Philodendron – alege specia care se potrivește cel mai bine locuinței tale

0
483
Philodendron, Foto: kakprosto.ru
Philodendron, Foto: kakprosto.ru

Dintre speciile care fac parte din acesta familie se numara si philodendron panduraeforme, care a fost depistata pentru prima data in America de Sud. Aceasta planta are nevoie de temperaturi mai ridicate de 20 de grade, asa ca trebuie sa aveti mare grija cum o cresteti. De asemenea, pentru ca ea creste foarte mult, trebuie sa o mentineti la un nivel acceptabil. Daca simtiti ca este nevoie, puteti sa-i mai retezati din varfurile tulpinei.

Philodendron andreanum se remarca prin frunzele sale foarte lobate si stralucitoare, pe suprafata carora se afla nervuri de culoare alba.

O alta planta din familia aceasta este si philodendron rubrum. Ea are nevoie de protectie impotriva razelor solare, iar nivelul de umiditate necesar este mai ridicat decat in cazul celorlalte plante. In plus, ea este predispusa la diverse arsuri sau la ingalbenirea frunzelor.

Nu in ultimul rand merita mentionata si philodendron pertusum, care se poate dezvolta pana la sapte-opt, chiar zece metri. Radacinile sale sunt si ele masive, frunzele prezinta loburi si sunt perforate. Ea a aparut pentru prima data in Mexic. Un alt lucru inedit despre pertusum este faptul ca se poata catara pe scoarta unor copaci si poate absorbi umiditatea din interiorul acestora.

Cea mai cunoscuta specie din aceasta familie ce poate fi intalnita la noi are o culoare verzuie inchisa, o multime de noduri si tulpini taratoare. De asemenea, si frunzele sunt foarte mari, nu doar tulpina.

In esenta, ceea ce trebuie sa retinem este faptul ca plantele din familia philodendron se pot imparti in doua mari grupe: una cu tulpini rectangulare si frunze mai mici si drepte si cealalta cu tulpini foarte lungi si taratoare si cu frunze crestate.

Inmultirea acestor plante se face prin butasi. Acestia se taie in anotimpul cald si sunt plantate in soluri nisipoase. Dupa aproximativ o luna, ele vor fi puse in ghivece speciale.

Nu in ultimul rand, drenajul ideal se poate realiza si cu soluri de padure, dar si in solurile mai nutritive, precum cernoziomurile.

Citește și:  Amenajările exterioare - pentru cei dintre voi cu un suflet de artist

Plantele din familia philodendron reprezinta niste plante perfecte pentru apartamente, atat cele personale, cat si in diverse hoteluri sau pensiuni.

Daca hotarati sa le tineti in apartamente, atunci trebuie sa aveti grija sa le pastrati la temperaturi nu foarte ridicate, la un nivel de luminozitate foarte mica. Temperaturile maxime pe care le pot suporta sunt in jurul valorii de 15 grade.

In timpul anotimpului foarte cald nu trebuie sa udati excesiv plantele din familia philodendron. Iarna si toamna tarziu, ele aproape ca nu este nevoie sa le udati deloc, totusi trebuie sa va asigurati ca tulpina nu se va usca. Surplusul de apa duce la caderea frunzelor, asa ca cel mai bine este sa pulverizati lichidul pe frunze, de maxim trei ori pe saptamana.

In timpul verii, plantele trebuie fertilizate de doua ori in fiecare luna, folosindu-se elemente nutritive. Pentru ca tulpina plantei sa se dezvolte cum trebuie, trebuie sa o palisati. In plus, in cazul in care radacinile cresc exagerat de mult, le puteti micsora putin, taindu-le.

La fiecare doi-trei ani trebuie sa puneti plantele in ghivece mari, iar odata cu incheierea iernii, este necesar sa schimbati pamantul ghiveciului cu unul proaspat.

In afara de metoda butasilor, plantele philodendron se inmultesc si prin utilizarea unor pui de la planta mama. Trebuie sa aveti foarte mare grija, intrucat in afara de unele fructe ale acestor plante, restul componentelor sunt foarte otravitoare.

In concluzie, plantele din familia philodendron pot fi foarte usor crescute si in apartament. Cu toate acestea, este necesar sa le acordati suficienta importanta si atentie, intrucat ele au nevoie de conditii mai speciale pentru o crestere si o dezvoltare corespunzatoare. Cu mai bine de 100 de specii in familie, aceste plante sunt raspandite mai ales in cele trei Americi, de unde au fost trimise si pe continentul european si pe celelalte continente ale lumii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.