Aceasta reteta este geniala din doua puncte de vedere: nu se prajeste in ulei, dar totusi ramane pufoasa si moale, nu curge afara umplutura si, nu in ultimul rand, se pregateste usor.
Va recomand sa incercati!
Ingrediente placinte cu branza telemea, prajite fara ulei
Pentru 4 bucati
- 500gr faina
- un plic drojdie uscata
- 150ml iaurt
- 150ml apa
- 2 linguri ulei
- 2 lingurite zahar
- 2 lingurite sare
- 300gr telemea
Mod de preparare
Amestecam faina cu drojdia uscata, adaugam ingredientele: zahar, sare, ulei, iaurt si apa calduta, framantam pana obtinem un aluat neted dupa care il acoperim si lasam la dospit in loc caldut, aproximativ o ora.
Intre timp, telemeaua o dam prin razatoare, aluatul dospit il turnam pe suprafata de lucru prafuita cu faina, impartim in 4 bucati egale si din fiecare formam o biluta.
Intindem fiecare biluta in forma rotunda, la grosimea de 3mm.
In mijlocul aluatului asezam telemeaua razuita si apoi impachetam aluatul – marginile le aducem mijloc si le prindem impreuna, prafuim cu faina si intoarcem astfel incat marginile prinse sa fie dedesubt; pachetelul iarasi il intindem in forma rotunda (marimea sa fie aproximatim marimea tigaii in care o sa prajim).
Incingem tigaia, fara ulei, unt sau unsoare si asezam pe rand placintele, le prajim pe ambele parti pana cand s-au rumenit frumos.
Placintele se pot servi si calde si reci.