Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune cinci retete pe baza de ciuperci.
1. Reteta de pilaf cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru pilaful cu ciuperci sunt urmatoarele:
- 200 grame orez;
- o ceapa;
- 200 grame ciuperci;
- un morcov;
- supa de legume;
- ulei;
- o legatura de patrunjel;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de pilaf cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti orezul acoperit alaturi de ceapa timp de un sfert de ora, continuati cu ciupercile si morcovul;
- Adaugati supa si lasati pilaful sa fiarba pana cand bobul de orez devine extrem de moale;
- Serviti pilaful cald cu patrunjel tocat marunt deasupra fiecarei portii.
2. Reteta de placinta cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru placinta cu ciuperci sunt urmatoarele:
- un pachet cu foi de placinta;
- 300 grame catofi fierti si pasati;
- 300 grame ciuperci calite cu ceapa;
- o legatura marar;
- unt;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de placinta cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Impartiti foile de placinta in doua parti egale;
- Amestecati cartofii cu ciupercile calite cu ceapa si mararul tocat marunt;
- Adaugati compozitia intre foile de placinta;
- Coaceti placinta pana cand se rumeneste frumos si uniform la suprafata.
3. Reteta de sarmale in foi de vita cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru sarmalele in foi de vita cu ciuperci sunt urmatoarele:
- 50 grame orez;
- 100 grame ciuperci;
- o ceapa;
- un morcov;
- 100 ml bulion;
- ulei
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de sarmale in foi de vita cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati orezul cu ciupercile tocate marunt, ceapa tocata si morcovul dat prin razatoare;
- Distribuiti compozitia peste foile de vita, apoi rulati;
- Adaugati sarmalele in oala, stropiti cu ulei si completati cu bulion diluat cu apa;
- Fierbeti sarmalele pana cand bobul de orez se inmoaie suficient;
- Serviti sarmalele simple sau cu un adaos de smantana.
4. Reteta de chiftele cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru chiftele cu ciuperci sunt urmatoarele:
- jumatate de kilogram de ciuperci tocate marunt;
- o lingura de faina;
- un ou;
- o felie de paine;
- o legatura de ceapa verde;
- o legatura de marar tocat marunt;
- ulei de floarea soarelui;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de chiftele cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati toate ingredientele pana cand obtineti o compozitie omogena;
- Prajiti chiftelele in uleiul incins pana cand se rumenesc frumos pe ambele parti;
- Serviti chiftelele atat calde, cat si reci alaturi de garnitura dorita sau ca aperitiv.
5. Reteta de fondue cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: jumatate de ora.
Ingredientele necesare pentru doua portii de fondue cu ciuperci sunt urmatoarele:
- 200 grame branza;
- 100 ml vin;
- un catel de usturoi;
- 50 grame trufe calite in unt;
- paine prajita.
Modul de pregatire pentru reteta de fondue cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Topiti branza, apoi amestecati-o cu usturoi pisat si vin;
- Serviti trufele calite scufundate in fondue-ul fierbinte.
Va dorim: Pofta buna!