Nunți și mireseState americane care permit căsătoriile între homosexuali

State americane care permit căsătoriile între homosexuali

Nu exista foarte multe state americane care permite casatoriile intre homosexuali. Majoritatea statelor fie au adoptat o lege, fie un amendament constitutional care interzice casatoriile intre homosexuali. Cateva tari, cum ar fi Canada si Olanda, au legalizat casatoriile intre homosexuali la nivel national. Massachusetts este unul din statele care permit casatoria intre homosexuali sau uniunea civila.

Cuplurile de acelasi sex au putut obtine certificate de casatorie inca din mai 2004. Primele ceremonii de nunta au fost efectuate la scurt timp dupa aceasta. Calea a fost deschisa dupa ce Curtea Suprema de Justitie din Massachusetts a decis in luna februarie a aceluiasi an ca interzicerea casatoriilor intre homosexuali era o incalcare a Constitutiei.

Problema casatoriei intre homosexuali a fost adusa in atentia instantelor judecatoresti atunci cand sapte cupluri de homosexuali au inceput o actiune legala impotriva Departamentului de Sanatate din Massachusetts. Reclamantii au fost refuzati atunci cand au incercat sa aplice pentru certificate de casatorie.

Parlamentarii de stat au incercat sa modifice Constitutia pentru a pune o interdictie asupra casatoriilor intre homosexuali – in conformitate cu modificarea propusa, cuplurile homosexuale puteau sa aiba parte de uniuni civile. In noiembrie 2006, cand acestia s-au adunat din nou fara a vota, modificarea a ramas pe hartie fara a mai fi luata in seama.

Connecticut nu este unul din statele care permit homosexualilor sa se casatoreasca. Partenerii de acelasi sex au posibilitatea de a intra intr-o uniune civila care le confera drepturi similare cu cele ale cuplurilor casatorite. Connecticut a fost primul stat care a dezvoltat o politica pentru crearea uniunilor civile, fara a fi instruit in acest sens de catre un tribunal. Desi nici Vermont nu este un stat care permite casatoriile dintre homosexuali, cuplurile homosexuale pot intra intr-o uniune civila.

casatorii homosexuali

Acestea pot aplica pentru o licenta, care este asemanatoare cu certificatul de casatorie. Acest document le da aceleasi drepturi ca si cuplurilor casatorite, cu privire la beneficii de sanatate, asigurari de viata si custodie a copiilor. In cazul in care aleg sa se desparta, acestia trebuie sa mearga la tribunal.

Nici New Jersey nu este un stat care permite casatoriile intre homosexuali. Totusi, aici cuplurile de homosexuali au dreptul de a intra intr-o uniune civila care le confera aceleasi drepturi precum cuplurilor heterosexuale – doar ca nu se numeste casatorie. Partenerilor de acelasi sex li s-au dat si drepturi de adoptie si mostenire.

Curtea Suprema de Justitie din New Jersey a decis in octombrie 2006 ca si cuplurile de homosexuali au aceleasi drepturi ca si cuplurile heterosexuale. Politicienii au avut la dispozitie sase luni pentru a revizui legea. In conformitate cu termenii Constitutiei, Curtea Suprema de Justitie nu a reusit sa constate sa homosexualii aveau dreptul fundamental la casatorie.

In New York, cuplurile de acelasi sex care vor sa se casatoreasca sunt prinse intr-un fel de incertitudine juridica. New York nu este unul din statele care permit casatoriile intre homosexuali, insa de asemenea nu exista nicio lege care sa interzica aceste casatorii. New Mexico este intr-o situatie interesanta cand vine vorba de casatoria intre homosexuali. In februarie 2004, un numar de cupluri de homosexuali au primit certificate de casatorie in comitatul Sandoval.

Cel putin 60 de cupluri de homosexuali s-au casatorit inainte ca Procurorul General sa ordone ca practica sa fie oprita. Un amendament la Constitutia statului care definea casatoria ca fiind intre un barbat si o femeie a murit in comisie. Legea este in prezent tacuta in aceasta privinta. Nu exista nicio indoiala ca problema de a extinde drepturile maritale la cuplurile de acelasi sex va continua sa fie una controversata. Unele persoane vor sustine ca aceasta este o problema a drepturilor oamenilor, in timp ce altele vor continua sa se opuna pe motive morale si/sau religioase.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.