Supă de mazăre cu galuște – o rețetă ce nu necesită foarte multe ingrediente

0
442
Supa de mazare cu galuste
Supa de mazare cu galuste

Eu acuma am cumparat mazare congelata, dar vara il prepar din mazare proaspata.

Mazarea este mai gustoasa cand este proaspat culeasa si indepartata din pastaie. Pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt si o sursa de fier si fibre.

Ingrediente supa de mazare cu galuste

  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 bucata de telina
  • 200 gr de mazare boabe congelata
  • 1 ou
  • 7 linguri de faina
  • 140 gr smantana
  • 2 linguri de ulei
  • Sare,piper, boia si delikat

Mod de preparare

Se curata morcovii, telina si patrunjelul. Telina se taie in cubulete. Morcovii si patrunjelul se taie rondele.

Se pune apa cu putina sare la fiert si cand clocoteste se adauga legumele. Se condimenteaza cu piper si delikat. Se fierb 20 de minute si se adauga mazarea .

Pana ce mazarea se fierbe se fac galustele.

Se pune intr-o ceasca 1 ou si se bate cu lingura. Se adauga treptat faina si se amesteca pana cand se obtine un amestec nici fluid nici dens . Cu aparatul de rupt galuste se rupe direct in supa.

Citește și:  Cum să faci fursecuri pentru copilul tău de peste 1 an, vezi rețeta aici

Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga faina si se rumeneste usor . Se ia de pe foc cratita si se stinge cu smanatana, boia si apa.

Se ia de pe foc si oala cu supa si se toarna rantasul peste supa .Se fierbe inca 5 minute.

0.Ingrediente
0.Ingrediente
1.se curata legumele
1.se curata legumele
2.se taie in cubuleti
2.se taie in cubuleti
3.se taie rondele
3.se taie rondele
4.se pune apa la fiert
4.se pune apa la fiert
5.se adauga morcovii, telina si patrunjelul
5.se adauga morcovii, telina si patrunjelul
6.se adauga mazarea
6.se adauga mazarea
7. se condimenteaza cu piper
7. se condimenteaza cu piper
8.se condimenteaza cu delikat
8.se condimenteaza cu delikat
9.se bate ouale
9.se bate ouale
10.se adauga faina
10.se adauga faina
11.se amesteca bine
11.se amesteca bine
12.galustele se rupe direct in supa
12.galustele se rupe direct in supa
13.se amesteca bine
13.se amesteca bine
14.se amesteca uleiul cu faina
14.se amesteca uleiul cu faina
15.se adauga boia
15.se adauga boia
16.se stinge cu smantana
16.se stinge cu smantana
17.se adauga apa
17.se adauga apa
18. se toarna rantasul peste supa
18. se toarna rantasul peste supa
19.se amesteca bine supa
19.se amesteca bine supa
20.Supa de mazare cu galuste
20.Supa de mazare cu galuste

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.