Animale de companiePești de acvariu Aphyocharax rubropinnis originar din Argentina - vezi cum trebuie...

Pești de acvariu Aphyocharax rubropinnis originar din Argentina – vezi cum trebuie îngrijiți aceștia

Unul dintre pestii cei mai preferati de acvaristi este Aphyocharax rubropinnis. Acest peste este originar din provincia La Plata din Argentina unde inoata cu usurinta prin desisul plantelor acvatice din rauri, balti si lacuri cu apa dulce.

Apare frecvent in delte, are un temperament linistit si poate fi pastrat foarte bine in acvarii in care sa fie respectate cateva caracteristici ale apei si anume: temperatura apei sa fie de 23-25 grade Celsius sau de minim 18 grade Celsius, duritatea sa fie de 6-8 grade iar pH-ul cuprins intre valorile de 7-8. In perioada de reproducere temperatura apei trebuie sa fie intotdeauna mai mare, poate fi mentinuta intre valorile de 25-27 grade Celsius.

Acest peste face parte din categoria speciilor mici care nu depasesc lungimea de 5 cm. Are corpul mic, comprimat pe partile laterale si acoperit cu solzi luciosi, desi, de dimensiuni reduse. Coloritul este predominant argintiu, usor verzui pe partea dorsala. Inotatoarele (dorsala, anala, codala) sunt transparente, roscate la baza si au uneori pete intunecate spre extremitati.

Capul este mic, ochii rotunzi si mari, bine evidentiati pe partile laterale ale acestuia. La mascul apare pe aripioara anala un mic carlig si coloritul corpului este mai intens, iar femela nu impresioneaza prin nuantele corpului si are marginea de la aripioara anala rotunjita.

Pestele Aphyocharax rubropinnis poate fi tinut intr-un acvariu cu substrat intunecat pentru ca sa iasa in evidenta coloritul sau argintiu stralucitor. In acvariu se pot pune plante acvatice printre care pestele sa inoate fiind favorizat de talia sa zvelta care ii permite sa se strecoare foarte usor printre frunzele acestora. Hrana este specifica pestilor omnivori, alcatuita in principal din crustacee, poate fi vie sau uscata.

In perioada de reproducere femela depune pe frunzele plantelor din apa un numar de 300-400 icre care eclozeaza destul de rapid daca temperatura apei este corecta. La 28 grade Celsius icrele eclozeaza in 28 de ore, iar la 26 grade Celsius pot ecloza dupa 40 de ore.

Acesti pesti nu sunt pretentiosi, se inmultesc rapid si se adapteaza foarte bine intr-un acvariu cu pesti omnivori, pasnici, asemanatori.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.