Rețete culinarePlăcinte cu brânză telemea prăjite fără ulei - vezi cum se face...

Plăcinte cu brânză telemea prăjite fără ulei – vezi cum se face această rețetă și cum trebuie servită

Aceasta reteta este geniala din doua puncte de vedere: nu se prajeste in ulei, dar totusi ramane pufoasa si moale, nu curge afara umplutura si, nu in ultimul rand, se pregateste usor.

Va recomand sa incercati!

Ingrediente placinte cu branza telemea, prajite fara ulei

Pentru 4 bucati

  • 500gr faina
  • un plic drojdie uscata
  • 150ml iaurt
  • 150ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • 300gr telemea

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia uscata, adaugam ingredientele: zahar, sare, ulei, iaurt si apa calduta, framantam pana obtinem un aluat neted dupa care il acoperim si lasam la dospit in loc caldut, aproximativ o ora.

Intre timp, telemeaua o dam prin razatoare, aluatul dospit il turnam pe suprafata de lucru prafuita cu faina, impartim in 4 bucati egale si din fiecare formam o biluta.

Intindem fiecare biluta in forma rotunda, la grosimea de 3mm.

In mijlocul aluatului asezam telemeaua razuita si apoi impachetam aluatul – marginile le aducem mijloc si le prindem impreuna, prafuim cu faina si intoarcem astfel incat marginile prinse sa fie dedesubt; pachetelul iarasi il intindem in forma rotunda (marimea sa fie aproximatim marimea tigaii in care o sa prajim).

Incingem tigaia, fara ulei, unt sau unsoare si asezam pe rand placintele, le prajim pe ambele parti pana cand s-au rumenit frumos.

Placintele se pot servi si calde si reci.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.