Pulpe de pui la cuptor cu umplutură – încearcă această rețetă pentru un platou delicios

0
971
Pulpe de pui la cuptor cu umplutura
Pulpe de pui la cuptor cu umplutura

Pulpele umplute, prezentate mai jos, le-am intalnit ca si aperitiv pe un platou la restaurant.

Umplutura nu a fost la fel, avea in plus mazare si ficat de pui insa mie imi place mai mult asa.

Reteta se poate folosi si pentru sarbatoarea Pastelui, atunci cand am gatit-o si eu.

Ingrediente pulpe de pui la cuptor cu umplutura

  • 3 pulpe intregi de pui
  • 6 oua
  • usturoi verde
  • patrunjel verde
  • o ceasca de pesmet
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Mai intai dezosam pulpa superioara de la pui si desprindem pielea de pe muschi. Eu am scos si o parte din pulpa pentru a face mai mult loc la umplutura. Pe urma saram si piperam si punem in frigider pt cateva ore.

Atunci cand a stat destul carnea, punem 5 oua le fiert. Le lasam sa fiarba cel putin 8 minute ca sa fie tari, le luam de pe foc si le curatam de coaja. Putem sa le taiem rondele sau sa le razuim, intr-un vas mai mare in care sa avem loc de amestecat.

Citește și:  Friptură de porc cu vin roșu la cuptor - rețetă recomandată pentru o masă copioasă

Tocam 2-3 fire de usturoi si cateva frunze de patrunjel si le adaugam la oua. Punem un pic de apa peste pesmet, doar cat sa se umezeasca si adaugam si pesmetul la oua ( se poate folosi si paine inmuiata in apa, e foarte gustos si asa ). Spargem oul crud, consimentm cu sare si piper si amestecam bine ingredientele pentru umplutura.

Folosim umplutura la pulpe dar avem grija sa nu fie foarte umplute, ele vor creste si riscam sa se scurga in timp ce stau la cuptor. La final coasem pielea puiului de pulpa.

Ungem o tava cu ulei, punem pulpele in ea impreuna cu frunzemde patrunjel si de usturoi.

Sunt gata atunci cand se rumenesc – cca 40 minute.

Ingrediente - pulpe intregi de pui
Ingrediente – pulpe intregi de pui
Ingrediente umplutura pt pulpe
Ingrediente umplutura pt pulpe
Curatam carnea de pe os
Curatam carnea de pe os
Scoatem osul din pulpa superioara
Scoatem osul din pulpa superioara
Pulpa dezosata
Pulpa dezosata
Desprindem pielea de pe pulpa
Desprindem pielea de pe pulpa
Sectionam o parte din pulpa inferioara
Sectionam o parte din pulpa inferioara
Muschi desprins de pe pulpa inferioara
Muschi desprins de pe pulpa inferioara
Pulpe dezosate gata pt umplut
Pulpe dezosate gata pt umplut
Pulpe condimentate
Pulpe condimentate
Oua puse la fiert
Oua puse la fiert
Oua fierte
Oua fierte
Oua feliate rondele
Oua feliate rondele
Usturoi verde maruntit
Usturoi verde maruntit
Patrunjel maruntit
Patrunjel maruntit
Verdeata adaugate la ouale fierte
Verdeata adaugate la ouale fierte
Pesmet inmuiat cu apa
Pesmet inmuiat cu apa
Ou crud adaugat la umplutura
Ou crud adaugat la umplutura
Umplutura condimentata
Umplutura condimentata
Umplutura omogenizata
Umplutura omogenizata
Ingrediente finale pentru umplerea pulpelor de pui
Ingrediente finale pentru umplerea pulpelor de pui
Pulpa umpluta
Pulpa umpluta
Pulpa de pui cusuta
Pulpa de pui cusuta
Pulpe umplute puse in tava unsa cu ulei
Pulpe umplute puse in tava unsa cu ulei
Pulpe intregi umplute si verdeata
Pulpe intregi umplute si verdeata
Pulpe de pui umplute, prajite in cuptor
Pulpe de pui umplute, prajite in cuptor
Pulpe de pui la cuptor, umplute
Pulpe de pui la cuptor, umplute

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.