Portocala si nuca sunt ingredinete de retete din timpul iernii, insa nimeni nu spune ca nu putem consuma in alt anotimp mai ales daca ne vine pofta.
Am sa va prezint o prajitura foarte delicioasa, cremoasa, moale, cu aspect atragator. Daca aveti si voi pofta pregatiti cu curaj in orice anotimp va aflati.
Ingrediente prajitura cu nuca si portocala
Pentru blat
- 8 oua
- 400 gr zahar
- 80 gr nuca macinata
- 3 linguri pesmet
- portocala
- un pliculet praf de copt
Pentru crema
- 4 oua
- 100 gr zahar
- o portocala
- 3 linguri faina
- 1 lingura amidon
- 250 ml lapte
- 250gr margarina
Mod de preparare
Blat
Despartim ouale, din albusuri si 300 gr zahar batem spuma tare; galbenusurile le amestecam cu zaharul ramas (100gr), praf de copt, coaja rasa de la o portocala si cu o lingura de zeama de portocala.
Amestecul obtinut cu galbenusuri il adaugam in spuma de albusuri, incorporam cu grija, apoi adaugam nuca macinata si pesmetul.
Aluatul obtinut il turnam in tava captusita cu hartie de copt si il coacem in cuptor preincalzit.
Crema
Despartim ouale, avem nevoie doar de galbenusuri pe care le punem intr-o oala, adaugam zaharul, coaja rasa de portocala, zeama de la o portocala, faina, amidonul si treptat laptele; punem pe foc si facem o crema.
Amestecul obtinut il lasam la racit, margarina o mixam pana cand devine spumoasa, adaugam treptat crema racita si o incorporam.
Intindem crema peste blat si decoram cu felii de portocale.