Atunci cand vine vorba de accesorizarea bucatariei, cu siguranta gandurile celor mai multi dintre dumneavoastra se indreapta catre bucatariile profesionistilor, acele locuri divine de unde rezulta cele mai gustoase preparate. Nu va ganditi ca trebuie sa va amenajati bucataria ca pe cea a unui restaurant pentru a gati preparate senzationale, ci doar trebuie sa incorporati cateva accesorii care va vor fi de un real ajutor. Si unul dintre aceste accesorii moderne pe care il puteti alege pentru bucataria dumneavoastra este sertarul termic.
Sertarul termic – din bucatariile profesioniste direct in bucatariile dumneavoastra
Desi, pana nu de mult, sertarul termic era utilizat doar de catre bucatarii profesionisti, iata ca in ultima vreme acest accesoriu ocupa printre primele pozitii in topul celor mai apreciate accesorii pentru bucatarie datorita numeroaselor functii ce il transforma intr-un ajutor de nadejde.
Din punctul de vedere al functionalitatii, sertarul termic indeplineste numeroase sarcini pe care ale accesorii din bucatarie nu le pot duce la bun sfarsit. Iata care sunt intrebuintarile acestuia:
Decongelarea alimentelor – procesul de decongelare a alimentelor este unul destul de pretentios si trebuie realizat cu mare atentie atat pentru a nu stirbi din proprietatile alimentelor congelate, cat si pentru a nu altera gustul acestora. Spre deosebire de alte metode folosite pentru decongelarea alimentelor (decongelarea la rece, la temperatura camerei, in apa sau in cuptorul cu microunde), sertarul termic ofera conditiile cele mai potrivite pentru ca fructele, legumele sau carnea congelate sa se decongeleze intr-un mod sanatos, fara ca textura, gustul sau proprietatile sa fie influentate.
Pastrarea calda a hranei se poate face cu o mai mare usurinta atunci cand folositi sertarul termic. Se spune ca mancarea este buna cat este calda si reincalzita nu mai are acelasi gust, asa ca daca ati terminat de gatit insa cei pe care ii asteptati la masa nu si-au facut aparitia, nu va ruinati preparatul prin reincalzire ci asezati-l in sertarul termic. In acest fel aromele se vor pastra iar gustul mancarii va fi la fel de bun.
Reincalzirea mancarii – nu oricine are timp sa gateasca la fiecare masa si tocmai de aceea unii dintre dumneavoastra gatesc mai mult. Mancarea reincalzita poate avea un gust foarte bun daca este incalzita corect, iar sertarul termic va ofera posibilitatea de a seta temperatura perfecta.
Incalzirea farfuriilor inainte de asezarea preparatului poate influenta intr-un mod pozitiv gustul acestuia, si tocmai din acest motiv aceasta metoda este intalnhita frecvent in restaurante. Cu ajutorul sertarului termic o puteti experimenta si dumenavoastra pentru a le oferi celor dragi o experienta gustativa de neuitat. Si canile si paharele pe care le folositi pentru servirea diverselor bauturi calde pot fi incalzite in sertarul termic.
Dospirea aluaturilor reprezinta o chestiune destul de delicata deoarece, pentru ca aluaturile sa creasca frumos, asa cum isi doresc toate gospodinele, trebuie sa aiba parte de conditiile optime care includ o temepratura potrivita si lipsa curentilor de aer. Sertarul termic va ajuta sa setati temperatura ideala pentru dospirea aluaturilor si ofera toate conditiile pentru ca acest proces sa fie complet.
Prepararea hranei – sertarul termic poate fi utilizat chiar si pentru a prepara anumite alimente la temperaturi mai mici de 90ºC.
Din punct de vedere estetic, sertarul termic se poate incadra cu usurinta oricarui tip de design pe care il veti alege pentru bucataria dumneavoastra. Acesta se monteaza, se foloseste si se intretine cu foarte mare usurinta si nu este de mirare ca este unul dintre cele mai ravnite accesorii moderne pentru bucatarii.