Cateodata nu mai stiu ce se gatesc de post. Astazi am incercat sa fac shaorma de post.
Este la fel de bun ca cel obisnuit. In plus imi place pentru ca este o mancare foarte colorata.
Ingrediente shaorma de post facuta in casa
- 6 foi tortilla
- Sare
- 1 kg cartofi
- Ulei
- 1 ardei gras
- ¼ varza verde
- 3 rosii
- 2 castraveti
Mod de preparare
Se curate cartofii, se spala si se taie cartofii ca pentru cartofi pai.
Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga cartofii.
Dupa ce s-au prajit cartofii, se scot si se scurg pe un prosop de bucatarie.
Varza se taie fideluta, iar ardeiul se taie felii subtiri. Castravetii si rosiile se taie cubulete.
Fiecare tortilla se da la cuptorul de microunde pentru cateva secunde si se umple cu cartofi prajiti, castraveti, rosii, varza si ardeii si se presara cu sare. Se ruleaza strans si se inveleste in folie de aluminiu. Se serveste imediat.
Se poate servi cu ketchup sau cu sos de maioneza.