Rețete culinareCele mai ieftine rețete cu carne de vită pe care trebuie să...

Cele mai ieftine rețete cu carne de vită pe care trebuie să le încerci

Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai ieftine retete cu carne de vita.

1. Reteta de sarmale in foi de vita cu carne de vita reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru sarmalele in foi de vita cu carne de vita sunt urmatoarele:

  • 20 grame foi de vita in saramura;
  • 50 grame orez;
  • 100 grame carne tocata de vita;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • 100 ml bulion;
  • ulei
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de sarmale in foi de vita cu carne de vita va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Amestecati orezul cu carnea tocata, ceapa tocata si morcovul dat prin razatoare;
  2. Distribuiti compozitia peste foile de vita, apoi rulati;
  3. Adaugati sarmalele in oala, stropiti cu ulei si completati cu bulion diluat cu apa;
  4. Fierbeti sarmalele pana cand bobul de orez se inmoaie suficient;
  5. Serviti sarmalele simple sau cu un adaos de smantana.

2. Reteta de rasol de vita reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru rasolul de vita sunt urmatoarele:

  • un kilogram de carne de vita;
  • un morcov;
  • o ceapa;
  • o telina;
  • o radacina de patrunjel;
  • doi cartofi;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de rasol de vita va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Puneti la fiert intr-o cantitate suficienta de supa de legume, carnea si legumele sectionate;
  2. Condimentati si lasati preparatul sa fiarba pana cand carnea este gata;
  3. Serviti carnea feliata alaturi de legumele langa care a fiert.

    Muschi de vita, Foto: angusbeef.ie
    Muschi de vita, Foto: angusbeef.ie

3. Reteta de muschi de vita cu unt ​reprezinta un preparat delicios pe care merita sa il incercati cu proxima ocazie. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Timp de preparare: ​o ora.

​Ingredientele necesare pentru doua portii de muschi de vita cu unt sunt urmatoarele:

  • 400 grame muschi de vita;
  • 50 grame unt;
  • 50 ml iaurt proaspat;
  • o legatura de marar;
  • chimen;
  • cimbru;
  • sare si piper.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de muschi de vita cu unt va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Spalati muschiul de vita, fasonati-l, lasati-l sa se scurga, apoi feliati-l si condimentati-l cu sare si piper dupa gust;
  2. Puneti pe foc intreaga cantitate de unt, lasati-l sa se incinga apoi prajiti carnea pe ambele parti timp de sase minute la foc iute;
  3. Scoateti carnea din tigaie si pastrati-o la cald;
  4. Adaugati in untul in care s-a prajit carnea iaurtul si mararul spalat si tocat marunt pana la codite, amestecati pana la omogenizare, apoi condimentati cu sare, piper, cimbru si chimen dupa gust;
  5. Lasati sosul pe foc timp de cinci minute, apoi adaugati-l peste carne;
  6. Serviti preparatul de indata ce este gata alaturi de o garnitura care va este pe plac.

Muschiul de vita cu unt se pregateste usor si va recomandam sa il incercati, va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare, urmand sa pregatiti acest preparat de fiecare data cand aveti ocazia. Preparatul se serveste cald atat la masa de seara, cat si la cea de pranz.

4. Reteta de ciorba de vita se pregateste usor si va recomandam sa o incercati.

Timp de preparare: 2 ore.

Ingredientele necesare pentru patru portii sunt urmatoarele:

  • 400 grame de carne de vita;
  • o telina;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • un cartof;
  • bulion;
  • 250 ml bors;
  • o lingurita de orez;
  • o legatura de leustean;
  • boia dulce sau iute;
  • ulei;
  • sare;
  • piper.

Modul de pregatire pentru reteta de ciorba de vita este cel ce urmeaza:

  1. Spalati carnea, taiati-o in cubulete, apoi puneti-o la fiert, spumand-o cand e nevoie;
  2. Cand carnea s-a fiert, adaugati legumele (mai putin cartofii) curatate, spalate si taiate in cubulete. Lasati legumele sa fiarba la foc potrivit, iar la final adaugati circa 10 ml de ulei, bulion dupa gust, orezul si cartofii. Condimentati cu sare, piper si boia dupa gust si fierbeti pentru inca 20 de minute, adaugati borsul incalzit si mai dati in doua – trei clocote, apoi opriti focul;
  3. Presarati leusteanul tocat marunt la suprafata, acoperiti ciorba si lasati-o sa se odihneasca timp de cinci minute inainte de servire.

