Rețete culinareTocăniță brașoveană cu piept de pui și cartofi - vezi cum trebuie...

Tocăniță brașoveană cu piept de pui și cartofi – vezi cum trebuie pregătită această rețetă

Mai demult la tocanita foloseam carne de porc, dar de un timp, la cererea familiei mele, pregatesc din piept de pui.

Ingrediente tocanita brasoveana cu piept de pui si cartofi

  • 800 g piept de pui dezosat
  • 1 ceapa
  • 1-2 rosii
  • 1500 g cartofi
  • ulei
  • sare, piper, boia de ardei

Mod de preparare

Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete. Se pun cartofii la fiert cu multa apa si sare. Se fierb in jur de 20 minute, pana sunt fierti bine dar nu moi. Cand cartofii sunt fierti se ia de pe foc si se strecoara. Se pune la incins ulei intr-o tigaie si se prajesc cartofii fierti.

In timp ce se prajesc cartofii se curate ceapa si se taie cubulete. Se caleste ceapa in 5 linguri de ulei.

In continuare se decojeste rosia si se taie cubulete. Se adauga rosia si se amesteca continuu ca sa nu se prinda. Carnea se taie cubulete mai marunte. Se adauga carnea si se prajeste pana devine albiciasa.

La final adaugam condimentele si se toarna atata apa cat sa acopere carnea.

Cand sunt gata, se scot cartofii pe prosopul de bucatarie.

Cand carnea este bine facuta se ia de pe foc si se amesteca cu cartofii.

Se serveste cu salata de varza.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.