Rețete culinareCele mai folosite și răspândite rețete tradiționale în România

Cele mai folosite și răspândite rețete tradiționale în România

Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai folosite retete in Romania.

1. Reteta de sarmale stravechi reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru sarmalele stravechi sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de scaricica de porc;
  • doua cepe;
  • 200 grame orez;
  • o varza murata;
  • 100 grame costita afumata;
  • un litru de zeama de varza;
  • bulion;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de sarmale stravechi va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Tocati carnea alaturi de ceapa, apoi amestecati-o cu orezul;
  2. Formati sarmalele si adaugati-le in oala deasupra unui strat de varza tocata marunt;
  3. Presarati costita afumata printre sarmale;
  4. Adaugati bulion dupa gust si zeama de varza pana cand sarmalele sunt acoperite;
  5. Lasati sarmalele sa fiarba pana cand bobul de orez este moale;
  6. Serviti-le cu smantana sau simple.

    Mamaliga, Foto: kitchenkonfidence.com
    Mamaliga, Foto: kitchenkonfidence.com

2. Reteta de bulz cu branza de burduf reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru bulzul cu branza de burduf sunt urmatoarele:

  • 200 grame branza de burduf;
  • 300 grame mamaliga proaspata;
  • unt;
  • 200 grame iaurt;
  • sare.

Modul de pregatire pentru reteta de bulz cu branza de burduf va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Intindeti mamaliga, sectionati-o in patratele;
  2. Asezati branza de burduf peste cuburi;
  3. Formati bile pastrand branza in interior;
  4. Serviti bulzul cu iaurt.

3. Reteta de mamaliga cu branza de burduf reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Ingredientele necesare pentru mamaliga cu branza de burduf sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de malai;
  • 200 grame branza de burduf;
  • 50 grame cas;
  • 200 ml iaurt;
  • sare.

​Modul de pregatire pentru reteta de mamaliga cu branza de burduf va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Pregatiti mamaliga, distribuiti-o pe farfurii intinse;
  2. Adaugati deasupra mamaligii amestecul de branza de burduf, cas si iaurt;
  3. Serviti preparatul cald.

4. Reteta de tocanita de cartofi reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru tocanita de cartofi sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de cartofi;
  • o ceapa;
  • un morcov;
  • bulion;
  • ulei;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de tocanita de cartofi va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa, apoi adaugati cartofii si morcovul, continuati calirea timp de un sfert de ora, apoi adaugati supa si lasati preparatul sa fiarba;
  2. Cand legumele s-au fiert suficient, adaugati bulion dupa gust si lasati tocanita sa scada;
  3. Serviti-o calda de indata ce este gata.

    Chec, Foto: reteta.recipesq.com
    Chec, Foto: reteta.recipesq.com

5. Reteta de chec cu vanilie si cacao reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru checul cu vanilie si cacao sunt urmatoarele:

  • 100 grame margarina pentru prajituri;
  • 150 grame zahar;
  • un plic cu praf de copt;
  • un plic cu zahar vanilat;
  • 100 grame faina;
  • o lingura cacao;
  • doua oua;
  • sare;
  • zahar pudra pentru pudrat.

Modul de pregatire pentru reteta de chec cu vanilie si cacao va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Amestecati ingredientele pana la omogenizare;
  2. Extrageti 50 grame din compozitie pe care o amestecati cu cacao;
  3. Adaugati compozitia de vanilie intr-o tava tapetata, in centrul ei continuati cu compozitia de cacao;
  4. Coaceti checul pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
  5. Serviti-l pudrat cu zahar pudra.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.