    Supa de vitel, Foto: yummyfunny.com
    Supa de vitel, Foto: yummyfunny.com

5. Reteta de supa de vitel cu legume este extrem de sanatoasa si nu in ultimul rand foarte gustoasa. Supa are rolul de a pregati tubul digestiv pentru felul principal ce va urma, ea nu trebuie sa lipseasca si va recomandam sa o preparati atunci cand doriti sa pregatiti o masa copioasa pentru cei dragi. Va prezentam mai jos ingredientele necesare si modul de preparare pas cu pas.

Timp de preparare: un sfert de ora.

Timp de fierbere: o ora si jumatate.

Ingredientele necesare pentru opt portii de supa de vitel cu legume sunt urmatoarele:

  • un kilogram de carne de vitel;
  • doi morcovi;
  • patru cartofi;
  • doua cepe;
  • doua radacini de patrunjel;
  • doua teline;
  • ulei;
  • sare;
  • piper.

Modul de preparare pentru reteta de supa de vitel cu legume va este prezentat mai jos pas cu pas:

  1. Fasonati carnea de vitel, indepartandu-i resturile de grasime si eventualele tendoane. Spalati bine carnea, apoi lasati-o la scurs. Cand s-a scurs bine taiati carnea in cubulete. Puneti pe foc o oala cu o cantitate suficienta de apa, lasati apa sa dea in clocot, apoi adaugati carnea. Opariti carnea timp de cinci minute, apoi scoateti-o intr-o strecuratoare. Repetati procesul de trei ori. Dupa ce oparirea carnii s-a incheiat, puneti-o la fiert in sase litri de apa, cu un praf de sare si piper dupa gust. Lasati carnea sa fiarba la foc potrivit pana cand isi schimba culoarea si textura. Spumati supa de fiecare data cand este nevoie cu ajutorul unei supiere. Clatiti supiera dupa fiecare spumare;
  2. Curatati morcovii, spalati-i bine, apoi dati-i prin razatoarea mare;
  3. Curatati cartofii, spalati-i, taiati-i in cubulete, apoi puneti-i intr-un vas cu apa rece si introduceti-i la frigider. Lasati cartofii la rece pana cand ii veti folosi in preparat pentru a evita oxidarea lor;
  4. Curatati ceapa, spalati-o, tocati-o cat mai marunt sau dati-o pe razatoare;
  5. Curatati radacinile de patrunjel si telinele, spalati-le, lasati-le la scurs, apoi dati-le pe razatoarea mare;
  6. Puneti pe foc o tigaie cu o cantitate suficienta de ulei, Lasati uleiul la incins, iar cand a inceput sa sfaraie, adaugati ceapa tocata anterior. Caliti ceapa la foc potrivit avand grija ca ea sa nu se arda, ceapa arsa strica atat gustul, cat si textura preparatului. Daca observati tendinta cepei de a capata o culoare maronie, reduceti focul la minim si amestecati bine. Cand ceapa a capatat o culoare aurie si a devenit sticloasa, adaugati celelalte legume tocate in prealabil: morcovii, radacinile de patrunjel si telina. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Caliti amestecul de legume la foc potrivit, pana cand isi schimba textura si culoarea, amestecati din cand in cand pentru a evita arderea acestora. Cand legumele s-au calit in totalitate, indepartati tigaia de pe foc, lasati-o sa se raceasca timp de cinci minute, apoi adaugati-o in supa in care fierbe carnea de vitel;
  7. Lasati supa sa fiarba timp de circa o ora si douazeci de minute;
  8. Cand atat carnea, cat si legumele sunt fierte, scoateti cartofii din frigider, scurgeti apa in care au stat, apoi adaugati-i in supa. Lasati supa saa fiarba in continuare pana cand si cartofii sunt bine fierti. Testati gradul de fierbere al cartofilor incercand sa ii sectionati cu o furculita. Daca sectionarea lor se face cu extrem de multa usurinta inseamna ca acestia sunt fierti;
  9. Opriti supa si lasati-o sa se odihneasca timp de cinci – zece minute inainte de servire.

Supa de vitel cu legume se poate servi cu smantana sau simpla in functie de preferintele dumneavoastra. Deasemenea alaturi de ea puteti adauga un ardei iute. Va recomandam sa incercati aceasta reteta de fiecare data cand doriti sa degustati o supa delicioasa si usor de preparat.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.