Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de tort. Va precizam ca preparatul este recomandat pentru copii de peste un an.
Timp de pregatire: trei sferturi de ora.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
Pentru blat:
- trei albusuri;
- trei linguri de zahar brun;
- trei linguri faina de orez;
- sare.
Pentru crema:
- trei galbenusuri;
- trei linguri de zahar brun;
- 200 ml lapte de varsta;
- o lingura amidon;
- 100 grame unt;
- esenta de migdale.
Pentru glazura:
- 100 ml frisca;
- 50 grame fulgi de cocos.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de tort pentru copii va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Pregatiti blatul prin mixarea ingredientelor mentionate anterior, apoi coaceti-l in cuptorul incins la foc mediu de circa 180 de grade Celsius pana cand testul scobitoarei iese pozitiv;
- Scoateti blatul din tava, apoi sectionati-l pe orizontala in doua parti de dimensiuni egale;
- Pregatiti crema, apoi distribuiti-o intre cele doua foi de blat intr-un strat uniform de grosime egala;
- Decorati tortul folosindu-va propria imaginatie cu frisca si fulgi de cocos.
Va dorim pofta buna!