DiversePune telefonul în orez! Tu ai primit acest sfat până acum?

Pune telefonul în orez! Tu ai primit acest sfat până acum?

Cel puțin o dată ai scăpat și tu smartphone-ul în apă și ți s-a spus – Repede, pune telefonul în orez . Fie că vorbim de un telefon scăpat într-o băltoacă, în oala cu ciorbă sau în vasul de toaletă, sigur ai căutat repede o soluție să salvezi gadgetul.  Orice dispozitiv electronic are de suferit, atunci când intră în contact cu un lichid. Deci, dacă te-ai panicat, e de înțeles…

Pune telefonul în orez – cel mai popular sfat

Primul sfat pe care îl auzi de la prieteni este – pune telefonul în orez! Stau și mă gândesc dacă până la urmă, a încercat cineva această metodă.

Cum se presupune că se face: se umple un recipient cu orez și se scufundă telefonul. Se lasă acolo peste noapte, iar a doua zi dimineață te duci să observi ce s-a întâmplat, cu speranță în suflet. Aparent, vei observa că orezul este umed (pentru că a absorbit lichidul din interiorul telefonului) iar gadgetul uscat. Apoi deschizi telefonul și….Doamne ajută să funcționeze!

Mituri și legende urbane – orez, uscatoare si ale soluții home made

Pune telefonul în orez, folosește uscătorul de păr, apropie-l de aragaz sau cuptor…sfaturi care din punctul meu de vedere sunt pierdere de timp, atunci când ai scăpat telefonul în apă și cauți o soluție eficientă.

Eu știu câți bani costă un smartphone de ultimă generație, de aceea vin în ajutorul tău cu cea mai bună metodă de a usca telefonul, conform specialiștilor.

Cum să repari un telefon scăpat în apă

Pasul 1. Închide repede telefonul. Este foarte important să iei această primă măsură în cel mai scurt timp, chiar înainte să ștergi telefonul de apă. Ideea e să-i opreșți curentul înainte ca lichidul să ajungă la componente și să se producă un scurtcircuit.

Pasul 2. Folosește o cârpă care nu lasă scame, pentru partea exterioară a telefonului. Ai mare grijă la porturi, difuzoare și microfoane. Scoate cartela SIM, cardul microSD și bateria, apoi usucă-le și pe acestea.

Pasul 3. Pune smartphone-ul într-o pungă ce se închide ermetic și introdu câteva pliculețe cu silica gel, pe care îl găsește de exemplu în cutiile de pantofi.

Pasul 4. Așteaptă 3 zile . Nu pățeșți nimic dacă nu te joci Candy Crush 72 se ore.

Pasul 5. Pornește-ți telefonul. Dacă ai făcut totul așa cum trebuia, sunt mari șanse să ai noroc.

Pasul 6. Dacă norocul nu și-a surâs, mergi la un service și vei afla acolo dacă se mai poate salva sau nu.

Nu sunt specialist, dar cred că e bine de știut la casa omului ce este mit și ce poate funcționa. Până data viitoare, aveți grijă de telefoanele voastre!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.