Protejarea plantelor din grădină prin anumite tehnici de camuflare

0
541
Protejarea plantelor din grădină prin anumite tehnici de camuflare

Plantele din gradina pot fi puse in pericol atat de catre micile insecte, de ciupercile si bacteriile care raspandesc numeroase boli, cat si de catre rozatoare sau chiar de animale ierbivore, protejarea plantelor din gradina fiind un pas foarte important pe care orice gradinar trebuie sa il respecte pentru a avea succes in aceasta activitate atat de interesanta. In randurile care urmeaza va vom prezenta modalitatile prin care se poate realiza protejarea plantelor prin camuflare si este necesar sa aplicati aceste tehnici pentru a va feri gradina de musafirii nepoftiti.

Tehnicile camuflarii sunt folosite in numeroase domenii, toate acestea fiind inspirate de natura. Natura este conceputa in asa fel incat anumite plante si animale salbatice detin capacitatea de a se “camufla” pentru a nu fi atacate de pradatori. In acest fel, animalele si plantele care au capacitatea de a se camufla vor supravietui mai mult timp. Nu acelasi lucru se poate spune si despre plantele pe care le cultivam in gradina personala, fie ca este vorba despre flori, despre plante aromatice sau legume. Din acest motiv, gradinile care pot fi invadate de rozatoare sau animale ierbivore care pot distruge culturile, trebuie atent ingrijite de catre proprietarii lor.

Care ar fi animalele de care ar trebui sa va feriti propria gradina?

Ei bine, daca locuiti in zone de munte, caprioarele sunt cele care pot veni sa va “viziteze” gradina. Chiar daca a vedea o caprioara in propria gradina pare a fi un lucru deosebit, nu acelasi lucru se poate spune si despre modul in care va arata cultura dumneavoastra.

Citește și:  Care sunt caracteristicile designului victorian și cum poate fi acesta abordat în locuința dumneavoastră?

Rozatoarele sunt, de asemena, mici dusmani ai gradinii dumneavoastra care pot fi tinuti la distanta prin aplicarea tehnicilor de camuflare. Pe langa acestea, anumite pasari pot distruge in scurt timp gradinile, de aceea fiecare gradinar trebuie sa puna in aplicare tehnicile necesare pentru protejarea propriei gradini. Mistretii reprezinta si ei un adevarat pericol pentru gradina dumneavoastra.

In gradina se creeaza un adevarat sistem, iar plantele se influenteaza reciproc, de aceea camuflarea anumitor plante din gradina se va realiza prin intermediul altora.

Protejarea plantelor prin camuflare se face in mod natural. Incercati sa protejati plantele cele mai expuse pradatorilor prin alaturarea unor companioni. Crearea unei bariere din plante aromatice care emana un miros puternic reprezinta una dintre cele mai eficiente metode pentru a evita ca rozatoarele sau alte animale care pot distruge gradina sa isi faca aparitia.

Printre cele mai potrivite plante aromatice care vor tine inamicii gradinii la distanta sunt lavanda, pelinul, verbina si cimbrul. Animalele se vor ghida urmandu-si simtul olfactiv, iar prin faptul ca plantele mai sus mentionate emana o aroma puternica, animalele vor fi indepartate.

Bariera poate fi creata si prin cultivarea unor plante rezistente si chiar mai inalte care vor impiedica accesul anumitor animale in gradina.

Asadar, pentru a nu va pune gradina in pericol, nu ezitati sa apelati la metodele camuflarii pentru a evita aparitia musafirilor nepoftiti care va pot distruge cultura in cateva clipe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.