Reteta de pizza de mai jos este una cu un amestec original de ingrediente. In cazul in care sunca este indepartata, reteta este ideala pentru o pizza vegetariana sau de post. Cantitatile prezentate mai jos ajung pentru o tava de pizza ( 3 – 4 persoane).
Ingrediente pizza cu sunca si amestec de legume
- 5 felii de sunca praga
- o ceapa rosie
- 1 ardei gras portocaliu
- 1 rosie
- 2 fire de ceapa verde
- oregano
- 1 lingura de bulion sau ketchup
- sare dupa gust
- piper dupa gust
- 3 oua
- 4 linguri de faina
- 50 gr drojdie
- o cana de apa calda
- 2 linguri de ulei
Mod de preparare
Aluat
Se pun intr-un vas mai mare faina, putina sare, drojdia maruntita si un ou spart. Se amesteca ingredientele si se adauga treptata apa calda pana cand aluat capata consistenta dorita ( nici prea moale, nici prea tare ).
Dupa caz, se mai poate drege cu apa sau cu adaos de faina.
Se puna apoi aluatul la dospit, vasul fiind acoperit cu un prosop de bucatarie.
Dupa aprox 30-45 de min aluatul egata si se intinde la marimea unei tavi. Presarati cu faina suprafetele cu care aluatul vine in contact pentru a evita lipirea acestuia.
Pizza
Aluatul intins se aseaza in tava unsa cu ulei. Deasupra lui se intinde bulionul sau ketchup-ul, se presara sunca taiata.
Legumele se spala bine, rosia, ardeiul si ceapa rosie se taie rondele iar ceapa verde de taie marunt. Se aseaza apoi toate legumele in tava. Se asezoneaza cu oregano, sare si piper dupa gust.
Cele doua oua se sparg intr-un vas, se bat cu furculita si apoi se toarna peste amestecul din tava.
Se lasa la cuptor cca 20 de minute, la foc potrivit, verificand sa nu se arda aluatul.