • o legatura de ceapa verde;
  • 200 ml bulion;
  • o legatura marar;
  • 200 ml iaurt;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de pui cu rosii si iaurt va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa alaturi de carne timp de zece minute;
  2. Continuati cu bulionul si lasati preparatul sa scada;
  3. La final adaugati iaurtul si mararul tocat marunt;
  4. Serviti preparatul de indata ce este gata.

4. Retete de friptura de pui reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru friptura de pui sunt urmatoarele:

  • un pui;
  • doi catei de usturoi;
  • doi ardei capia;
  • o legatura de ceapa verde;
  • doua rosii;
  • ulei;
  • boia;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de friptura de pui va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Transati puiul, prajiti-l pe gratar;
  2. Pregatiti un sos din restul ingredientelor;
  3. Serviti friptura de pui cu sosul pregatit anterior.

5. Reteta de papricas cu smantana reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru papricasul cu smantana sunt urmatoarele:

  • 400 grame carne de porc;
  • un ardei capia;
  • o ceapa;
  • doi catei de usturoi;
  • galuste pentru papricas;
  • supa de legume;
  • o legatura de patrunjel;
  • ulei;
  • smantana;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de papricas cu smantana va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa si usturoiul impreuna cu carnea;
  2. Continuati cu morcovul, apoi cu galustele si supa de legume;
  3. Lasati preparatul sa scada, apoi adaugati smantana si amestecati pana la omogenizare;
  4. Serviti papricasul cu patrunjel tocat marunt deasupra fiecarei portii.
Citește și:  Casu Marzu sau brânza italienească cu viermi

6. Reteta de pui cu masline reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru puiul cu masline sunt urmatoarele:

  • 300 grame carne de pui;Top zece cu cele mai bune retete culinare din carne de pui_2
  • un carnat afumat;
  • un ardei capia;
  • o ceapa;
  • un catel de usturoi;
  • 100 grame masline fara samburi;
  • 100 ml vin alb;
  • ulei;
  • bulion;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de pui cu masline va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa si usturoiul alaturi de carnea de pui in ulei incins;
  2. Continuati cu carnatul, ardeiul capia si maslinele;
  3. Adaugati vinul si lasati preparatul sa fiarba;
  4. La final adaugati bulionul;
  5. Lasati preparatul sa scada, apoi serviti-l de indata ce este gata.

7. Reteta de pui cu mazare reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru puiul cu mazare sunt urmatoarele:

  • 200 grame carne de pui;
  • o legatura de ceapa;
  • 300 grame mazare;
  • 300 ml supa de pasare;
  • o legatura marar;
  • bulion;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de pui cu mazare va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa alaturi de carne, adaugati mazarea si supa;
  2. Fierbeti mancarea timp de jumatate de ora, apoi adaugati bulionul;
  3. Lasati mancarea sa scada, iar la final adaugati mararul tocat marunt;
  4. Serviti mancarea calda sau rece.

8. Reteta de saramura de pui reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru saramura de pui sunt urmatoarele:

  • un pui;
  • zece catei de usturoi;
  • un ardei capia;
  • un ardei iute;
  • 50 ml bulion;
  • o legatura de patrunjel;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de saramura de pui va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Transati puiul, apoi prajiti-l pe gratar;
  2. Pregatiti o saramura din toate celelalte ingrediente;
  3. Lasati puiul prajit sa fiarba in saramura timp de un sfert de ora;
  4. Serviti preparatul cu patrunjelul tocat marunt.

9. Reteta de ciorba acra de pasare reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru ciorba acra de pasare sunt urmatoarele:

  • 300 grame piept de pui;
  • o ceapa;
  • doi cartofi;
  • un morcov;
  • o telina;
  • 400 ml bors;
  • ulei;
  • o legatura de leustean;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de ciorba acra de pasare va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti pieptul de pui, spumati de fiecare data cand este nevoie;
  2. Cand carnea s-a fiert suficient adaugati legumele sectionate in cubulete;
  3. Continuati fierberea pana cand si legumele sunt gata, apoi adaugati borsul;
  4. Dati in doua – trei clocote, iar la final adaugati leusteanul tocat marunt;
  5. Serviti ciorba calda simpla sau dreasa cu smanatana.

10. Reteta de frigarui de pui cu legume reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru frigaruile de pui cu legume sunt urmatoarele:

  • 400 grame carne de pui;Top zece cu cele mai bune retete culinare din carne de pui_3
  • o ceapa;
  • un ardei capia;
  • sase ciuperci;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de frigarui de pui cu legume va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Pregatiti frigaruile alternand carnea cu legumele;
  2. Prajiti frigaruile in ulei incins dupa ce le-ati condimentat;
  3. Serviti-le calde alaturi de garnitura preferata.

Va dorim: Pofta buna!

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.