Dragoste și relațiiSforăitul, o cauză a divorțului de somn – Ce remedii există?

Sforăitul, o cauză a divorțului de somn – Ce remedii există?

Potrivit statisticilor, unul din patru americani aleg să doarmă separat de partenerii lor, pentru a putea avea un somn mai odihnitor. Divorțul de somn este un termen care se referă la a dormi în paturi separate. Asta fac multe dintre cuplurile căsătorite la care unul dintre parteneri sforăie, are apnee de somn sau alte simptome ce pot perturba somnul.

Navigare rapidă în articol:

 1. Sforăitul poate perturba somnul
 2. Apneea de somn
 3. Mirosul neplăcut din gură

Sforăitul poate perturba somnul

Sforăitul poate fi considerat de mulți oameni un obicei prost sau un semn al somnului profund, dar în realitate este de fapt o afecțiune medicală. Excesul de greutate este un factor de risc al sforăitului.

Mulți oameni care sforăie pot fi treziți din somn, ori alungați din pat de partenerul de cuplu, pentru a dormi în alt pat sau pe o canapea din altă cameră a locuinței. Prin acest obicei ei enervează partenerul, pentru că îi perturbă somnul și astfel, acesta nu se mai poate odihni suficient pe parcursul nopții. În timp, acest obicei poate deveni din ce în ce mai obositor, mai greu de suportat și poate duce chiar la deteriorarea relației de cuplu.

Scrâșnitul dinților este adesea asociat de oameni cu sforăitul și cu apneea obstructivă în somn. Oamenii care au bruxism (sau care scrâșnesc dinții prin somn) sunt de obicei anxioși sau nervoși și au un risc mai ridicat de a suferi și de alte probleme: dureri de cap, dureri de urechi, dureri de maxilar, deteriorarea dinților.

Aceste probleme medicale pot avea un impact negativ asupra calității vieții și a relației de cuplu.

Apneea de somn

Apneea obstructivă de somn este o cauză a sforăitului și a bruxismului. Pauzele tăcute din sforăituri pot indica anumite simptome ale unor tulburări de somn. Oamenii care sforăie noaptea ar trebui să consulte un medic pentru a vedea dacă au apnee de somn sau alte probleme de sănătate.

Persoanele care suferă de apnee de somn au stări de somnolență a doua zi, se simt obosite și pot avea crize de anxietate și depresie. De regulă, la o persoană cu apnee, somnul este agitat, iar sforăitul devine destul de puternic. Asta va perturba și somnul partenerului de cuplu, deci nici acesta nu se va putea odihni suficient.

Oamenii cu apnee de somn pot sforâi și mai tare dacă au și alte probleme de sănătate: congestie nazală, afecțiuni respiratorii. Simptomele apneei de somn pot fi agravate și de consumul de ceai negru, cafea și alcool, deci aceste băuturi trebuie evitate. Administrarea de sedative înainte de somn nu este indicată, pentru că poate da dependență.

Pentru stabilirea unui diagnostic și tratament corespunzător, trebuie o consultație medicală și efectuate anumite examinări de tip cardiac, endocrin, neurologic, pulmonar și hematologic.

Mirosul neplăcut din gură

Mirosul urât al gurii se poate datora în principal problemelor danturii, dar și consumului de alcool și tutun. Halitoza este o problemă care poate afecta și relația de cuplu. Cei care au această problemă jenantă, probabil suferă de anumite boli sau au o igienă orală insuficientă. Un om căruia îi miroase gura urât este evitat de persoana iubită și poate avea și probleme în socializarea cu alți oameni.

Cele mai frecvente cauze sunt:

 • Parodontoza, bolile danturii și ale gingiilor
 • Inflamația amigdalelor și a mucoasei nazale
 • Boala de reflux gastro-esofagian
 • Acumularea de bacterii în gură
 • Fumatul care contribuie și la deteriorarea danturii
 • Gastrita, diabetul, infecțiile gâtului
 • Igiena precară a dinților sau periajul insuficient al dinților, gingiilor și limbii
 • Micoza orală ce poate fi cauzată și de consumul de antibiotice.

Pentru a combate respirația urât mirositoare sunt recomandate:

 • Anumite tratamente stomatologice (fluorizarea și îndepărtarea tartrului care îmbunătățește sănătatea dinților)
 • Igiena corectă a cavității bucale și a dinților (cu pastă de dinți, apă de gură, ață dentară).

Sforsin spray oral impotriva sforaitului

Pentru a elimina mirosul urât al gurii, oamenii folosesc produse de igienă orală și îngrijire a danturii, cum sunt: pasta de dinți multi-efect Lacalut, pasta de dinți sensitive, periuțe de dinți, rezerve pentru periuța de dinți electrică, apa de gură, pasta de dinți ce are cărbune activ de bambus, ața dentară, pasta de dinți anticarie și altele.

Acestea pot fi cumpărate pe Internet, dintr-o Farmacie Online Preț Mic. În farmacie sunt și produse împotriva sforăitului, ca de exemplu: Sforsin spray de gât.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.