Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete cu legume.
1. Reteta de mancare de legume cu taitei reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru mancarea de legume cu taitei sunt urmatoarele:
- o legatura de ciuperci;
- doi ardei capia;
- un dovlecel;
- 100 ml bulion;
- doi catei de usturoi;
- 100 grame ciuperci;
- 150 grame taitei de casa;
- o legatura patrunjel;
- ulei de masline;
- 400 ml supa de legume;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de mancare de legume cu taitei va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti ceapa si usturoiul, apoi continuati cu resturile de legume tocate marunt. Caliti amestecul timp de un sfert de ora;
- Condimentati, adaugati taiteii si supa de legume;
- Fierbeti mancarea pana cand ajunge la consistenta dorita, apoi adaugati bulionul si lasati preparatul pe foc pentrun inca zece minute;
- Serviti cu patrunjelul tocat marunt.
2. Reteta de supa crema de legume reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru supa crema de legume sunt urmatoarele:
- o ceapa;
- un pras;
- un morcov;
- un pastarnac;
- doi cartofi;
- 750 ml supa de legume;
- o legatura patrunjel tocat;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de supa crema de legume va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti legumele sectionate in cubulete in supa de legume;
- Strecurati legumele, eliminati ceapa, apoi dati-le prin blender pana cand obtineti o compozitie omogena;
- Adaugati supa pentru a ajunge la consistenta dorita;
- Serviti supa crema cu patrunjel tocat marunt.
3. Reteta de clatite cu legume si branza reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru clatitele cu legume si branza sunt urmatoarele:
Pentru aluat:
- doua oua;
- 100 grame faina;
- 100 ml apa;
- sare;
- ulei.
Pentru umplutura:
- doi ardei capia;
- 100 grame branza de vaci;
- 100 ml smantana;
- un ou;
- doua linguri parmezan ras;
- un dovlecel;
- un morcov;
- o legatura de ceapa verde;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de clatite cu legume si branza va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti clatitele;
- Umpletile cu legumele calite amestecate cu branza;
- Adaugati clatitele intr-un vas termorezistent uns cu unt, stropiti clatitele cu smantana amestecata cu ou;
- Presarati parmezanul deasupra intregului preparat;
- Coaceti preparatul timp de jumatate de ora in cuptorul incins.
4. Reteta de legume la tava reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru legumele la tava sunt urmatoarele:
- sase rosii feliate;
- trei vinete feliate;
- sase ardei capia taiati in fasiute;
- o capatana de usturoi pasata;
- o legatura de patrunjel tocat marunt;
- o legatura de marar tocat marunt;
- ulei de masline;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de legume la tava va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Adaugati alternativ legumele feliate intr-o tava unsa cu ulei de masline;
- Stropiti legumele cu mujdeiul pregatit din usturoi pasat si ulei;
- Condimentati;
- Coaceti legumele in cuptor, apoi serviti-le presarate cu marar si patrunjel tocat marunt.
5. Reteta de muschiulet de vita cu legume reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora.
Ingredientele necesare pentru trei portii de muschiulet de vita cu legume sunt urmatoarele:
- 300 grame cartofi;
- un ardei capia;
- 200 grame ceapa;
- 200 grame ciuperci;
- jumatate de kilogram de muschiulet de vita;
- ulei;
- bulion;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de muschiulet de vita cu legume va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Adaugati carnea intreaga alaturi de legumele feliate;
- Stropiti cu ulei condimentati si adaugati bulionul amestecati cu 100 ml apa;
- Coaceti preparatul la foc potrivit pana cand este gata;
- Serviti-l cald.
6. Reteta de sufleu cu crusta crocanta reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora si jumatate.
Ingredientele necesare pentru trei portii de sufleu cu crusta crocanta sunt urmatoarele:
- 200 grame cartofi;
- 200 grame morcovi;
- o legatura de ceapa verde;
- 250 grame carne tocata de porc;
- 100 ml supa de legume;
- un ou;
- 100 ml iaurt;
- 100 grame parmezan ras;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de sufleu cu crusta crocanta va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti cartofii si morcovii, apoi pasati-i;
- Amestecati toate ingredientele pana la omogenizare (mai putin parmezanul);
- Adaugati compozitia intr-un vas termorezistent continuati cu supa, presarati deasupra parmezanul ras;
- Coaceti preparatul pana cand scade suficient, iar parmezanul s-a topit in intregime.
7. Reteta de legume sotate reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora.
Ingredientele necesare pentru doua portii de legume sotate sunt urmatoarele:
- 250 grame cartofi;
- un morcov;
- 100 grame fasole verde;
- 100 ml vin alb;
- un dovlecel mic;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de legume sotate va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti legumele tocate marunt in ulei incins, condimentati-le, apoi adaugati vinul;
- Lasati preparatul sa scada pana cand ajunge la consistenta dorita;
- Serviti preparatul atat cald, cat si rece.
