Plăcinte cu brânză telemea prăjite fără ulei – vezi cum se face această rețetă și cum trebuie servită

0
1440
Placinte cu branza telemea, prajite fara ulei
Placinte cu branza telemea, prajite fara ulei

Aceasta reteta este geniala din doua puncte de vedere: nu se prajeste in ulei, dar totusi ramane pufoasa si moale, nu curge afara umplutura 😀 si, nu in ultimul rand, se pregateste usor.

Va reconand sa incercati!

Ingrediente placinte cu branza telemea, prajite fara ulei

Pentru 4 bucati

  • 500gr faina
  • un plic drojdie uscata
  • 150ml iaurt
  • 150ml apa
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurite zahar
  • 2 lingurite sare
  • 300gr telemea

Mod de preparare

Amestecam faina cu drojdia uscata, adaugam ingredientele: zahar, sare, ulei, iaurt si apa calduta, framantam pana obtinem un aluat neted dupa care il acoperim si lasam la dospit in loc caldut, aproximativ o ora.

Intre timp, telemeaua o dam prin razatoare, aluatul dospit il turnam pe suprafata de lucru prafuita cu faina, impartim in 4 bucati egale si din fiecare formam o biluta.

Intindem fiecare biluta in forma rotunda, la grosimea de 3mm. In mijlocul aluatului asezam telemeaua razuita si apoi impachetam aluatul – marginile le aducem mijloc si le prindem impreuna, prafuim cu faina si intoarcem astfel incat marginile prinse sa fie dedesubt; pachetelul iarasi il intindem in forma rotunda (marimea sa fie aproximatim marimea tigaii in care o sa prajim).

Citește și:  Crispy strips - fâșiuțe crocante din piept de pui ca la fast food

Incingem tigaia, fara ulei, unt sau unsoare si asezam pe rand placintele, le prajim pe ambele parti pana cand s-au rumenit frumos.

Placintele se pot servi si calde si reci.

1.Ingredinete
1.Ingredinete
2.Adaugam drojdie uscata
2.Adaugam drojdie uscata
3.Adaugam sare
3.Adaugam sare
4.Adaugam zahar
4.Adaugam zahar
5.Adaugam ulei
5.Adaugam ulei
6.Adaugam iaurt
6.Adaugam iaurt
7.Adaugam treptat apa calduta
7.Adaugam treptat apa calduta
8.Aluatul obtinut
8.Aluatul obtinut
9.Aluat dospit
9.Aluat dospit
10.Aluat intins
10.Aluat intins
11.Telemea razuita pe aluat
11.Telemea razuita pe aluat
12.Mod de impachetare
12.Mod de impachetare
13.Pachetel
13.Pachetel
14.Presaram faina
14.Presaram faina
15.Pachetel intors
15.Pachetel intors
16.Pachetel intors
16.Pachetel intors
17.Placinta umpluta intinsa in forma rotunda
17.Placinta umpluta intinsa in forma rotunda
18.Placinta umpluta cu telemea
18.Placinta umpluta cu telemea
19.Placinta in tigaia incinsa
19.Placinta in tigaia incinsa
20.Placinta intoarsa in tigaie
20.Placinta intoarsa in tigaie
21.Placinta umpluta cu telemea
21.Placinta umpluta cu telemea
22.Interiorul
22.Interiorul
23.Placinta servita cu salata
23.Placinta servita cu salata

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.