Rețete culinareNu mai știi ce să gătești la micul dejun, ai aici 4...

Nu mai știi ce să gătești la micul dejun, ai aici 4 rețete

Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune retete pentru micul dejun.

1. Reteta de mic dejun reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Timp de preparare: ​jumatate de ora.

​Ingredientele necesare pentru micul dejun sunt urmatoarele:

  • 100 grame cartofi;
  • un ou;
  • 50 grame costita afumata;
  • 50 grame mozzarella;
  • o rosie;
  • sare.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de mic dejun va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Prajiti cartofii in ulei incins;
  2. Prajiti ouale rosii;
  3. Caliti costita afumata in putin ulei;
  4. Serviti ouale alaturi de cartofii prajiti, costita afumata, mozzarella si rosia taiata in rondele.

2. Reteta de pasta cu hrisca reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de preparare: patruzeci de minute.

Ingredientele necesare pentru doua portii de pasta cu hrisca sunt urmatoarele:

  • 100 grame hrisca;
  • 100 grame masline fara samburi;
  • o ceapa;
  • un catel de usturoi;
  • un ardei capia;
  • o legatura de patrunjel;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de pasta cu hrisca va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Lasati hrisca sa se inmoaie intr-o cantitate suficienta de apa cu un praf de sare peste noapte;
  2. Puneti a doua zi hrisca la fiert intr-o cantitate de patru ori mai mare decat cea de hrisca. Fierbeti hrisca la foc potrivit timp de jumatate de ora sau pana cand se sfarama, cand este gata lasati-o sa se scurga bine;
  3. Taiati maslinele in rondele;
  4. Curatati ceapa, spalati-o, lasati-o la scurs, taiati-o in patru parti egale;
  5. Curatati usturoiul, pisati-l bine cu un praf de sare pana cand obtineti o pasta omogena;
  6. Spalati ardeiul capia la exterior, sectionati-l pe jumatate, indepartati-i cotorul, nervurile albe din interior si eventualele seminte. Spalati din nou ardeiul de aceasta data si la interior, lasati-l sa se scurga, apoi sectionati-l in fasiute cat mai subtiri;
  7. Spalati patrunjelul, lasati-l la scurs, apoi tocati-l pana la codite pe care le aruncati;
  8. Dati prin blender hrisca, maslinele, ceapa, usturoiul, ardeiul capia si patrunjelul pana cand obtineti o compozitie omogena. Condimentati cu sare si piper dupa gust, apoi mixati pana la omogenizare;
  9. Pastrati pasta in frigider in cazul in care nu se consuma de indata.

Pasta cu hrisca este potrivita atat pentru micul dejun, cat ca gustare intre mese, ea reprezinta o alternativa sanatoasa a oricaror preparate de acest gen pe care le puteti achizitiona din comert. Va recomandam sa incercati preparatul si va garantam ca gustul sau o sa va cucereasca inca de la prima degustare, urmand sa il pregatiti de fiecare data cand aveti ocazia.

mic dejun danez
mic dejun danez

3. Va prezentam mai jos ingredientele necesare si modul de preparare pentru reteta de mic dejun sanatos, veti obtine la final un preparat savuros si usor de preparat.

Ingredientele necesare pentru patru portii de mic dejun sanatos sunt urmatoarele:

  • 500 grame de cereale: fulgi de ovaz, grau, orez;
  • 100 grame de miere de tei;
  • 200 grame de miez de nuca;
  • patru caspune;
  • sase cirese;
  • ulei;
  • smantana lichida.

