Acest fel de mancare se poate gati atat pentru adulti cat si pentru bebelusi cu varsta peste 12 luni. Este un preparat foarte gustos, satios, sanatos, usor de preparat, cu putine ingrediente si nu foarte costisitor. Nu se poate administra bebelusilor cu varsta sub 12 luni deoarece contine foarte mult fier, nu este indicat din cauza rinichilor care inca nu sunt bine dezvoltati.
Se serveste bebelusilor la masa de pranz,adica pe la ora 13-14. Acest fel de mancare se poate servi cu ochiuri de oua si salam de sunca taranesc. Copiilor sub varsta de 2 ani nu le este recomandat sa li se dea salam. Acest preparat se serveste cald.
Dupa ce s-a racit se poate pune in frigider.
Ingrediente pentru spanac proaspat cu ochiuri de oua:
- 1 kilogram spanac proaspat
- 2-3 linguri faina
- 250-300 mililitri lapte
- sare dupa gust
- 4-5 catei de usturoi
- putin ulei
Mod de preparare:
Se spala bine spanacul bucata cu bucata in apa rece pana nu mai este cu pamant.
Se pune la fiert circa 30-60 minute.
Se strecoara spanacul si se lasa putin la racit,apoi se toaca marunt.
Se spala si se piseaza usturoiul.
Se pregateste un mic rantas alcatuit din laptele si faina.
Apoi se adauga usturoiul pisat si se lasa la calit putin.
Se adauga apoi spanacul si laptele.
Se invarte bine sa nu se lege de fund.
Se adauga sare sau delikat dupa gust.
Se pune uleiul la incins si se face un ochi de ou sau doua dupa preferinta.
Va doresc pofta buna.