Animale de companieRasa de câine Pit Bull – bona perfectă pentru copii în America

Rasa de câine Pit Bull – bona perfectă pentru copii în America

Rasa de caine Pit Bull este robusta si plina de putere – acesta este sentimentul pe care il inspira la prima vedere. Desi arata ca un caine impresionant, solid, curajos, inteligent si dur, el are si o latura pe care cu siguranta cei care il au ca animal de companie o stiu deja – este sensibil in relatiile cu cei din familia din care face parte, bland, prietenos, ascultator si jucaus.

Cainele Pit Bull considerat in trecut drept caine de lupta, de ceva ani a ajuns sa fie transformat de mass-media intr-o adevarata fiara – ceea ce este doar o parere gresita despre aceasta rasa care in realitate se comporta la fel ca un caine normal, poate fi chiar prea prietenos cu strainii.

Stiati ca … acest caine Pit Bull (a carui reputatie a fost atat de gresit prezentata in ultimii ani) a fost considerat si numit in America, inca din perioada secolelor XVIII-lea si al XIX-lea, drept ,,The Nanny Dog”. Acest lucru a fost precizat prima data de United Kennel Club (una din cele mai mari baze de date despre rasele de caini din lume din USA) si arata clar ca ceea ce se spune despre ei ca ar fi foarte agresivi si periculosi pentru oameni este de-a dreptul exagerat, cainii Pit Bull erau primii caini de companie, loiali si de incredere, sa asigure protectia copiilor, ,,bona perfecta pentru acestia”.

Cu multi ani in urma au aparut mituri si povesti exagerate privind aceasta rasa de caine, toate neadevarate si inventate.

rasa de caine pitbull

  • Un prim mit este: Cainii Pit Bull se nasc rai. Complet fals, specialistii de la American Temperament Test Society au spus ca un caine este agresiv doar daca a trait intr-un mediu necorespunzator si acesta si-a pus amprenata asupra trasaturilor lui, iar un caine care este nascut din parinti care au fost caini de lupta nu este predispus la agresivitate.
  • Alt mit: Cainii Pit Bull musca mai mult decat alte rase de caini. Statisticile arata exact contrariul. In anul 1987 doar 30 de atacuri (dintr-o localitate de langa Dallas) dintr-un total de 1593 au fost realizate de aceasta rasa.
  • Al treilea mit: Cainii Pit Bull au maxilare care se inclesteaza si nu pot fi desfacute. Este complet fals avand in vedere faptul ca in urma studiilor facute de cercetatori s-a descoperit ca mandibulele cat si dintii acestor caini nu prezinta diferente anatomice fata de alte rase de caini.
  • Al patrulea mit si poate cel mai ingrozitor: Pit Bull sunt caini ucigasi, foarte periculosi. Acest lucru este fals, cainii Pit Bull au fost comparati cu alte rase si supusi unor teste iar rezultatul a fost ca nu sunt mai rai decat Labradorii, Beagal-ii, nu i-a intrecut in testare pe acestia din urma, ci chiar au picat testul.
  • Al cincilea mit: Cainii Pit Bull ar trebui interzisi pentru ca sunt rai. Acest lucru este gresit, simplu fapt ca acesti caini au fost folositi drept caini de protectie cu multi ani in urma, de cautare a oamenilor sub daramaturi, de salvare a vietilor soldatilor in cel de-al Doilea Razboi Mondial arata ca Pit Bull-ii sunt caini la fel ca oricare rasa, loiali si de incredere, prietenosi fata de oameni.

Faptul ca miturile se povestesc oamenilor, nu inseamna ca sunt si adevarate.

Astfel de inventii care cu siguranta sunt opera unor oameni avizi de senzational sau care au fost chiar ei stapani ai unor astfel de caini si datorita unui raport necorespunzator cu acestia, i-au agresat chiar ei si apoi au povestit diferite incidente in mod eronat spre a fi in favoarea lor, au ajuns sa stigmatizeze imaginea rasei.

In timp mass-media a dat amploare evenimentelor si adevarul despre rasa a fost si mai tare disproportionat, incat in America, Pit Bull-ul a devenit o rasa greu de adoptat. Mai mult decat atat rasa este frecvent abandonata, abuzata si agresata si nu putine sunt exemplarele care se gasesc in adaposturile de caini si raman acolo nefiind agreate de cei care vor sa adopte un caine din cauza imaginii deformate ce s-a format asupra lor.

Cei care isi doresc un caine de companie pot sa aleaga fara teama rasa de caine Pit Bull Terrier, deoarece este un caine perfect normal.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.