Mai demult la tocanita foloseam carne de porc, dar de un timp, la cererea familiei mele, pregatesc din piept de pui.
Ingrediente tocanita brasoveana cu piept de pui si cartofi
- 800 g piept de pui dezosat
- 1 ceapa
- 1-2 rosii
- 1500 g cartofi
- ulei
- sare, piper, boia de ardei
Mod de preparare
Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Se pun cartofii la fiert cu multa apa si sare. Se fierb in jur de 20 minute, pana sunt fierti bine dar nu moi. Cand cartofii sunt fierti se ia de pe foc si se strecoara. Se pune la incins ulei intr-o tigaie si se prajesc cartofii fierti.
In timp ce se prajesc cartofii se curate ceapa si se taie cubulete. Se caleste ceapa in 5 linguri de ulei.
In continuare se decojeste rosia si se taie cubulete. Se adauga rosia si se amesteca continuu ca sa nu se prinda. Carnea se taie cubulete mai marunte. Se adauga carnea si se prajeste pana devine albiciasa.
La final adaugam condimentele si se toarna atata apa cat sa acopere carnea.
Cand sunt gata, se scot cartofii pe prosopul de bucatarie.
Cand carnea este bine facuta se ia de pe foc si se amesteca cu cartofii.
Se serveste cu salata de varza.