Modul de preparare pentru reteta de mic dejun sanatos va este prezentat pas cu pas mai jos:

  1. Alegeti cerealele, printre ele pot exista coji, dar si diferite impuritati. Puneti cerealele la foc in patru litri de apa si lasati-le sa fiarba timp de jumatate de ora sau pana cand se inmoaie bine. Daca exista un exces de apa lasati cerealele sa se scurga intr-o strecuratoare. Ungeti cateva forme de dimensiuni medii cu ulei, apoi adaugati cerealele fierbinti. Umpleti bine formele, apoi nivelati-le la suprafata cu ajutorul unei spatule;
  2. Dati miezul de nuca prin blender pana cand este macinat extrem de fin;
  3. Indepartati coditele capsunelor, spalati-le bine, apoi taiati-le in patru. Stropiti-le cu putina zeama de lamaie pentru a nu oxida;
  4. Spalati ciresele, indepartati-le coditele, daca este nevoie. Taiati-le in jumatate, apoi indepartati-le samburii;
  5. Bateti smantana lichida pana cand obtineti o frisca ferma. Acoperiti vasul cu o folie de plastic alimentara si introduceti-l in frigider. Folia de plastic ce acopera vasul va pastra frisca frageda;
  6. Montati preparatul astfel: rasturnati formele cu cereale in platouri. Distribuiti cat mai uniform fructele spalate si sectionate anterior. Scoateti frisca din frigider, indepartati folia de plastic, apoi cu ajutorul unei linguri adaugati-o intr-un pos. Distribuiti frisca in forme cat mai atragatoarea deasupra fiecarui preparat. Presarati nuca macinata peste fiecare portie;
  7. Introduceti preparatul la frigider timp de o jumatate de ora inainte de a-l servi.

Micul dejun sanatos se serveste direct din frigider, iar in cazul in care nu este consumat in totalitate va trebui sa il tineti din nou la rece pentru a evita lasarea cremei de frisca. Va recomandam sa incercati aceasta reteta pentru ca in mod sigur o veti aprecia si o veti servi cu o deosebita placere alaturi de cei dragi.

4. Reteta de mic dejun englezesc reprezinta o masa copioasa pe care o puteti servi de fiecare data cand aveti suficient timp pentru a va pregati masa de dimineata. Va prezentam mai jos ingredientele necesare si modul de preparare pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru trei portii de mic dejun englezesc sunt urmatoarele:

  • 600 grame de carnati uscati;
  • 200 grame de branza telemea de oi;
  • sase rosii;
  • 50 grame de mustar;
  • 10 grame de miere poliflora;
  • o bagheta;
  • opt oua;
  • unt;
  • sare;
  • piper.

Modul de preparare pentru reteta de mic dejun englezesc va este prezentata pas cu pas mai jos:

  1. Taiati carnatii in rondele de circa cinci centimetri;
  2. Dati branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mari;
  3. Spalati rosiile, lasati-le la scurs, apoi cand s-au scurs bine, tocati-le in cubulete;
  4. Amestecati mustarul cu mierea. Mixati bine pana cand compozitia devine omogena;
  5. Taiati bagheta in feliute, apoi feliutele in cubulete de dimensiuni egale;
  6. Bateti ouale cu un praf de sare si piper pana cand se omogenizeaza;
  7. Incalziti cuptorul la foc potrivit timp de un sfert de ora;
  8. Pregatiti un vas termorezistent pe care il ungeti cu unt;
  9. Puneti carnatii taiati in rondele anterior, impreuna cu rosiile cubulete in vasul termorezistent pregatit;
  10. Introduceti vasul in cuptor imediat ce acesta s-a incins bine. Lasati preparatul sa stea in cuptor timp de zece minute;
  11. Scoateti vasul din cuptor, adaugati sosul format din mustar si miere, reintroduceti preparatul in cuptor pentru inca zece minute;
  12. Adaugati apoi cubuletele de bagheta si ouale batute cu sare si piper;
  13. Lasati preparatul in cuptor pana cand ouale se incheaga bine;
  14. Scoateti preparatul din cuptor cat este cald si presarati deasupra branza telemea data prin razatoare;
  15. Sectionati micul dejun in portii egale si serviti-l de indata ce este gata.

Micul dejun englezesc merita incercat, el este in mod sigur inedit si va recomandam sa il pregatiti pentru ca in mod sigur il veti indragi si il veti prepara de fiecare data cand veti avea ocazia.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.