Rețete culinareCele mai ieftine rețete cu carne de porc recomandate pentru o masă...

Cele mai ieftine rețete cu carne de porc recomandate pentru o masă gustoasă

Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai ieftine retete cu carne de porc.

1. Reteta de frigarui cu porc si ceapa reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru frigaruile cu porc si ceapa sunt urmatoarele:

  • 300 grame carne de porc;
  • doua cepe;
  • patru rosii cherry;
  • un ardei capia;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de frigarui cu porc si ceapa va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Sectionati carnea, ceapa si ardeiul in cubulete;
  2. Adaugati pe tepuse alternativ carne si legume;
  3. Condimentati;
  4. Prajiti frigaruile in ulei incins pana cand se rumenesc frumos si uniform;
  5. Serviti-le alaturi de cartofi prajiti.

2. Reteta de snitel de porc reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru snitelul de porc sunt urmatoarele:

  • 400 grame pulpa de porc;
  • 200 grame faina;
  • doua oua;
  • 100 grame pesmet;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de snitel de porc va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Feliati pulpa, condimentati-o;
  2. Treceti fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin ouale batute bine cu sare si la final prin pesmet;
  3. Prajiti snitelele in ulei incins pana cand se rumenesc frumos si uniform;
  4. Serviti snitelele calde alaturi de garnitura dorita.

    Mancare de varza cu porc, Foto: pipandebby.com
    Mancare de varza cu porc, Foto: pipandebby.com

3. Reteta de mancare de varza cu porc reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru mancarea de varza cu porc sunt urmatoarele:

  • 300 grame pulpa de porc;
  • o varza acra;
  • o ceapa;
  • ulei;
  • cimbru;
  • bulion;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de mancare de varza cu porc va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti carnea alaturi de ceapa, adaugati varza sectionata in fasiute;
  2. Condimentati, lasati preparatul pe foc pana cand se rumeneste uniform;
  3. La final adaugati bulion dupa gust si mai dati preparatul in doua – trei clocote;
  4. Serviti varza de indata ce este gata alaturi de o mamaliga proaspata.

4. Reteta de piftie de porc reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru piftia de porc sunt urmatoarele:

  • doua picioare de porc;
  • 200 grame carne de porc;
  • o ceapa;
  • cinci catei de usturoi;
  • foaie de dafin;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de piftie de porc va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Fierbeti picioarele de porc cu carne, ceapa si foile de dafin;
  2. Nu adaugati apa, lasati-o sa se evapore;
  3. Cand carnea s-a fiert suficient, strecurati piftia si adaugati usturoiul pisat cu un praf de sare;
  4. Indepartati oasele si sectionati carnea in cubulete;
  5. Adaugati carnea intr-un vas termorezistent;
  6. Acoperiti carnea cu zeama in care a fiert strecurata;
  7. Lasati piftia sa se inchege la rece.

    Muschi file, Foto: mjskitchen.com
    Muschi file, Foto: mjskitchen.com

5. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas pentru ​reteta de muschi file la cuptor. Va recomandam sa incercati acest preparat si va garantam ca gustul si savoarea sa o sa va cucereasca inca de la prima degustare.

​Timp de preparare: ​o ora si jumatate.

​Ingredientele necesare pentru doua portii de muschi file la cuptor sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de muschi file (fara os), bucata intreaga;
  • doi catei de usturoi;
  • 300 ml vin rosu;
  • un ardei capia;
  • patru rosii cherry;
  • condimente: chimen, rozmarin, dafin;
  • sare si piper.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de muschi file la cuptor va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Spalati bine muschiul de porc, fasonati-l, insa nu ii indepartati toata grasimea, nu il feliati, pastrati-l intreg, apoi lasati-l la scurs. Condimentati muschiul cu sare si piper dupa gust, apoi cu chimen si rozmarin. Inveliti muschiul intr-o folie de aluminiu alimentara achizitionata din comert. Introduceti carnea in frigider si lasati-o sa se odihneasca timp de circa doua ore;
  2. Curatati usturoiul, pisati-l bine cu un praf de sare pana cand obtineti o compozitie omogena;
  3. Spalati ardeiul, indepartati-i cotorul, nervurile albe din interior si eventualele seminte. Spalati din nou ardeiul, de aceasta data si la interior, apoi lasati-l sa se scurga. Sectionati ardeiul in fasiute de grosime medie;
  4. Spalati rosiile cherry, indepartati-le coditele, daca este cazul, apoi sectionati-le in doua sau in patru in functie de dimensiuni;
  5. Incalziti cuptorul la foc iute de circa 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
  6. Pregatiti o tava pe care o ungeti cu ulei, adaugati in tava ardeiul, rosiile cherry si usturoiul. Scoateti carnea din frigider, indepartati folia de aluminiu, apoi adaugati-o in tava. Stropiti intregul preparat cu ulei, apoi adaugati cele 300 de ml de vin rosu, daca mai este nevoie adaugati apa. Condimentati cu sare si piper, adaugati dafin dupa gust;
  7. Introduceti tava in cuptor si lasati preparatul sa se coaca la foc potrivit de circa 180 de grade Celsius timp de o ora. Stropiti din cand in cand carnea cu sosul din tava pentru a evita uscarea fripturii;
  8. Cand este gata scoateti carnea din tava si sectionati-o in felii de grosime medie;
  9. Serviti carnea alaturi de legumele langa care s-a copt de indata ce este gata, daca mai simtiti nevoia unei garnituri puteti servi acest preparat cu orice fel de garnitura;
  10. Preparatul se serveste cald, pentru consumul ulterior va recomandam sa il reincalziti.

Muschiul file la cuptor este extrem de gustos, se pregateste usor si poate fi servit atat la masa de pranz, cat si la cea de seara. Va recomandam sa incercati acest preparat si va garantam ca atat gustul, cat si aspectul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare. In mod sigur veti adauga aceasta reteta in cutiuta cu retete preferate.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.