8. Reteta de salata cu maioneza reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de preparare: jumatate de ora.
Ingredientele necesare pentru salata cu maioneza sunt urmatoarele:
- 500 grame cartofi;
- doi morcovi;
- 100 grame castraveti murati;
- doua oua;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de salata cu maioneza va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti cartofii si morcovii, apoi sectionati-i in cubulete;
- Taiati castravetii in cubulete;
- Pregatiti maioneza;
- Amestecati legumele cu maioneza pana la omogenizare;
- Serviti salata de la rece si pastrati-o in frigider pentru consumul ulterior.
9. Reteta de legume cu orez reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas
Timp de preparare: cincizeci de minute.
Ingredientele necesare pentru doua portii de legume cu orez sunt urmatoarele:
- 150 grame orez cu bob rotund;
- doi morcovi;
- o conopida mica;
- 25 grame parmezan;
- un ou;
- putin lapte;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de legume cu orez va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Alegeti orezul, indepartati resturile de boabe, apoi spalati orezul in mai multe ape pentru a indeparta excesul de faina de orez. Puneti orezul la inmuiat intr-o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare timp de jumatate de ora. Dupa ce orezul s-a inmuiat bine, lasati-l la scurs intr-o strecuratoare inainte de a-l folosi in preparat;
- Puneti orezul la fiert cu un praf de sare intr-o cantitate suficienta de apa. Lasati orezul sa fiarba la foc potrivit pana cand bobul sau devine moale. Supravegheati orezul pe timpul fierberii, adaugati apa daca este nevoie. Cand este gata lasati orezul sa se scurga intr-o strecuratoare;
- Curatati morcovii, spalati-i, lasati-i la scurs, dati-i prin razatoarea cu ochiuri mari;
- Spalati conopida in mai multe ape, apoi desfaceti-o in bucatele si lasati-o sa se scurga. Puneti pe foc o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare. Lasati apa sa dea in clocot, apoi adaugati buchetelele de conopida. Opariti conopida maxim cinci minute, apoi scoateti-o din apa cu ajutorul unei supiere si lasati-o sa se scurga;
- Dati parmezanul prin razatoarea cu ochiuri mici;
- Spalati oul, lasati-l sa se scurga sau stergeti-l bine cu o hartie absorbanta de bucatarie. Bateti oul cu un praf de sare pana cand se omogenizeaza, capata o culoare albicioasa si isi mareste volumul;
- Adaugati laptele peste oul batut anterior si amestecati pana la omogenizare;
- Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
- Adaugati intr-un vas incapator orezul fiert si scurs anterior, morcovul dat prin razatoare, conopida oparita si oul batut cu sare si lapte. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Amestecati pana la omogenizare;
- Pregatiti un vas termorezistent pe care il ungeti cu ulei, adaugati in vas compozitia pregatita asa cum v-am descris anterior. Nivelati compozitia in asa fel incat sa acopere in intregime vasul intr-un strat de grosime egala. Presarati deasupra intregului preparat parmezanul dat prin razatoare anterior;
- Cand cuptorul s-a incins suficient, introduceti vasul si lasati preparatul sa se coaca timp de jumatate de ora sau pana cand se incheaga si se rumeneste frumos la suprafata;
- Cand este gata lasati preparatul sa se raceasca, apoi sectionati-l in portii egale.
Legumele cu orez reprezinta un preparat delicios si extrem de usor de pregatit. Puteti servi acest preparat atat la masa de seara, cat si la cea de pranz, dar si ca gustare intre mese. Va recomandam sa incercati preparatul si va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare, urmand sa il pregatiti de fiecare data cand aveti ocazia.
10. Reteta de piftie cu legume va este prezentata in cele ce urmeaza.
Timp de preparare: patruzeci de minute.
Ingredientele necesare pentru patru portii de piftie cu legume sunt urmatoarele:
- opt oua de prepelita;
- 200 grame fasole verde congelata;
- patru morcovi;
- patru plicuri de gelatina;
- zeama de lamaie;
- patrunjel verde;
- sare si piper.
Modul de pregatire este urmatorul:
- Pregatiti gelatina urmand instructiunile de pe plic, adaugati zeama de lamaie dupa gust;
- Adaugati gelatina in cupe de diferite forme;
- Deasupra gelatinei, cat inca este moale adaugati cate un ou de prepelita pentru fiecare portie, 50 grame de fasole verde decongelata si lasata la scurs, un numar egal de rondele de morcovi si putin patrunjel tocat marunt. Condimentati cu sare si piper, apoi introduceti cupele la rece si lasati gelatina sa se inchege;
- Serviti de la rece de indata ce gelatina s-a intarit.
Va dorim: Pofta buna!