Va prezentam in cele ce urmeaza cele mai bune cinci retete cu carne de pui.
1. Reteta de papricas cu smantana reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru papricasul cu smantana sunt urmatoarele:
- 400 grame carne de porc;
- un ardei capia;
- o ceapa;
- doi catei de usturoi;
- galuste pentru papricas;
- supa de legume;
- o legatura de patrunjel;
- ulei;
- smantana;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de papricas cu smantana va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti ceapa si usturoiul impreuna cu carnea;
- Continuati cu morcovul, apoi cu galustele si supa de legume;
- Lasati preparatul sa scada, apoi adaugati smantana si amestecati pana la omogenizare;
- Serviti papricasul cu patrunjel tocat marunt deasupra fiecarei portii.
2. Reteta de tocanita de pui cu ardei capia reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru tocanita de pui cu ardei capia sunt urmatoarele:
- 200 grame carne de pui;
- o legatura de ceapa verde;
- patru ardei capia;
- un catel de usturoi;
- 100 ml bulion;
- 100 ml vin alb;
- o legatura de patrunjel;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de tocanita de pui cu ardei capia va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti ceapa si usturoiul alaturi de carne timp de zece minute, continuati cu ardeiul, bulionul si vinul alb;
- Fierbeti mancare pana cand ajunge la consistenta dorita;
- Presarati patrunjel tocat marunt deasupra fiecarei portii.
3. Reteta de saramura de pui reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru saramura de pui sunt urmatoarele:
- un pui;
- zece catei de usturoi;
- un ardei capia;
- un ardei iute;
- 50 ml bulion;
- o legatura de patrunjel;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de saramura de pui va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Transati puiul, apoi prajiti-l pe gratar;
- Pregatiti o saramura din toate celelalte ingrediente;
- Lasati puiul prajit sa fiarba in saramura timp de un sfert de ora;
- Serviti preparatul cu patrunjelul tocat marunt.
4. Reteta de ciorba de pasare cu fasole verde reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru ciorba de pasare cu fasole verde sunt urmatoarele:
- o gaina de tara;
- o ceapa;
- 200 grame fasole verde;
- un morcov;
- o legatura patrunjel;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de ciorba de pasare cu fasole verde va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Fierbeti gaina, spumati de fiecare data cand este nevoie;
- Cand carnea s-a fiert suficient adaugati legumele;
- Continuati fierberea pana cand legumele sunt gata;
- La final presarati patrunjelul tocat marunt;
- Serviti ciorba simpla sau cu un adaos de smantana.
5. Reteta de pui cu sos si orez reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora.
Ingredientele necesare pentru doua portii de pui cu sos si orez sunt urmatoarele:
Pentru marinata:
- jumatate de piept de pui;
- ghimbir tocat dupa gust;
- scortisoara;
- o lamaie verde;
- 200 ml smantana;
- sare.
Pentru sos:
- 200 ml bulion;
- un catel de usturoi pasat;
- un ardei iute tocat;
- boia dulce;
- unt;
- sare.
Pentru garnitura:
- 100 grame orez;
- sare.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de pui cu sos si orez va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Marinati puiul in ingredientele mentionate anterior timp de zece ore;
- A doua zi scoateti puiul din marinata, adaugati-l intr-un vas termorezistent. Deasupra pieptului de pui adaugati sosul;
- Coaceti puiul in cuptorul incins timp de trei sferturi de ora;
- Fierbeti orezul;
- Serviti puiul alaturi de garnitura de orez.
Va dorim: Pofta buna!