DiverseCauți o rețeta rapidă pentru un stil de viață sănătos? Ai greșit din...

Cauți o rețeta rapidă pentru un stil de viață sănătos? Ai greșit din start!

Tot mai multe persoane devin interesate de un stil de viață sănătos. Cel puțin la nivel de concept, pentru că atunci când află cam ce înseamnă asta în realitate, dau o fugă la primul fast food. Pentru că, deși sună grozav, este al naibii de greu să faci asta. Adică să o faci cu adevărat: mâncat, dormit, mers la sala, renunțat la obiceiuri nocive.

Atunci pe unde se pierde mesajul care trebuie să ajungă la cei care privesc slăbitul și sănătatea ca pe ceva accesibil oricui dacă încearcă puțîn? Unde se pierde partea cu “nu e deloc ușor”, “îi vei ura pe cei care nu procedează la fel”, “vei renunța de vreo 5 ori… pe zi”?

De ce este atât de greu să slăbești și să trăiești sănătos?

Pentru că este atât de ușor să mănânci prostii și să faci ce te taie capul. Puse în balanță, nu-ți va veni niciodată să alegi spanac fiert în locul unor cartofi prăjiți. Nici un pahar de lapte în locul unui pahar de whisky. La fel, vei prefera să dormi până târziu duminică dimineață în loc să ieși la alergat. E adevărat, oricât de bună ar fi vremea pentru asta.

Omul este cu ușurință condiționat de lucrurile care îi aduc satisfacție imediată. Asta fie că vorbim despre a fuma o țigară la nervi versus a te calmă singur în vreo oră – două. Lucrurile făcute bine iau mai mult timp, necesită mai mult efort, dar îți aduc beneficii de durată. Dacă ai răbdare. Și asta include un stil de viață sănătos.

Ai pus 10 kilograme în 2 luni dar renunți când nu le dai jos într-o săptămâna? Pe bune?

O chestie e cât se poate de adevărată atunci când te îngrași: că nu mai vezi proporțiile. Nici fizic, nici în alt context. Așadar, vrei să dai jos în 2 ședințe de ciclism sau spinning și după 3 salate cât ai “muncit” să pui pe tine în două luni. Ți se pare normal? Chiar din contra, ar trebui să dublezi perioada în care te-ai îngrășat pentru a estima cu adevărat cât îți va lua la modul realist să slăbești. Te-ai îngrășat treptat în 2 ani? O persoană cu voință de fier ajunge în formă maximă într-un an. Unii reușesc în 2 ani, iar alții au nevoie de vreo 4 ani că să scape și de obiceiurile proaste pentru un adevărat stil de viață sănătos.

Când vrei să trăiești sănătos toată viață

Multe persoane consideră că este suficient să “trăiască sănătos” câteva luni, când, de fapt, decizia asta trebuie să fie o investiție pe viață în propria persoană. De aici lipsa de dedicare, de aici eșecurile, de aici dezamăgirea față de un concept ok. Vrei un stil de viață sănătos? Secretul stă în nume. Îi zice “stil de viață” și implică schimbări permanente.

Acest element al permanentei le scapă multora care ar trebui să spună doar că se mulțumesc să trăiască “mai sănătos” decât până acum. În această situație, cam orice schimbare, oricât de mică, ar fi acceptată. Eu zic să îți evaluezi cu realism situația și voința când spui așa ceva. Va face diferența dintre reușită și eșec când optezi pentru un stil de viață sănătos.

Tu de câte ori ai încercat până acum?

Pantofi cu toc Stiletto cu prețuri de la 49 RON
Nervii, stresul, agitația și anxietatea dispar imediat
Crește în Hawaii și face minuni pentru organism
Vei fi șocat! Scapă imediat de mâinile uscate
Adevărul despre Anxietate, Alzheimer și Depresie
Felicitări! Te-ai calificat pentru o consultație gratuită

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.