Sfaturi pentru a cultiva toate legumele și plantele aromatice în grădina personală

0
225
Sfaturi pentru a cultiva orice doriti, Foto: priamurka.com
Sfaturi pentru a cultiva orice doriti, Foto: priamurka.com

Orice gradinar incepator este cuprins de entuziasm si de dorinta de a cultiva toate legumele si plantele aromatice pe care le indrageste si pe care le introduce in alimentatia personala. Chiar daca de cele mai multe ori cultivarea legumelor difera de la o specie la alta, exista anumite reguli care se aplica indiferent de ceea ce gradinarul doreste cultive. Din acest motiv, in randurile care urmeaza, va vom oferi cateva sfaturi pentru a cultiva orice doriti.

• Inainte de toate, pentru a avea parte de succes garantat in ceea ce priveste gradinaritul, indiferent de legumele pe care doriti sa le cultivati, toate plantele au nevoie de un sol bogat. De aceea, inainte de a incepe procesul propriu-zis de cultivare a legumelor preferate, trebuie sa va asigurati ca pamantul ofera plantelor substantele nutritive de care acestea au atat de multa nevoie pentru a se dezvolta. Solul fertil, alaturi de apa si lumina, ajuta plantele sa se dezvolte armonios. In cazul in care solul din gradina dumneavoastra nu este suficient de bogat in substante nutritive, folositi fertilizatori naturali.

sfaturi pentru a cultiva• Pentru a putea cultiva tot ce doriti in gradina personala documentarea joaca un rol foarte important. Chiar daca entuziasmul si impulsul de a cultiva cat mai repede legumele sau ierburile aromatice in gradina personala par sa va faca sa uitati de acest pas, este bine sa il respectati. De ce? Pentru ca fiecare planta este diferita in felul sau si are nevoi speciale. In functie de nevoile plantelor veti putea organiza planul gradinii, in asa fel incat sa asezati plantele in functie de nevoile acestora. Unele iubesc apa mai mult decat altele, unele prefera soarele, iar altele se dezvolta mai rapid in zone umbroase.

Citește și:  Grădini în sticle și terarii - o modalitate inedită de a crește plante în locuința ta

• Pentru a putea cultiva orice doriti in gradina trebuie sa dispuneti de spatiu. Insa, in foarte multe cazuri, spatiul reprezinta o problema. Nu si in cazul in care il administrati corect. Dupa respectarea pasilor pe care i-am enumerat anterior, realizati un plan bine organizat al gradinii, pentru a stii ce si unde cultivati. In acest fel veti putea cultiva mai multe plante si le veti putea ingriji cu o mult mai mare usurinta.

• Alegeti semintele de cea mai buna calitate si realizati singuri rasadul. In acest fel, veti avea certitudinea ca plantele vor rodi.sfaturi gradinarit

• Plantele nu se pot dezvolta fara apa si lumina. Precipitatiile nu sunt intotdeauna suficiente pentru ca plantele din gradina dumneavoastra sa se dezvolte corespunzator asa ca acordati o mare importanta irigarii gradinii, bineinteles in functie de nevoile fiecarei plante in parte.

• Curatati frecvent gradina si examinati cu atentie plantele pentru a nu fi atacate de diverse insecte sau boli.
Asadar, aceste reguli se aplica pentru orice gradina, indiferent de legumele sau plantele aromatice pe care doriti sa le cultivati si de a caror prospetime sa va bucurati. Documentati-va atent cu privire la plantele pe care doriti sa le cresteti in propria gradina, dupa care puteti incepe sa le cultivati.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.