Eu acuma am cumparat mazare congelata, dar vara il prepar din mazare proaspata.
Mazarea este mai gustoasa cand este proaspat culeasa si indepartata din pastaie. Pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt si o sursa de fier si fibre.
Ingrediente supa de mazare cu galuste
- 2 morcovi
- 1 patrunjel
- 1 bucata de telina
- 200 gr de mazare boabe congelata
- 1 ou
- 7 linguri de faina
- 140 gr smantana
- 2 linguri de ulei
- Sare,piper, boia si delikat
Mod de preparare
Se curata morcovii, telina si patrunjelul. Telina se taie in cubulete. Morcovii si patrunjelul se taie rondele.
Se pune apa cu putina sare la fiert si cand clocoteste se adauga legumele. Se condimenteaza cu piper si delikat. Se fierb 20 de minute si se adauga mazarea.
Pana ce mazarea se fierbe se fac galustele.
Se pune intr-o ceasca 1 ou si se bate cu lingura.
Se adauga treptat faina si se amesteca pana cand se obtine un amestec nici fluid nici dens. Cu aparatul de rupt galuste se rupe direct in supa.
Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga faina si se rumeneste usor. Se ia de pe foc cratita si se stinge cu smanatana, boia si apa.
Se ia de pe foc si oala cu supa si se toarna rantasul peste supa .Se fierbe inca 5 minute.