Înfricoșătorul American Staffordshire Terrier – câinele creat pentru lupte

0
1635
Înfricoșătorul American Staffordshire Terrier - câinele creat pentru lupte
Înfricoșătorul American Staffordshire Terrier - câinele creat pentru lupte

American Staffordshire Terrier este un caine care are un trecut nu foarte grozav fiind initial creat pentru a participa la lupte de caini. Datorita aspectului sau este deseori confundat cu Pit Bull-ul care totusi este o rasa diferita. O multime de caini au fost importati din Anglia in timpul Razboiului Civil tocmai cu acest scop, luptele de caini, si astfel Bulldog-ul Englez, Bull Terrier-ul, Terrier-ul Englez, Staffordshire Terrier-ul si multi alti Terrieri au fost adusi aici cu acest scop.

Fiind creat cu acest scop American Staffordshire Terrier alintat si Amstaff a devenit un caine foarte puternic si bine cladit insa datorita interzicerii acestui “sport” oamenii au inceput sa dreseze aceasta rasa si sa il faca un foarte bun caine de paza si protectie dar in acelasi timp si un bun prieten al omului.

Cunoscut initial sub numele de ca Pit Dog, Pit Bull Terrier, Bull Terrier American sau Yankee Terrier, American Kennel Club l-a recunoscut oficial in anul 1936 sub numele de Staffordshire Terrier, rasa ce facea parte din categoria terrierilor. Mai tarziu in anul 1972 avea sa fie recunoscut cu numele de  American Staffordshire Terrier iar doi ani mai tarziu Staffordshire Terrier-ul de Anglia avea sa fie recunoscuta ca rasa separata.  Astazi, rasa este recunoscuta de urmatoarele asociatii si organizatii internationale: FCI, AKC, CKC, NKC, NZKC, AKC, APBR, ANKC, APRI, ACR.

Chiar daca are origini violente American Staffordshire Terrier este acum un foarte bun caine de companie, fiind loial si devotat stapanului sau si foarte atasat de acesta dar cu toate acestea unele exemplare inca isi mai pastreaza din traditia lor si pot fi foarte agresivi. Dresajul acestor exemplare trebuie sa fie facut la o varsta foarte frageda si sunt recunoscuti pentru inteligenta de care dau dovada asa ca instructajul acestora nu trebuie sa fie unul cu prea mari probleme.

Citește și:  Specii de păsări: Canarul Yorkshire din regiunile nordice ale Angliei

blank

Exemplarele originale ale acestei rase de caini trebuie sa aiba blana scurta si sa fie in proportie de 80% de culoare alba lasand celelalte 20 de procente pentru alte culori. Un exemplar ajuns la maturitate poate avea o inaltime cuprinsa intre 43-48 cm la masul in timp ce femela poate ajunge la 41-46 cm iar greutatea variaza intre 25-30 kg. Ochii acestei rase sunt inchisi la culoare si nu exprima deloc rautate fiind foarte blanzi insa corpul foarte robust si bine cladit ii fac sa fie adevarati monstrii printre patrupedele mai mici.

Ameran Staffordshire Terrier este un foarte bun caine de companie fiind foarte grijuliu cu copiii dar si cu restul membrilor familie. Amstaff-ul poate fi foarte bun prieten cu copiii daca creste alaturi de acestia iar in compania strainilor devine agitat si nervos. Este un caine foarte bun si intr-un apartament chiar daca are dimensiuni mari asta daca este scos zilnic la plimbare.

American Staffordshire Terrier este un caine care trebuie dresat de la o varsta cat mai frageda si are nevoie de un stapan ferm insa in acelasi timp un stapan care sa comunice mult cu acesta. Avand istoricul sau nu foarte bun acesta trebuie educat de mic pentru ca in cazul unui dresaj necorespunzator acesta isi pastreaza instinctele de luptator si astfel devine deseori agresiv.

Aceasta rasa de caini este una care este dispusa la mai multe boli printre care torsiunea gastrica, displazia de sold, cataracta, artrita sau entropionul. Cu toate acestea in cazul unei vieti sanatoase acesta are o medie de viata intre 10 si 13 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.